انواع سنگ های ساختمانی و نحوه ی اجرا

انواع سنگ های ساختمانی و نحوه ی اجرا
در این پست می‌خوانید:

انواع سنگ های ساختمانی  و نحوه ی اجرا: در این بخش از مقالات آموزش معماری قصد داریم که به بررسی انواع سنگ های ساختمانی و نحوه اجرای آن بپردازیم. سنگ یکی از مهمترین اجزا در صنعت ساخت و ساز است و استفاده و کاربرد فراوان دارد. از سنگ ها هم در طراحی داخلی منزل و هم در نمای بیرونی استفاده می شود.

[lwptoc]

ویژگی سنگ

برای اینکه با انواع سنگ های ساختمانی و نحوه اجرا آن ها  آشنا شوید ابتدا ویژگی سنگ ها را با هم مروری می کنیم. سنگ ها باید دارای استحکام بالایی باشند و در برابر ضربه و شرایط آب و هوایی و سایر عوامل مخرب مقاوم و سخت باشند. در ادامه معروف ترین سنگ های ساختمانی را معرفی می کنیم.

 

سنگ بازالت

سنگ بازالت ، از نمونه سنگ های متراکم و سخت است که جزو سنگ های آذرین دسته بندی می شود. ترکیب ظاهری بازالت شبیه به سنگ های صخره ای است. این سنگ یکی از سازگارترین سنگ ها با میط زیست است زیرا آلودگی ندارد. از این سنگ ها میتوان در دیوارها و کف فضاهای خارج و داخل ساختمان استفاده کرد. این سنگ ها در برابر عوامل جوی مقاومت نسبتا بالایی دارند.

 انواع سنگ ها و کاربرد انها

گرانیت

در معرفی انواع سنگ های ساختمانی و نحوه ی اجرا به سنگ گرانیت می رسیم. گرانیت نیز جزو دسته سنگ های آذرین می باشد و در رنگ های مختلفی موجود است. این نوع سنگ به دلیل استحکام و مقاومتی که دارند برای دکوراسیون داخل مثل آشپزخانه، اوپن ، شومینه و  … گزینه مناسبی است. این سنگ در برابر هوا نیز مقاوم است. هم چنین از گرانیت صیقل داده شده هم میتوانید در دیوارها، کف سازی و ستون ها نیز استفاده کنید. گرانیت آب را از خود نفوذ نمی دهد و نفوذ ناپذیر است.

 

مرمر

سنگ مرمر جزو سنگ های رسوبی است. این نوع سنگ در برابر نفوذ آب و رطوبت، آتش سوزی سخت و محکم است. از آنجایی که ممکن است در برابر شرایط جوی واکنش نشان دهد و کدر شود، آن را در معماری داخلی ساختمان معمولا به کار می برند. مرمر دارای مدل و رنگ های مختلف است و قیمت بالاتری را در میان دیگر سنگ ها دارد. این سنگ در تزئینات ساختمان مثل ستون کف ، پله و… استفاده می شود.

سنگ های ساختمانی چیست؟

ماسه سنگ

اما در معرفی انواع سنگ های ساختمانی و نحوه ی اجرا، به ماسه سنگ می رسیم. این نوع سنگ جزو سنگ های رسوبی دسته بندی می شوند و از آن ها در دیوارها، کف، سقف و …. استفاده می شود. هم چنین ممکن است به چشمتان خورده باشد که این سنگ ها را در کف سازی و سنگفرش مناطق گردشگری و پارک ها نیز به کار برده اند.

پیشنهاد ما: باز سازی خانه چقدر سود دارد؟

کوارتزیت

ای نوع سنگ که جزو دسته سنگ های دگرگونی می باشد با دوام تر از گرانیت بوده و جزو سنگ های بسیار مقاوم و محکم است. در برابر هوازدگی، سرما و گرما، مود اسیدی و … مقاوم است. ازین سنگ نیز میتوان بعنوان تزئینات داخلی و کاشی، کف ، پله ها و دیوارهای آشپزخانه نیز استفاده کرد.

 قیمت انواع سنگ ساختمانی با عکس

تراورتن

در مقاله انواع سنگ های ساختمانی و نحوه ی اجرا به سنگ های تراورتن می رسیم. تراورتن نوعی سنگ آهک است و علاوه بر تنوعی که دارد در برابر عوامل جوی و آب وهوا مقاوم است. این سنگ ها در فضای داخلی و خارجی ساختمان قابل استفاده است. موارد قابل استفاده از این سنگ مانند : نما، سرویس بهداشتی، پله و کف است. این سنگ یکی از محبوب ترین سنگ های قابل استفاده در ساختمان است. پیشنهاد ما: مصالح نوین ساختمانی

از آنجایی که قصد داشتیم به بررسی انواع سنگ های ساختمانی و نحوه ی اجرا بپردازیم، اکنون نحوه اجرا را نیز به اختصار توضیح می دهیم. باید توجه کنیم اجرا و نصب نامناسب سنگ ها میتواند پس از مدتی باعث ریز آنها و بروز خسارات جانی و مالی شود.

 

1-  اجرای تر / دوغاب

این روش که از گذشته مرسوم است و هنوز هم کاربرد دارد. دوغاب در ابتدا در پشت سنگ ریخته می شود و کمی پس از خشک شدن سنگ به سطح می چسبد.

 

2- اجرای خشک

در این روش سطح ابتدا شاسی کشی می شود و پشت سنگ یک گیره پین دار نصب می شود و سپس سنگ به طریق کشویی به شاسی وارد می شود. اما این روش بیشتر در نماهای ساده و مسطح تر استفاده می شود.

 

3- اسکوپ / شیار زنی

این روش برای سنگ های مانند تراورتن و گرانیت بیشتر استفاده می شود تا پس از گذشت زمان جدا نشوند و خسارات جانی و مالی  به بار نیاورند. در این روش در پشت سنگ ها شیار ایجاد می کنند و با سیم گالوانیزه این شیارها رو میبندند تا دوغاب بیشتری با سنگ ترکیب شود و باعث محکم تر شدن آنها هنگام نصب شوند.

 مقاله انواع سنگ ها

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم که به انواع سنگ های ساختمانی و نحوه ی اجرا بپردازیم. سنگ ها از مهم ترین مصالح در ساختمان سازی است که هم در طراحی نمای کلاسیک و طراحی داخلی و هم نماهای بیرونی بسیار قابل استفاده هستند. این سنگ ها در جنس و انواع مختلف در بازار موجود هستند و قیمت های متفاوتی دارند. هر سنگ را با توجه به کاربردش باید با روش مناسب خودش نصب و اجرا کرد.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید