بررسی جایگاه گرافیک در معماری
بررسی جایگاه گرافیک در معماری : شما را دعوت میکنیم تا با یکی دیگر از مقالات آموزش معماری با عنوان جایگاه گرافیک در معماری آشنا شوید. امروزه جایگاه گرافیک در معماری از هیچ فردی پوشیده نیست. در واقع گرافیک و معماری در بسیاری از نقاط با یکدیگر در ارتباط هستند؛ به همین دلیل می توان گفت که نحوه تعامل این دو باهم بسیار نزدیک و قابل توجه است. طراحی خوب به معمار کمک می کند تا مفاهیم خود را بهتر به هر جامعه نمایش دهد. به سرمایه گذاران کمک می کند تا پروژه و طرح های خود را به نحوی هوشمندانه تر به بازار عرضه نمایند.
گرافیک در معماری باعث می شود که نمایش بهتری از طرح های خود داشته باشیم. با استفاده از گرافیک می توانیم برای هر مبحثی نمودارها و گراف های مختلفی ارائه دهیم. در واقع گرافیک می تواند محتوای متنی را جذاب تر و گیرا تر به مخاطب ارائه می دهد. گرافیک می تواند به لحاظ بصری مطالب قابل ارائه ی شما را بهتر نمایش دهد و توجه بیش تری را به خود جلب کند. در رشته معماری بحث ارائه و پرزنت همیشه از اهمیت بالایی برخوردار بوده است زیرا درصد زیادی از موفقیت شما به ارائه طرح هایتان باز میگردد. برای این که بتوانید بک کارفرما را مجاب کنید که با شما همکاری کند و بتواند به شما اعتماد کند بحث پرزنت درست بسیار حائز اهمیت است. بنابراین سعی کنید به محتوای متنی بسنده نکنید و حتما از محتوای گرافیکی جهت پرزنت قوی استفاده کنید.
کاربرد گرافیک بر معماری
طراحی گرافیک تنها ابزاری ارتباطی است که نقش مهمی در طراحی معماری نیز دارد. شناخت جایگاه گرافیک در معماری داخلی و رعایت آن، به ما کمک می کند که موجب زیبایی بصری، نظم و هماهنگی مطلوب در طراحی فضا شود.
طراحی گرافیک چیست؟
طراحی گرافیک، هنر ارتباط بصری است که با آمیزش تصویر، واژه و ایده ها، اطلاعات و یا پیامی اثربخش را به مخاطب انتقال می دهد. طراحی گرافیکی نقش بسیار مهمی در کلیه مراحل پروژه های معماری و توسعه املاک دارد.
گرافیک و طراحی معماری
ما اغلب به رابطه بین گرافیک و معماری فکر نمی کنیم. هر دو آن ها از ابتدا برای یکدیگر اجباری هستند. معماری می گوید، “ساختمان ها می توانند داستان را نه تنها از زبان خود، بلکه از طریق ترکیبی از طراحی گرافیکی و معماری بیان کنند”. با ورود به انقلاب مدرن و صنعتی، کشف الکتریسیته باعث ایجاد تغییری عظیم در جایگاه گرافیک در معماری شد.
مثال
به عنوان مثال، ورودی مترو پاریس نماد هنر کلاسیک در جنبش نو است. از این رو گرافیک بخش مهمی از طراحی معماری می باشد. ساختمانهای یکپارچه با طرحهای گرافیکی، شاهکارهای معماری منحصر به فرد و نمونه های اولیه شهرسازی هستند و سنگ ادوارد دورل، نمونه بارز آن می باشد.
توضیح مختصری از طراحی گرافیک
طراحی گرافیکی برای ارتباط بصری و شناسایی حس هویت پروژه های معماری که شامل پروژه های جدید طراحی، نوسازی و برنامه ریزی است، استفاده می شود. از طراحی لوگو گرفته تا جهتگیری بازدیدکننده و طراحی گرافیک همه جزئی از گرافیک است.
طراحی گرافیک به ساختار معماری نیز بستگی دارد و طیف وسیعی از مصالح و ابزارهای مورد استفاده در ساخت و ساز ساختمان را در بر می گیرد. طراحی گرافیکی باید واقعی و به جا باشد. در غیر این صورت، سردرگمی در رنگ، نوع و ظاهر طراحی همگی نتیجه عکس می دهند. پس جایگاه گرافیک در معماری یک امر ضروری است.راستی میتونید مقاله ی معماری داخلی ساختمان رو هم مطالعه نمایید.
طراحی گرافیک برای پروژه های تکمیل شده معماری
پس از اتمام پروژه، مناطق باقی مانده ای وجود دارد که طراحان گرافیک می توانند طرح هایی را ایجاد کنند که مکمل معماری هستند یا عملکرد فضا را افزایش دهد. طراحی گرافیکی می تواند مسائل مهمی مانند جهت گیری فضایی در یک منطقه یا ابزارهای گرافیکی برای برقراری ارتباط بین فضا و مکان را حل کند.
طراحی گرافیک یک مرحله جدا نشدنی از معماری
طراحی گرافیک نقش جدایی ناپذیر در تمامی مراحل پروژه های عمرانی معماری و املاک دارد. به کارگیری دانش گرافیکی، به معماران و توسعه دهندگان کمک می کند تا مفاهیم خود را بهتر بیان کنند، پروژه های خود را هوشمندانه تر بازاریابی کنند، و در نهایت، املاک را سریع تر بفروشند. طراحی گرافیک یک ابزار ارتباطی است که نقش اساسی در همه بخش ها ایفا می کند.
اساساً، طراحی گرافیک به صورت بصری اطلاعات را با تایپوگرافی، سلسله مراتب، رنگ و فرم ارتباط برقرار می کند. همچنین، شاید مهم تر از آن، بر تعامل مخاطب با و هویت مکان و فضا تأثیر می گذارد که همه جزئی از جایگاه گرافیک در معماری می باشد.از تابلوهای راهنما، ابرگرافیک، برندسازی، متریال و بافت، تا گرافیک متحرک، طراحی گرافیکی به ادغام کلمه و محتوا با معماری کمک می کند.
نقش گرافیک در مرحله اول یعنی کانسپت اولیه و طراحی
قطعاً برای هر معمار، دفعات زیادی این اتفاق افتاده که کانسپت طراحی یک پروژه معماری به جایی نرسیده و یا هرگز ساخته نشده باشد؛ این مشکل گاهی به دلیل عدم بیان درست و نشان دادن مفاهیم نقش بسته در ذهن معمار، هنگام مواجهه با چالشها یا روبرو شدن با کارفرما، یا توضیح نادرستی برای عموم بوده است. برای حل این مشکل، بیان تصویری و گرافیکی که میتواند به راحتی به تجسم ایدهها کمک کند، بسیار مفید خواهد بود و معماران و طراحان را کمک می کند تا کانسپت و داستان معمارانه نقش بسته در ذهنشان را به روشی روشن و آسان به مخاطبان بازگو کنند.
هدف از تلفیق گرافیک و معماری چیست؟
در واقع جایگاه گرافیک در معماری، کمک به معماران است؛ در حالی که آن ها در حال تهیه نقشههای طراحی هستند، اغلب مفهوم گستردهای وجود دارد که میتواند به پیشبرد پروژه ها کمک کند. این موضوع ممکن است به صورت خطوطی شروع شده که به فرم سه بعدی تبدیل شود یا ممکن است هر ایدهای باشد که نیاز به نمایش و توضیح دارد.
پیشنهادی : مطالعه ی مقاله ی اتوکد چیست
از جمله مهمترین موارد گرافیکی که در طراحی یک پروژه معماری کاربرد دارد:
بیان استراتژیهای طراحی
جایگاه گرافیک در معماری به توسعه مطالعات استراتژیک اولیه، طراحی برندهای تجاری، کاوشهای برنامههای ارائه شده، نامگذاری ایدهها و نمایش نتایج حاصل از تحقیقات کلیدی و مناطق ایده آل برای بازاریابی کمک می کند.
نمایش نمودارها
نمودارهای گرافیکی، مفاهیم معماری و ایدههای پیچیده را به تصاویر ساده و قابل فهم تبدیل میکند. این تصاویر باعث افزایش شفافیت در جلسات با کارفرمایان و یا تبدیل شدن به موضوعی قابل فهم تر برای عموم افراد میشود. نقشه سایت، مطالعات و موارد دیگر نیز اگر تبدیل به نمودارهای گرافیکی شوند، قطعاً جذابیت بیشتری از متنهای ساده دارند.
ارائه، شیت بندی و پرزنتیشن
ارائه یک طرح معماری مختصر و سازمان یافته برای معماران با یک روایت منسجم به هدایت مکالمه و ایجاد درک مناسب مخاطبان کمک میکند. گرافیک، ارائههای بصری قانع کنندهای را ایجاد میکند که همه چیز را از اعلانهای مالی گرفته تا زمانبندی پروژه به نحوی واضح نمایش میدهد.
کلام آخر
جایگاه گرافیک در معماری می تواند عامل شتاب دهنده و کمکی چشم گیر برای یک معمار باشد. به طوری که هدف و ایده هی اصلی خود را بیشتر نمایش دهد و تمامی وجوه لام برای یک پروژه را بهتر و واضح تر به تصویر بکشد. امیدواریم که مطالب تیم محتوای وب سایت وحید صلاحی در این زمینه شما را راهنمایی کرده باشد.