زندگی نامه حسین امانت
زندگی نامه حسین امانت: این بار با سری مقالات آموزش معماری در خدمتتون هستیم با معرفی یک معمار بزرگ! حسین امانت زاده ی سال ۱۳۲۱ خورشیدی هست طراح و معمار ایرانیه که در کشور کانادا مقیم هست.حسین امانت تو یه خانواده ی بهایی به دنیا اومده. پدر حسین امانت خانوادش اهل کاشان بودن و همچنین از طرف مادر همدانی-کاشانی هست. حسین امانت در دانشکده ی هنر های زیبا دانشگاه تهران درس خوانده است.
تو سال ۱۹۶۶ حسین امانت دانشجوی ۲۴ ساله از دانشگاه تهران با شرکت کردن تو یه رقابت ملی زندگی حرفه ای خودش رو شروع و پایهریزی کردش. قرار بودش که در این رقابت طراح ها یک نماد ملی ایرانی و همینطور اسلامی رو که نشون از ایرانی مدرن داشته باشه طراحی کنن.
سبکی که حسین امانت برای طراحی برج آزادی به کار برد بر اصول معماری ایرانی بود که سبک های هخامنشی ، ساسانی و اسلامی را به کار گرفت و نتیجه آن تولد این برج با شکوه و خاطره انگیز برای ایرانیان بود. اثار حسین امانت را میتوان در کشورهای مختلف جهان مشاهده کرد. عبادتگاه ساموای غربی، کارخانه های دالیان چینف برج های مسکونی در سن دیه گوی کالیفرنیا، اپارتمان های سانتامونیکای کالیفرنیا و … از آثاری است که حسین امانت از خود بر جای گذاشته است.
برج آزادی
میدان آزادی تهران یا همون میدان شهیاد قبل که با وسعتش چیزی حدود ۱۵ هزار مترمربع هست و بزرگ ترین میدان در تهران و همینطور در بین کشور های خاورمیانه میباشد. این میدان تو خودش برج آزادی رو جا داده است. آیا میدانید نازک ترین برج جهان کدام است؟
برج آزادی تو سال ۱۳۴۹ توسط حسین امانت مهندس معمار ایرانی به عنوان نماد برای پایتخت ساخته شدش. تو سال ۱۳۴۵ طرح یک نماد معرف ایران بین معمار های ایرانی به مسابقه گذاشته شدش که در آخر طرح آقای امانت، بیست و شش ساله از دانشگاه تهران برنده شد و برای ساختن انتخاب شدش.
در روز یازدهم آبان ماه سال ۱۳۴۸ عملیات بنای این برج آزادی شروع شد و بعد از بیست و هشت ماه کار کردن در ۲۴ دی ماه ۱۳۵۰ با نام برج شهیاد به بهره برداری رسیدش.
درباره برج آزادی
فاصله ی طاقش از زمین ۲۳ متره و همینطور شامل هشت بخش مجزا هست. این بنا عرض پایش ۶۶ متره و ساختنش بیست و هشت ماه زمان برده. در محوطه ی میدان، ۶۵۰۰۰ هزار متر مربع، به طور زیبا باغچه بندی و همچنین گل کاری شده. تو ساختمانش ۲۵۰۰۰ هزار قطعه ی سنگی به کار رفته و همینطور ۹۰۰ تن آهن مصرف شده.
مجموعه ی فرهنگی آزادی، تشکیل شده از چند تا بخش در طبقه تحتانی برج آزادی قرار داره و دارای موزه، کتابخونه، واحد سمعی و بصری، سالن نگارخانه و نمایشگاه، سالن اجتماعات، سالن برگزاری همایش و همینطور کنفرانس هست. مجموعه ی فرهنگی با ۵۰۰۰ هزار مترمربع در برگیرنده برج اصلی هم هست.
میدان آزادی بعد از انقلاب
در زندگی نامه حسین امانت میخوانیم که میدان آزادی بعد از اینکه انقلاب شد به یه میعادگاه مهمی برای کل اتفاق های جامعه تبدیل شدش. از مراسمی که برای پیشواز امام خمینی که از پاریس به ایران برگشته بودش تا همه ی گردهمایی های مهم سیاسی و همینطور اجتماعی. از عجیب های دوران بعد از انقلاب، توپ در کردن موقع تحویل سال بقل برج آزادی هستش. تو نوروز ۱۴۰۰ این اتفاق باعث ایجاد شدن ترک هایی تو این برج شدش که هیچ از نهاد و سازمانی هم تا به امروز مسئولیتش این کار رو به عهده نگرفته.
دیدنی های میدان آزادی
- سالن سینما
- تالار آینه
- نگارخانه بوستان
نگارخانه بوستان از سالن های بزرگه
- نگارخانه اقوام
- سالن تشریفات
این سالن میزبان نشست های خبری و همینطور مراسم های فرهنگی می باشد.
- سالن ایرانشناسی
- تالار کهن
تالار کهن در اصل یه موزه هست. جالبه که بدونین موقعی که وارد این بخش می شین، درست زیر برج آزادی هستین.
- راهروی فناوری
- سالن مولتی ویژن
این سالن هم برای کارهای مختلف مثل پخش فیلم سینمایی، برگزاری کنسرت موسیقی، همایش های گوناگون و . . . میباشد.
- کتابخانه
- گذرگاه پیشینیان
میدان آزادی کجا هست؟
درست کنار پایانه مسافربری غرب تهران میدان آزادی قرار داره. برای اینکه برسین به میدان آزادی از مسیر های گوناگونی می شه اقدام کردش. خیابانآزادی، خیابان محمدعلی جناح، بزرگ راه لشکری و همینطور خیابان آیتالله سعیدی ۴ مسیر اصلی هستش که به میدان آزادی میرسه.
بازدید از میدان آزادی
محوطه و فضای خارجی این میدان تو همه ی ساعات و همینطور ایام پذیرای شما هست. ولی خب اگه که قصد بازدید کردن از فضای داخلیش رو دارین همه روزه به جز ایام شهادت و شنبه ها از ساعت ۹ صبح الی ۱۶ عصر می تونین یه سری به این مجموعه فرهنگی-هنری بزنین.
آثار شاخص حسین امانت
- ساختمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایران
- شهرک تفریحی دریا کنار
- موزه ی زیر زمینی برج آزادی
- مشرق الاذکار در ساموآ
- ساختمان مقر بیت العدل اعظم
- ساختمان سفارت ایران در پکن
- ساختمان مسکونی Legacy
- ساختمان مسکونی Bayside
سبک و سیاق حسین امانت
تو بعضی از آثار های حسین امانت سبک معماری کلاسیک یونان به چشم میاد هر چند موقعی که با دقت به جزئیات طراحی تگاه میکنیم چیز دیگه ای رو بازگو میکنه. ولی چیزی که تو همه ی پروژه های امانت به چشم می خوره فرهنگ ایرانی و نیم نگاهی به معماری سنتی ایرانی در قالبی مدرن هستش مثلا مورد هایی که در آثار حسین امانت به چشم می خوره اجرای اصول هندسه و معماری سنتی ایرانی در همه ی پروژه های مدرن خودش می باشد. حسین امانت جایزه های مهمی رو بابت طراحی های منحصر به فردش دریافت کرده و در کنفرانس های آموزشی و همچنین فرهنگی زیادی حرف زده.
پیشنهاد ما: شرکت در دوره طراحی داخلی
دیدگاه های فکری و همینطور نظری حسین امانت در مورد طرح شهیاد
امانت درباره این اینجوری میگه که :(( شهیاد جوری طراحی شده که معطوف به حقیقت، جوهره و عمق فهنگ ایران هست. یعنی اینکه با توجه به آنچه که در طول تاریخ به سر ایران رفته و عظمتی که در تاریخ این کشور هستش ساخته شده. درسته که این کار موقعی انجام شد که یک وضع سیاسی دیگه ای تو ایران حکم فرما بودش ولی موقعی که من اونو طراحی کردم به همه دوره های تاریخی و همچنین آینده ایران فکر کردم نه به وضع سیاسی خاص))
سبک معماری حسین امانت
طرح های حسین امانت رو بیشتر به خاطر پیوند دادن معماری کلاسیک غربی با روح معماری شرقی می شناسن. تزئین کردن ساختمان با استفاده کردن از سنگ از دیگر مشخصه های معماری حسین امانت می باشد. این معمار در دفتر کارش که در کانادا هستش مشغول به کار در طرح ها و پروژه های بین المللی خودش می باشد. اون از سال ۱۹۸۰ به عنوان یکی از شهروند هایی کانادایی در کشور کانادا زندگی می کنه.
جایزه ها و افتخارات
- 2001 جایزه ی موسسه بتن آمریکا
- 1995 برتری در طراحی ساختمان ، سنگ مرمر از مسابقات یونان
- 1985 جایزه ی تاکر برای تعالی معماری
- 1975 مدال سلطنتی پهلوی برای طراحی
- 1971 مدال هنر – وزارت معارف ایران