فتوشاپ چیست ؟
فتوشاپ چیست ؟ با سری مقالات آموزش معماری با موضوع نرم افزار فوتشاپ در خدمت شما هستیم. فتوشاپ جزء نرم افزار های کاربردی توی حوزه ی گرافیک می باشد و توسط شرکت Adobe توسعه یافته هست. با کمک گرفتن از نرم افزار فتوشاپ می تونین تصویر های گرافیکی خلاقی رو ایجاد کنین.
بیشتر کسایی که با گرافیک کامپیوتر سر و کله میزنن، به نوعی نیاز به این نرم افزار ها پیدا میکنن برای مثال :
طراح های گرافیک ، ناشرین کتاب و مجله ها ، چاپخونه ها ، شرکت های تبلیغاتی ، طراح های سایت ، عکاس ها ، نقاشان هنری ، طراحان نرم افزارها ، انیمیشن ساز ها و عکس های پرسنلی و . . . به نرم افزار فتوشاپ احتیاج پیدا میکنن. نرم افزار فتوشاپ حرفه ای گرافیک تو عصر تکنولوژی امروزه فقط یه نرم افزار به حساب نمیاد بلکه یه صنعت به حساب میادش.
از دیگر ویژگی های مثبت این نرم افزار نسبت به بقیه ی برنامه های ویرایشگر اینه که فایل هایی با فرمت PSD (فرمت خروجی فتوشاپ) رو می تونن در نرم افزار هایی مثل ایلاستریتور، افترافکت، پریمیر و همینطور بقیه محصولات شرکت Adobe اجرا کنن. با توجه به این ویژگی، از فتوشاپ بعضی وقت ها در زمینه های دیگه نظیر انیمیشن استفاده می شه.
چرا ما باید فتوشاپ رو یادش بگیریم ؟
در امروزه بازار کار مرتبط با نرم افزار فتوشاپ، حرفه ای بودن در این نرم افزار خودش یه جور امتیاز برای آدم هایی که دنبال کار هستن محسوب می شه و برای کارفرما ها خیلی مهم هستش که شما به این نرم افزار حداقل تسلط کافی رو داشته باشین.
کار کردن با این نرم افزار به خاطر داشتن ابزار های مختلف فرصت آزمون و خطا رو در اختیارتون قرار می ده و باعث این میشه که خلاقیت تو شما بیشتر شه. پس اگه که شغل و مهارتتون ربط داره با طراحی حتما فتوشاپ رو یاد بگیرین و با تمرین مستمر سعی کنین که توش حرفه ای شین.
فتوشاپ می تونه با چندین مد رنگی سر و کار داشته باشه
- مد رنگی RGB مخصوص برای نمایشگر
- مد رنگی LAB
- مد رنگی CMYK مخصوص برای چاپ افست
- مد رنگی سیاه و سفید
- مد رنگی Bitmap
- مد رنگی Duotone
کلا کاربرد های فتوشاپ رو می شه به شرح زیر گفتش
- Edit کردن تصاویر
- گذاشتن Effect های مختلفی روی تصویر ها
- اصلاح کردن و بهبود دادن رنگ بندی تصویر ها
- ترکیب کردن تصویر ها با هم دیگه
- طراحی کردن قالب وب سایت
- طراحی کردن بنر و پوستر تبلیغاتی
- طراحی کردن تراکت و همینطور کارت ویزیت
- طراحی کردن جلد نشریات
- تیتراژ فیلم ها
پیشنهاد ما: شرکت در دوره ی طراحی نما
تاریخچه ی فتوشاپ
تو سال ۱۹۸۷ آدمی به اسم توماس نول که تو دانشگاه میشیگان تحصیل می کردش تونست یه تصویر سیاه و سفیدی رو تو یه نمایشگر یک بیتی نمایش بده. این نرم افزار اول تو سال ۱۹۸۷ توسط برادر های نول توسعه یافت و بعد تو سال ۱۹۸۸ به شرکت Adobe فروخته شدش.
این برنامه به عنوان یک راه حلی ساده برای نمایش دادن تصویر ها در مقیاس خاکستری در نمایشگر های تک رنگ شروع شدش. بعد از تشویق جان، برادر ها هر دوشون از محل کار و همچنین مدرسه استعفا دادن تا یک برنامه ی کامل ویرایش تصویر بسازن.
فتوشاپ اول به عنوان زیر مجموعه ای از نرم افزار طراحی محبوب Adobe Illustrator در نظر گرفته شدش و ادوبی انتظار این رو داشتش که چند صد نسخه در ماه بتونه بفروشه.
انتظار ها برای موفقیت فتوشاپ به خاطر نگرانی درباره قابلیت های رایانه های شخصی (PC) در اول دهه ۱۹۹۰ برای اجرا کردن این برنامه کم شد چون به حافظه رایانه ای بیشتری نسبت به حافظه ی اکثر رایانه های شخصی نیاز داشتش.
کاربرد های فتوشاپ در حوزه های مختلف
-
فتوشاپ در گرافیک
از کاربرد های مهم فتوشاپ در طراحی گرافیک دیجیتال هستش
-
فتوشاپ در معماری
در پست پروداکشن به وسیله ی فتوشاپ، اونا می تونن رندر های نهاییشون رو اصلاح کنن، پس زمینه ی دلخواهشون رو طراحی کنن، مصالح مورد نظر رو به سطوح اضافه کنن و همچنین حتی نور تصویر ها رو تغییر بدن.
-
فتوشاپ در عکاسی
فتوشاپ به عکاس ها کمک می کنه که کیفیت تصویر ها رو بالا ببرن و همینطور حتی عکس های قدیمی رو ترمیم و بازسازی کنن. پیشنهاد میکنیم مقاله ی اتوکد معماری چیست؟ را مطالعه کنید.
-
فتوشاپ در طراحی رابط کاربری
نرم افزار فتوشاپ با ابزار های پیشرفته ای که داره تو طراحی رابط کاربری ui به طراح ها کمک می کنه تا بتونن بخش های مختلف وب سایتشون رو به شیوه ای زیبا، حرفه ای و همچنین کاربر پسند خلق کنن
-
فتوشاپ در طراحی تبلیغات
فتوشاپ ابزار خیلی مهم در صنعت برندینگ به حساب میاد
فایده های فتوشاپ
کار کردن با اسناد های گرافیکی
چیدن پالت ها، ذخیره فضای کاری و ایجاد سند گرافیکی جدید و کار با نرمافزار Bridge.
کار با ابزار انتخاب و مرور
آشنایی با پالت Navigator، ابزارهای انتخاب و اضافه کردن و برداشتن و اشتراک محدوده های انتخاب و …
کار با ابزار برش و تغییر شکل
کار با ابزار Move، انواع تغییر دان شکل محدوده های انتخاب و لایه ها، استفاده از ابزار Crop، Slice…
ایجاد کردن اشکال برداری
فایده ی اشکال برداری و کار با ابزار Shapeو Custom shape، ساختن مسیر با ابزار Pen، تغییر دادن شکل با Arrow
کار با لایه ها
ساخت لایه ها و ترکیب لایه ها و ساختن یک Clipping mask، کار با Layer Group ها و کار با Advanced Blending
تصحیح کردن رنگ
تنظیم کردن تصحیح خودکار سطح رنگ، تنظیم کردن تصحیح رنگ درCurres، variations و تنظیمات رنگ در Hue/saturation
چاپ دیجیتال
باز کردن فایل مقصد و ایجاد کردن نصب پروفایل شخصی و برچسب گذاری تصویر ها و پیش تنظیمات چاپگر و ارزیابی و چاپ و… خوب است بدانید که جایگاه گرافیک در معماری چگونه است.
به کارگیری فیلترها
استفاده کردن از فیلتر های Sharpen، Blur، Distort، Render، Noise و اعمال کردن فیلتر های مختلفی روی لایه ها و..
روتوش تصویر ها
تصحیح کردن قرمزی چشم و تصحیح کردن میزان تیرگی و کار کردن با ابزار ها و کار کردن با تصویر ها سیاه و سفید و تکنیک های مات کردن
مونتاژ کردن
ایجاد کردن ماسک و Channel رنگ جهت ایجاد کردن ماسک و به کار گرفتن ماسک ها در ترکیب کردن لایه ها و ترمیم لایه ها و غیره . . .
کلام آخر
کلا به عنوان کاربرد فتوشاپ میشه گفت که از این نرم افزار محبوب می شه برای انجام دادن کار های گرافیکی، طراحی، ادیت عکس و همچنین فیلم استفاده کردش. از این نرم افزار در کار های طراحی سایت و همینطور تبلیغات می شه ازش استفاده کرد. امیدوارم از این مقاله لذت برده باشید.