انواع کاشی و نحوه اجرای آن

انواع کاشی و نحوه اجرای آن

انواع کاشی و نحوه اجرای آن : در این قسمت از سری مقالات آموزش معماری قصد داریم که به معرفی انواع کاشی و نحوه اجرای آن بپردازیم. کاشی از مهم ترین مصالح خانه می باشد که در ابعاد و جنس های مختلف تولید می شوند و بسته به کاربردشان در مکان های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند.

 

کاشی چیست؟

آیا با انواع کاشی و نحوه اجرای آن آشنایی دارید؟ کاشی برگرفته از نام کاشان که در قدیم عنوان مرکز سفال سازی را داشت. کاشی ها هم در داخل و هم در خارج از خانه مورد استفاده قرار می گیرند و در مکان هایی مانند راهرو، دستشویی و حمام مورد استفاده قرار می گیرند. سطح رویی کاشی هم به صورت براق و هم مات نیز موجود است. کاشی ها علاوه بر جنبه زیبایی که به محیط می دهند، به بهداشت محیط و جلوگیری از ایجاد رطوبت و کپک نیز کمک می کنند.

 

کاشی سرامیکی

این نوع کاشی ها از محبوب ترین کاشی های موجود در بازار هستند که از رس ساخته می شوند و و به دلیل پایداری و دوامی که دارند بسیار پرطرفدار است ودر حمام ، سرویس بهداشتی و آشپزخانه از آن استفاده می کنند. این کاشی ها قیمت پایین تری نیز نسبت به دیگر کاشی ها دارند. پیشنهاد می شود از مقاله ی انواع ماسه و کاربرد آن هم دیدن فرمایید.

 

کاشی چینی

در ادامه آشنایی با انواع کاشی و نحوه اجرای آن، به کاشی های چینی می رسیم. پس از کاشی سرامیکی، کاشی چینی از محبوب ترین کاشی های موجود در بازار هست که در انواع زیادی از طرح ها و رنگ ها تولید می شود. در مکان های پر استفاده و پر تردد، استفاده از کاشی چینی بهترین گزینه می باشد. علاوه بر استفاده در داخل منزل استفاده از آنها در فضاهای خارجی نیز مناسب است زیرا این کاشی ها ترک نمی خورند، رنگ و رو رفته نمی شوند و یخ نمی زنند. این کاشی ها اما نصب سخت تری دارند زیرا باید برای نصب آنها از چسب استفاده کرد. کاشی های چینی نسبت به کاشی های سرامیکی قیمت بیشتری دارند.

 آموزش صفر تا صد کاشی کاری

کاشی موزاییک

این نوع کاشی ها تنوع و رنگ بندی مختلفی دارند و برای کف پوش و دیوارپوش ها کاربرد دارند. از آنها هم در محوطه های بیرونی و هم داخل منزل استفاده می شود. این کاشی ها در اندازه های مختلف موجود هستند و در آشپزخانه،حمام ، استخر و … استفاده می شود.

 

کاشی سفالی

در مقاله ی انواع کاشی و نحوه اجرای آن خواهیم دانست که این گونه از کاشی ها همان طور که از نامش مشخص است هیچگونه لعابی نخواهد داشت و از خاک رس معمولی ساخته می شود. جالب است بدانید که کاشی سفالی در دما و حرارت بسیار بالا ساخته می شود از این رو دارای مقاومت و استحکام بالایی نیز می باشد. از جمله ویژگی های کاشی سفالی سازگاری با محیط بیرونی می باشد به همین دلیل از این کاشی ها بیشتر در نماهای خارجی استفاده خواهد شد.

کاشی سفالی

 

کاشی مرمر

در ادامه مقاله انواع کاشی و نحوه اجرای آن به کاشی های مرمر می رسیم که در زمره زیباترین کاشی ها هستند که ظاهری زیبا و دوام خوبی دارند. اما به دلیل زیبایی و حساسیتی که دارند لکه، خط و خش را نشان می دهند. بنابراین بهتر است که از این کاشی در مکان هایی که بیشتر جنبه تزئینی و زیبایی دارند از آنها استفاده کنید و در محوطه و مکان های خارجی به کار نبرید. کاشی های مرمری قیمت بالایی دارند.

انواع کاشی کاری در معماری اسلامی

کاشی معدنی

از مواد معدنی مثل خاک رس، فلدسپات، شیل و … ساخته می شود و در برابر آب بسیار مقاوم است. روش ساخت این کاشی ها به پخت آجر شباهت دارند و از این لحاظ محکم و مقاومند. اما این کاشی ها لکه پذیری نیز دارند.

 

کاشی سنگ آهک

این نوع کاشی ها رنگ های طبیعی دارند مقاوم و بادوام هستند و از آن می توان برای دیوار و کف حمام و یا فضاهای بیرونی استفاده می شود. اما پاک کردن لکه نیز از آنها تا حدودی مشکل است و مواد اسیدی می توانند به آن آسیب بزنند.

 سریع ترین روش کاشی کاری

پیشنهاد ما: شرکت در دوره ی خشت اول

کاشی گرانیتی

کاشی گرانیتی به کاشی های مرمری تا حدودی شباهت دارند و نوعی از سنگ های آذرین هستند که لکه های درون آنها نیز بعضا طبیعی هستند. این کاشی ها قیمت کمتری نسبت به کاشی های مرمر نیز دارند و میتوانند گزینه مناسبی برای جایگزینی باشند. برخلاف کاشی های مرمری، میتوان کاشی های گرانیتی را در مکان های پر استفاده نیز به کار برد.

آیا فکر می کنید که انواع کاشی و نحوه اجرای آن برای تمامی آنها یکسان است؟ روش های متفاوتی برای این کار وجود دارد که به اختصار به شرح هر یک می پردازیم.

 

روش ملات

در این روش ماسه به مراه سیمان و آب مخلوط شده و ملات تهیه می شود.

 

روش ملات و دوغاب

سطح و کف ابتدا با ملات سیمان و ماسه پر میشه. با گذشت اندک زمان و سفت شدن آن، دوغاب بسیار از سمان روی ملات ریخته میشه و سرامیک را قرار می دهند.

 

روش چسب زدن

این روش هم به مانند روش قبلی اجرا می شود و تفاوت آن این است که ابتدا کاشی و سرامیک چیده می شود و سپس چسب زده می شود.

انواع کاشی و موارد استفاده آنها

روش شاسی کشی

این روش برای نما بیشتر استفاده می شود و کاشی ها شاسی کشی می شوند و به وسیله گیره به شاسی وصل می شوند. پیشنهاد ما آشنا شدن با مصالح نوین ساختمانی می باشد.

 

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم تا با انواع کاشی و نحوه اجرای آن تا حدودی آشنا شویم و کاربرد هر یک را بدانیم و اینکه هر کدام برای استفاده در چه مکانی مناسب هستند. کاشی ها در انواع و مدل های گوناگون جزو مصالح محبوب ساختمانی هستند و برای زیبایی و بهداشت محیط استفاده می شوند. نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید