پیمانکار ساختمان کیست؟

پیمانکار ساختمان کیست؟

پیمانکار ساختمان کیست: در این بخش از مقالات آموزش معماری قصد داریم که بدانیم پیمانکار ساختمان کیست و چه کارهایی انجام می دهد. در واقع پیمانکار طرف قرارداد با کارفرما می باشد که بعنوان شخص حقیقی یا حقوقی وظیفه اجرای پروژه را بر عهده دارد. پیمانکارها زیر نظر کارفرما و با بستن قرارداد این وظیفه را بر عهده دارد که انجام پروژه ساخت و تکمیل آن را در دست بگیرد. در ادامه برای آشنایی کامل و شرح وظایف پیمانکار برای اجرای ساختمان با ما همراه باشید.

 

در ادامه ی مقاله ی پیمانکار ساختمان کیست باید بگوییم که طبیعتا اجرای هر پروژه ای نیاز به واگذاری اختیارات و وظایف به شخصی را دارد تا بتواند ساخت و ساز را با برنامه ریزی پی ببرد و به اتمام برساند. صاحبان زمین و پروژه نیاز است تا چنین شخصی را استخدام کنند تا بتوانند بصورت اصولی و با زمان بندی مناسب طبق بودجه پیش بینی شده، بتوانند پروژه را تکمیل کنند و تحویل دهند. مجموع این کارها به شخص یا مجموعه ای به نام پیمانکار محول می شود.

 پیمانکار کیست

پیمانکار ساختمان

شما فکر می کنید که پیمانکار ساختمان کیست؟ چه وظایفی به عهده دارد؟ چگونه قراردادی بین کارفرما و پیمانکار منعقد می شود؟ در ابتدا برایتان شرح می دهیم که پیمانکار ساختمان چه شخص حقیقی و حقوقی را شلمل می شود. هنگامی که قصد ساخت ملک و پروژه ای را داریم لازم است که برای انجام کارهای پروژه و تکمیل آن با پیمانکاری وارد مذاکره شویم که وظیفه اصلی اجرای ساختمان را به او واگذار کنیم و مسئولیت ساخت پروژه را به او محول کنیم.

از آن جایی که پیمانکار وظیفه نظم دهی، برنامه ریزی، تقسیم فعالیت ها را دارد و طبیعتا توانایی و دانش انجام همه کارهای ساختمانی را ندارند و با دیگر پیمانکاران فرعی برای ساخت بخش های مختلف پروژه وارد همکاری می شوند.

 

وظایف پیمانکار

پس از برنامه ریزی بخش های مختلف پروژه توسط پیمانکار و مشخص کردن نقش و فعالیت قسمت های مختلف، پیمانکار با دیگر پیمانکاران فرعی به توافق و هماهنگی می رسد تا به هر بخش وظیفه خود را محول کند. از دیگر وظایف پیمانکار علاوه بر تامین نیروی کار، تامین تجهیزات و لوازم، مصالح و هر نوع ابزار آلاتی است که برای ساخت لازم می باشد. هم چنین باید از ابزارها و لوازم حفاظت کند تا دچار صدمه و خسارت نشود. و در واقع پیمانکاران مسئول فرایند ساخت و ساز پروژه هستند و باید بهترین روش های ممکن را برای پروژه اتخاذ کنند و آن را به پایان برسانند.

مورد دیگری که به ما می گوید پیمانکار ساختمان کیست در حیطه برآورد هزینه ها می باشد. پیمانکار در ابتدای کار لازم است که ابتدا هزینه ها را برآورد کند و لیستی از هزینه ها را برای ارائه به کارفرما تهیه کند. با موافقت کارفرما با این هزینه پروژه استارت خورده و آغاز به کار می کند. بنابراین لازم است که پیمانکار در زمان و با بودجه ی تعیین شده کار را به اتمام برساند.

البته برخی عوامل طبیعی مانند تغییرات جوی و اقلیمی و دیگر مواردی دیگر که از کنترل ما خارج باشد نیز می تواند در پروژه وقفه ایجاد کند. هم چنین در حین کار و در فرایند انجام پروژه ممکن است که تغییرات احتمالی و مواردی از این دست به وجود آید که گاهی لازم است کارفرما استراتژی ها و روش هایی جایگزین را اتخاذ کند. مثلا تغییرات قیمت ها و ایجاد هزینه های میانی می تواند از این موارد باشد.

 حقوق پیمانکار ساختمان

یکی دیگر از وظایف مهم پیمانکاران ساختمان پس از تامین نیروی کار و دیگر پیمانکارهای فرعی، عقد قرارداد با آنها می باشد. پیمانکار وظیفه دارد که نیروی کار را بیمه حوادث ، ماهانه و … کند و در پایان مدارک آن را نیز به کارفرما تحویل دهد.

برای اینکه بدانیم پیمانکار ساختمان کیست ، به سراغ وظایف مالی و هزینه ها می رویم و آن را بررسی می کنیم. پیمانکارها هم چنین حقوق و دستمزدهای کارگران و دیگر پیمانکارانی که با آن ها کار می کنند را پرداخت و مدیریت می کنند و دستمزد و حقوق آن ها را به تعویق نیندازد تا کارکنان بتوانند با خیالی آسوده به کار و فعالیت خود بپردازند. هم چنین نیاز است که پروژه و روند پیشرفت آن را پیگیری کنند.

پیمانکار ساختمان کیست؟ پیمانکار مسئول ایمنی و ساخت و پیشرفت پروژه می باشد و در صورتی که قصد بهینه سازی دارد نباید به ایمنی ساختمان لطمه ای وارد کند زیرا می تواند حوادث جبران ناپذیری رخ دهد. لازم است که پیمانکار با مقررات و الزامات قانونی کاملا آشنا باشد تا در پروژه خلال و مشکلی ایجاد نشود (هم چنین باید با متدها و مقررات جدید و بروز آشنا باشند).

در صورتی که پیمانکار دچار خلاف و تخلفاتی شود، کارفرما می تواند بند مبنی بر فسخ قرار داد را فعال نماید. اطلاعات و مشخصات مربوط به پروژه نیز باید بین کارفرما و پیمانکار محرمانه بماند و پیمانکار حق دادن اطلاعات به کسی را ندارد.

پیمانکار ساختمان کیست؟

 

به صورت خلاصه وار میخوایم در این بخش چند نمونه از وظایف مهم پیمانکار را بررسی کنیم که عبارت است از:

  • مدیریت کردن فعالیت های سنگین عمرانی
  • برنامه ریزی کردن روند پروژه و تمام جزئیاتی که در آن وجود دارد.
  • قابلیت پیشبینی کردن خطر های احتمالی و حوادثی که ممکن است رخ دهد
  • قابلیت پاسخ دادن به هر گونه مشکل قانونی و یا نظارتی که ممکن است رخ دهد.
  • قابلیت ارتباط برقرار کردن بین سازندگان و فروشندگان
  • قابلیت حفظ ایمنی افراد و همچنین محیط زیست

پیمانکاری ساخت و ساز

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم که به صورت کلی و ساده بیان کنیم که پیمانکار ساختمان کیست و چگونه وظایفی را بر عهده دارد. پیمانکار بعنوان طرف قرارداد با کارفرما وظیفه اجرا و تکمیل پروژ را به عهده دارد و ساخت یک پروژه با هماهنگی های پیمانکار با دیگر پیمانکاران فرعی انجام می شود. هماهنگی های لازم برای پیشبرد اهداف ساختمان به عهده پیمانکار است.

در پروسه ساخت پروژه ها پیمانکار موظف است ایمنی و امنیت ساختمان و هم کارگران را تامین کند. تهیه مصالح و تجهیزات نیز از وظایف مهم اوست. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید