نحوه اجرای پله ساختمان چگونه است؟

نحوه اجرای پله ساختمان چگونه است؟
در این پست می‌خوانید:

نحوه اجرای پله: در این بخش از سری مقالات آموزش معماری سایت وحید صلاحی به سراغ یکی از بخش های مهم در اجرای ساختمان و ملک رفته ایم.نحوه اجرای پله از آنجا که جزو عناصر اصلی در ساختمان می باشد، حائز اهمیت است. همانطور که می دانید پله ها یکی از بخش های مهم در ساختمان است که اتصال طبقات به یکدیگر را میسر می سازد. بنابراین اجرای پله ضوابط و مقرراتی را می طلبد که در هنگام اجرای ساختمان باید به آن ها دقت لازم را نمود تا در نهایت راه پله و پله هایی با استانداردهای موجود را داشته باشیم.

[lwptoc]

پله چیست؟

پله به هر یک از سکوهایی که دارای خمیدگی و شکستگی هایی می باشد، گفته می شود.  پله ها به مسیرهایی گفته می شود که ارتباط بین طبقات را میسر می سازد. پله هایی که در دکوراسیون داخلی منازل استفاده می شود به آن خانه جلوه و شکوه خاصی می بخشند. جنس این نوع پله ها می تواند از انواع متفاوتی شامل چوب، سنگ، فلزی و … باشد.

نحوه اجرای پله با توجه به نقشه های موجود اجرایی می شود. پله ها انواع مختلفی دارند مانند پله های گرد، دو طرفه، تک بازو، چند بازو. برخی از پله ها با توجه به نوع کاربرد و زیبایی شان در داخل منزل کاربرد دارند. در صورتی که پله ها به درستی اجرا نشوند، رفت و آمد افراد را با مشکل مواجه خواهند کرد.

یکی دیگر از شروط لازم برای نحوه اجرای پله به صورت استاندارد، این است که ابعاد و استانداردهای آن را بشناسیم و در طی طراحی آن را به کار ببریم.

آموزش آرماتوربندی پله
استاندارد پله
طبق استانداردهای تعریف شده برای پله، تعداد پله ها نباید از حد معینی بیشتر باشند. بنابراین حداکثر تعداد پله های متوالی که در یک بازو قرار می گیرند نباید بیش از 12 تا باشد. تعداد
کف پله ها اصولا 30 سانتی متر طراحی می شود. کف
اندازه ارتفاع هر پله با توجه به تعاریف استاندارد، می بایست 18 سانتی متر باشد ارتفاع
اجرای باکس پله نیاز به چهار ستون دارد که در گوشه ها قرار می گیرند. ستون ها

انواع پله ها

پله ها با توجه به فضایی که آن ها را به کار می بریم انواع مختلفی دارند که مورد استفاده قرار می گیرند. برای نحوه اجرای پله به شکل اصولی و صحیح باید انواع آن را نیز شناخت. در ادامه به صورت اختصاری با انواع پله آشنا می شویم.

  انواع پله
این نوع پله ها در درون خود چرخشی دارند که با توجه به فضا ابن چرخش در پله اعمال می شود. اما کاربرد این پله های گرد، زمانی بیش تر به چشم می آید که کمبود فضا داشته باشیم و این      گرد
این نوع از پله ها در قالب مستطیل شکل ساخته می شود. درصورتی که فضای کافی برای اجرای پله را داشته باشیم این نوع پله گزینه بسیار مناسبی برای اجرا است. مستقیم
در این نوع پله پس  از طی کردن چندین پله، یک پاگرد قرار می گیرد و سپس پله های بعدی در ادامه ی پاگرد قرار دارد. دو طرفه با پاگرد وسط و دو بازو
این نوع راه پله دارای دو ردیف پله با عرض کم هست و پس از پاگرد یک ردیف پله با عرض زیاد قرار می گیرد. دو طرفه با پاگرد وسط و سه بازو
برای ارتفاعات زیاد این پله گزینه مناسبی است. سه طرفه با دوپاگرد و سه بازو

نحوه اجرای راه پله بتنی

نحوه اجرای پله

نحوه اجرای پله  به عواملی همچون تعداد، شیب، قالب بندی، آرماتور بندی ( آرماتور چیست؟ )و … بستگی دارد. در ابتدا تعداد پله ها محاسبه می شود. هر چه تعداد پله ها بیش تر شود پس ارتفاع پله ها کم تر می شود. شیب بندی پله ها نیز با توجه به دو تابع ارتفاع و طول محاسبه می شود. زمانی که ارتفاع زیاد باشد، شیب بیشتر می شود و زمانی که ارتفاع کم باشد، با شیب کمتری طراحی می شود. در مرحله بعدی نوبت به آرماتور بندی پله می رسد.     

برای اجرای باکس پله ها نیاز است که چهار ستون در گوشه های باکس تعبیه شود. باکس هایی با کمتر از چهار ستون معمولا اجراهایی اصولی نیستند و لازم است که بار وارده به درستی توسط این قسمت کنترل شود. شروع چینش پله ها با سنگ پیشانی شروع می شود و  بصورت موقت نصب می شود. سپس سنگ کف پله نصب می شود.


محاسبه راه پله

پیشنهاد ما : نحوه ی بتن ریزی فونداسیون

کلام آخر

در این بخش سعی کردیم که با برخی استانداردهای پله و نحوه اجرای پله آشنا شویم. اجرای پله ها در فضا به عوامل مختلفی بستگی دارد. اما یکی از مهم ترین عواملی که در انتخاب نوع پله اثر گذار است، میزان فضایی است که در اختیار داریم. برای فضاهایی که محدودیت بیشتری داریم می توانیم از پله های مدور استفاده کنیم و برای فضاهایی که بزرگتر هستند و محدودیت نداریم می توانیم از پله های مستقیم استفاده کنیم. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید