انواع درب ساختمان (آشنایی با انواع درب ساختمانی و کاربرد آن ها )
انواع درب ساختمان : در این بخش از مقالات آموزش معماری سایت وحید صلاحی به سراغ بررسی انواع درب ساختمان رفته ایم.درب ها که بعنوان راه ورودی به فضاهای مختلف می باشد، بسته به محلی که نصب می شوند دارای انواع مختلف و جنس های گوناگون میباشند. امروزه متریال مختلفی که از آن ها در میسازند بسیار بیش تر از گذشته شده و این تنوع به خریداران اجازه می دهد تا مناسب ترین مدل را هماهنگ با فضای خود انتخاب کنند. تنوع گوناگون این امکان را می دهد که بازه های قیمتی متفاوت را بین آن ها داشته باشیم و نسبت به بودجه ای که در اختیار داریم خرید کنیم. در ادامه با ما همراه باشید تا درب ها را در اجرای ساختمان بیش تر بررسی کنیم.
درب ها از قسمت های مختلفی تشکیل می شوند که با سر هم بندی آن ها درب مورد نظر ساخته می شود. این بخش ها شامل بدنه اصلی است که همان درب می باشد. چارچوب در می باشد که حول محور آن درب باز و بسته می شود و یراق آلات آن که شامل دستگیره و تزئینات درب می باشد.
انواع درب ساختمان بر اساس فضایی که آن را استفاده می کنیم به درب های داخلی یا خارجی تقسیم می شوند. درب های داخلی شامل: درب ورودی خانه، اتاق ها، حمام و سرویس بهداشتی و … می باشد. درب های خارجی شامل درب ورودی ساختمان، حیاط خلوت و … می باشد.
پیشنهاد ما: اسکای لایت چیست؟
اما در ادامه انواع درب ساختمان را بر اساس جنس معرفی می کنیم:
چوب
درب های چوبی از قدیمی ترین درب هایی است که وجود داشته و اکنون نیز پر استفاده می باشند. این درب ها به خصوص برای درب های داخلی به وفور مورد استفاده قرار می گیرد. درب های چوبی در رنگ های مختلفی تولید می شوند و مقاوم هستند و تمیز کردن آن ها راحت است و عمر نسبتا خوبی هم دارند. درب های چوبی نیز بعنوان نوعی عایق عمل می کنند. این نوع درب ها قیمت بالاتری نسبت به متریال دیگر دارند. مثلا چوب درخت گردو جزو گران ترین متریال چوبی می باشد. در صورتی که از درب های چوبی در محیط های مرطوب مانند حمام و سرویس بهداشتی استفاده می کنید، لازم است که حتما روی آن روکش های ضد آب زده باشید.
پی وی سی
پی وی سی یکی دیگر از انواع درب ساختمان است که مقاومت بالایی دارد و با ترکیباتی که در آن استفاده می شود ، خاصیت ضد آب دارد. از آن جایی که این درب ها دوجداره هستند، نوعی عایق نیز به حساب می آیند. این نوع از درب ها در برابر تغییرات جوی مقاوم هستند و دچار خوردگی، زنگ زدگی و تغییر اندازه نمی شوند. همچنین وزن کمی دارند و مقاومت بالا دارند و باعث می شود که امنیت بیش تری را داشته باشند. این نوع درها به خاطر مزایا و مقاومتی که دارد قابل استفاده در بالکن، حیاط و … نیز می باشد.
شیشه ای
این درب ها از جدیدترین و مدرن ترین درهای موجود می باشد. برای استفاده در فضاهای داخلی انتخاب مناسبی می باشد. هم چنین این درها می توانند نور را از خود عبور دهند و بین فضاها ارتباط برقرار کنند. درب های شیشه های هم به صورت لولا و هم ریلی یا کشویی ساخته می شوند که البته ریلی آن مرسوم تر است. برخی درب های شیشه ای نیز به صورت ترکیبی با چوب و… ساخته می شوند و با یراق آلات مزین می شوند.
کلام آخر
در این بخش از مقالات انواع درب ساختمان را بررسی کردیم که درب ها با توجه به جنس ، فضایی که استفاده می شوند و نوع باز شدن به انواع مختلفی تقسیم می شوند.بسته به نوع آن ها قیمت های مختلفی را دارند. برای این که کارایی و مقاومت درب شما بالاتر برود بهتر است که با توجه به محیطی که دارید درب مناسب را انتخاب کنید تا عمر بهتری داشته باشند. همچنین می توانید از مقاله ی ” کاربرد کاغذ دیواری در طراحی داخلی ” دیدن فرمایید.
امروزه نوع دیگری از درب ها که رواج پیدا کرده اند مربوط به درب های ضد سرقت می باشد. این نوع درب ها امنیت منازل و ساختمان ها را نیز بالاتر می برند. برخی دیگر از درب ها نیز که معیارهای بیش تری دارند مانند ضد حریق بودن، به لحاظ قیمتی گران تر هستند. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.