معایب و مزایای سازه فولادی در ساختمان سازی چیست؟

معایب و مزایای سازه فولادی در ساختمان سازی چیست؟

معایب و مزایای سازه فولادی: در این بخش از مقالات آموزش معماری سایت وحید صلاحی به سراغ یکی از مسائل بنیادی در زمینه ساختمان رفته ایم. اگر شما نیز جزو فعالان در زمینه ساخت و ساز و … باشید می دانید که شالوده و پایه هر پروژه ای پی و سپس اسکلت آن می باشد. هر ساختمان با بررسی یک سری از معیارها مشخص می شود برای آن سازه اسکلت فلزی مناسب است یا بتنی. بنابراین استفاده از هرکدام از اسکلت ها به شرایط پروژه شما بستگی دارد. در ادامه معایب و مزایای سازه فولادی را بیش تر بررسی می کنیم.

هر سازه ای که در ساختمان استفاده می شود دارای معایب و مزایای خاص خودش می باشد. می توانید هم چنین مقاله معایب و مزایای سازه بتنی را مطالعه کنید. پیش از هر اقدامی باید مشخص کنید که پروژه شما به چه منظوری ساخته می شود؟ چند طبقه است ؟ پس از آن مشخص می شود که سازه مناسب شما کدام است.

 مزایای سازه های فلزی

سازه ی فولادی چیست؟

برای بررسی معایب و مزایای سازه فولادی ابتدا با این عنصر ارزشمند آشنا می شویم. فلز عنصر ارزشمندی است که با ورود به زندگی بشر توانست زندگی آن ها را تحت تاثیر قرار دهد. فعالیت هایی هم چون ساخت و ساز، صنعت و … که ارتباط مستقیمی با این متریال دارد بیش تر دچار تغییر شد. از آنجایی که فولاد یکی از پرکاربردترین متریال در صنعت ساختمان است و باعث شده که اسکلت بسیاری از سازه ها با استفاده از آن تامین شود.

با توجه به استحکامی که سازه فولادی دارد، از آن برای اجرای ساختمان های بلند، پل ها (حتی پل های معلق و …) ، سوله ها و انبارها، برج و … استفاده می شود. علت اینکه برای چنین پروژه هایی از سازه فولادی استفاده می شود این است که معمولا این پروژه ها عظیم و سنگین هستند و سازه بتنی نیز سازه ای سنگین وزن است پس برای چنین پروژه هایی وزن ساختمان بالا می رود. فولاد این امکان را می دهد که شما ساختمان هایی با ارتقاع بالاتر اما سبک وزن تر داشته باشید. مزیت استفاده از فلز نسبت به بتن در این گونه پروژه های سنگین این است که در هنگام حوادث و بلایایی مانند زلزله، سازه فلزی تا حدودی از خود انعطاف نشان می دهد.

بررسی مهم‌ترین مزایا و معایب سازه فلزی

پیشنهاد ما: معایب و مزایای سازه بتنی

معایب و مزایای سازه فولادی

در ادامه بررسی معایب و مزایای سازه فولادی یکی از عواملی باید با توجه به نوع سازه بررسی شود این است که اقلیم محل احداث پروژه شما چگونه است؟ در چه نوع آب و هوایی قرار است ساخته شود؟ فرضا محلی که قرار است شما در آن پروژه ای را احداث کنید مرطوب و است و هوای بارانی دارد و در نتیجه این منطقه دائما دچار نم می شود. فلز نیز عنصری است که در معرض نم و رطوبت زنگ می زند و دچار مشکلاتی می شود. پس باید این نکته را در نظر گرفت که سازه بتنی نسبت به سازه فلزی دوام و عمر بیشتری دارند.

 

بتن مقاوم تر است یا فلز ؟

اما شاید برای خیلی ها سوال باشد که فارغ از همه عوامل کدام سازه مقاومت بیش تری دارد و استفاده از بتن توصیه می شود یا فلز؟ همانطور که گفته شد با توجه به عوامل مختلف، هر سازه مزایا و معایب خاص خودش را دارد. هر دو مقاومت خوبی دارند اما ممکن است عکس العمل های متفاوتی نسبت به حوادث نشان دهند. سازه بتنی نسبت به فشار مقاومت خوبی دارد و انعطاف زیادی ندارد یعنی در هنگام لرزه ممکن است که دچار ترک و شکستگی شود. اما سازه فلزی نسبت به لرزه انعطاف بهتری دارد و می تواند واکنش بهتری را به دنبال داشته باشد.

بتن مقاوم تر است یا فلز ؟

کلام آخر

در این بخش به صورت اجمالی معایب و مزایای سازه فولادی اشاره کردیم و بعنوان نکته آخر مورد مهمی را یادآوری می کنیم. از آن جایی که فلزات نقطه ذوب معینی دارند در برابر گرما و حرارت واکنش نشان می دهند. سازه فولادی نیز این قاعده مستثنی نیست. در حوادثی مانند اتش سازه در صورتی که آتش در ابعاد گسترده ای اتفاق بیفتد و یا اینکه به درجه ذوب برسد می تواند اسکلت را ذوب کند و مقاومتش فرو میریزد. با این حال نمی توان در هنگام اجرای ساختمان تنها به یکی از ابعاد تکیه کرد، بلکه باید همه موارد را در نظر گرفت و مناسب ترین گزینه را انتخاب کرد. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید