بلندترین آسمان خراش های جهان
بلندترین آسمان خراش های جهان : ما در این مقاله از سری مقالات آموزش معماری به معرفی بلندترین آسمون خراش ها پرداختیم. در تاریخمون آسمان خراش ها ، مهندسی و یا حتی فرهنگ، جایگاه ویژه ای رو اشغال می کنن. این اصطلاح آسمان خراش برمیگرده به ۱۰۰ سال پیش، یعنی در دهه ی ۱۸۸۰ در مقابل ظهور معماری در حال تحول “سبک شیکاگو” نمایان شد. تو این دوره، توسعه دهنده ها نه فقط سعی در این دارن که رکورد ارتفاعی رو بشکنن تازه اون ها هم به دنبال ایجاد کردن هر چه بیشتر کردن فضای مسکونی یا همچنین تجاری بودن تا بتونه مالک زمین از اجازه دادن این فضا برای نیاز های مختلف حداقل بهره رو ببره. از اون موقع به بعد، آسمان خراش ها تو کل جهان مخصوصا تو شهر های پرطرفدار، دیده می شه، جایی که میلیون ها نفر در جستجوی یه زندگی بهتر در تلاش هستن.تو موقع ساختن برج ها، اونایی که از آستانه ی ارتفاع ۱۵۰ متری عبور کرده ان آسمان خراش به حساب میان.
[lwptoc]
با اینکه روند توسعه و ساخت و ساز تحولی پیدا کرده آسمان خراش هایی دیده می شن که از بلندی نیم کیلومتر و یا حتی ۸۰۰ متر بالاتر رفته ان. ولی اینجور پروژه های جاه طلبانه نیاز داره به محاسبه های کامل دقیق، ایجاد کردن مصالح ساختمانی ویژه، ارتباط های مهندسی داره که نه فقط یک ساختار قدرتمند رو حفظ می کنه تازه ایمنی کامل، پایداری در مقابل هر نوسانات پوسته زمین یا جریان باد و طوفان، حرکت راحت و اسکان رو تضمین می کنه.هم چنین پیشنهاد می شود قبل از اینکه به ادامه ی مقاله بپردازید ، مقاله ی جذاب برج شگفت انگیز ترامپ را نیز مطالعه نمایید.
برج خلیفه دوبی امارات متحده عربی
در سال ۲۰۱۲ برج خلیفه افتتاح شدش. این برج با ۸۲۸ متر (۲۷۱۷ فوت) ارتفاع بلندترین آسمان خراش دنیا به حساب میاد. این برج 163 طبقه داره برج خلیفه در اول برج دبی اسم داشت ولی موقعی که روند ساخت این برج با مشکل مالی رو به رو شدش، حاکم ابوظبی وام کلانی به سازنده های برج داد به خاطر این دلیل به افتخار حاکم ابوظبی به برج خلیفه تغییر اسم داد. طراحی این برج با الهام گرفتن از یک گل بیابانی و معماری اسلامی انجام شده برج خلیفه حالتش سه طرفه ای هست که به شکل مارپیچی بالا رفته. حجم نوک برج باریک تر از ابعاد کل برج طراحی شده هست.
برج سلطنتی ساعت مکه عربستان سعودی
برجهای البیت از هفت هتل آسمان خراش تشکیل شدهاند که ارتفاعشون ۶۰۱ متر (۱،۹۷۲ فوت) و 120 طبقه داره. این مجموعه ی بزرگ بقل بزرگترین مسجد جهان و همینطور مقدس ترین مکان اسلام، مکه واقع شده هست. در طبقه چهارم این برج مرکزی یا همون برج سلطنتی ساعت مکه، موزه ساعت قرار داره. این برج دو تا نمازخونه بزرگ یکی برای مردان و یکی هم برای زنان و همچنین یه هتل تحت مدیریت Fairmont داره.
خدمات برج سلطنتی ساعت به اقامت کردن میلیون ها نفر زائری که هر سال برای شرکت کردن در مراسم حج به مکه سفر می کنن خیلی کمک می کنه. گروه سعودی بینالدین از بزرگترین شرکت ساختمانی پادشاهی هست که معماری و ساخت و ساز این آسمان خراش رو به عهده داشته ان. این ساختمون جزء گرونترین و همچنین بلندترین آسمون خراش های دنیا میباشد که هزینه ی ساختش بالغ بر ۱۵ میلیارد دلار برآورد شده.
برج مرکز مالی پینگ آن شنزن چین
پینگ آن جزئی از برج های جهان هست که در رتبه ی چهارم بلند ترین آسمان خراش های دنیا قرار داره ارتفاع این برج ۵۹۹٫۱ متر (۱،۹۶۵ فوت) هست و 115 طبقه داره. مرکز مالی پینگ آن در منطقه ی فوتیان شنزن با حمل و نقل کردن ریلی شناخته می شه. این برج یک نسخه ی مدرن از آسمان خراش های معمولی آسیایی و همینطور نمادی از رشد سریع شهری به حساب میاد. چهار طرف برج نمای سنگی و شیشه ای داره. یک دهلیز مرکزی این برج داره که به نور خورشید اجازه میده به ساختمان ورود پیدا کنه. همین چیز باعث شده که فضایی دلپذیر رو برای ملاقات، خرید و صرف کردن غذا ایجاد بشه.
برج جهانی لوته سئول کره جنوبی
برج جهانی لوته جزء بلندترین آسمان خراش های دنیا و نگین معماری کره به حساب میاد ارتفاع این برج ۵۵۵ متر (۱،۸۲۱ فوت) هست و 123 طبقه داره . طراحی ۱۲۳ طبقه برج الهام گرفته شده از معماری بومی و خوشنویسی سنتی کره هست. این آسمان خراش نماش براق و باریکه که با توپوگرافی کوهستانی شهر در تضاد هست.
داخل این برج مغازه، پاساژ ها، طبقه های اداری، هتل لوکس پنج ستاره ، و “officetel” وجود داره. officetels که بیشتر در کره پیدا می شه به آپارتمان های چند منظوره گفته می شه. خدماتی که در هتل ها بیشتر داده می شه مثل مبلمان استاندارد، باشگاه بدنسازی، و میز پذیرش در این آپارتمان های برج جهانی لوته وجود داره.
برج ONE WTC نیویورک آمریکا
یکی از بلندترین آسمان خراش های دنیا در منطقه شلوغ مرکز شهر منهتن واقع شده که ارتفاعش ۵۴۱٫۳ متر (۱۷۷۷ فوت) هست و 104 طبقه داره. برج مرکز تجارت جهانی که به برج آزادی هم معروفه. ساختن این آسمان خراش ۴ میلیارد دلار هزینه داشت و ساخت و سازش ۸ سال طول کشید.
مرکز مالی گوانجو CFT چین
مرکز مالی گوانجو CTF جزء بلندترین آسمان خراش های دنیا محسوب میشه که ارتفاعش ۵۳۰ متر (۱۷۳۹ فوت) هست و 112 طبقه داره این برج میشه گفت که ۱۰۰ متر پایین تر از بلندترین ساختمان چین، یعنی برج شانگهای با ۶۳۲ متر ارتفاع قرار داره. تراس های سرسبزی در فضای باز بالای فرورفتگی برج قرار داره که چشم اندازهای فوق العاده ای از شهر رو نشون می ده. این برج با اشاره به سنت های معماری چینی ساخته شده.
در واقع برج مالی گوانجو بلندترین ساختمان در جهان به شمار میآید که از سفال برای ساخت و ساز آن استفاده شده است. این ساختمان همچنین از تعدادی ابزار کارآمد برای کاهش اثرات زیست محیطی استفاده میکند. استفاده از چیلرهای با کارایی بالا و بازیابی حرارت همگی به پایداری انرژی در ساختمان کمک میکنند.
برج شانگهای چین
برج شانگهای با بلندی ۶۳۲ متر (۲۰۷۳ فوت) جزء بلندترین آسمان خراش های دنیا محسوب میشه که 126 طبقه داره. چشم انداز چشمگیری این برج داره که در شانگهای ایجاد کرده. نمای منحنیش و شکل مارپیچی بودن برج می تونه که نمادی از چین مدرن باشه. ساختار لایه ای اون برای بهره وری بالای انرژی طراحی شده هستش. برج شانگهای جزء پیشرفته ترین آسمان خراش های دنیا می باشد چون که لایه ای شفاف در کل ساختمان پیچیده شده که حفره هایی وسط داخل و خارج ساختمون ایجاد می کنه. این حفره ها هوای داخلی برج رو تو زمستان گرم و همینطور تو تابستان خنک می کنن.
برج تیانجینCFT چین
برج تیانجین چو تای فوک، نقطه عطفی جدید و همچنین قابل توجهی در منطقه اقتصادی و حتی فناوری تیانجین (TEDA) است. ارتفاعش ۵۳۰ متر (۱۷۳۹ فوت) هست و 96 طبقه داره برج تیانجین که جزء بلندترین آسمان خراش های دنیا به حساب میاد، خارج از شهر تیانجین واقع شده. ساختار اصلی برج تیانجین شامل سطح شیشه ای هیپربلوئید و انحنای ملایم هست که هشت ستون بزرگ شیب دار رو با هم ادغام می کنه.
برج سیتیک پکن چین
برج CITIC یک آسمان خراش بی نظیر در منطقه تجاری پایتخت چین میباشد که ارتفاعش ۵۲۷٫۷ متر (۱۷۳۱ فوت) هست و 109 طبقه داره. نمای جذابی که این ساختمان داره با الهام گرفتن از زون، کشتی آیینی باستانی چینی ساخته شده. به نظر می رسه این برج در آینده ای نزدیک از بلندترین ساختمانی باشه که در پکن باقی بمونه، چون تو سال ۲۰۱۸ مقام های چینی ساخت و ساز پروژه های جدیدی رو با ارتفاع بیشتر از ۱۸۰ متر رو محدود کرده ان. دلیل این امر کم کردن تراکم در منطقه ی تجاری هستش.
برج تایپه ۱۰۱ در تایوان
آسمان خراش تایپه ۱۰۱ از اولین ساختمان هایی در دنیا شد که از بلندی ۵۰۰ متری عبور کردش. بلندیش به ۵۰۹.۲ متر می رسه و همینطور تعداد زیادی طبقه رو دارا می شه. تو زمان افتتاح جزئی از بنا های نمادین این سیاره در سال ۲۰۰۳، بلندترین ساختمان جهان بود، ولی بعد از اینکه ۱۵ سال گذشت از نردبان رتبه بندی به رتبه ی ۱۰ رسید.
کلام آخر : پس ما در این مقاله با چندتا از بلندترین آسمون خراش های جهان آشنا شدیم و اطلاعاتی راجبشون بدست آوردیم که خیلی جالب و مفید بود.