انواع سرامیک و نحوه ی اجرا آن
انواع سرامیک و نحوه ی اجرا آن: در این بخش از مقالات آموزش معماری قصد داریم که به انواع سرامیک و نحوه اجرای آن بپردازیم. سرامیک را در زمره کاشی ها محسوب می کنند و نوعی کاشی می باشد. سرامیک ها یکی از مصالح پرکاربرد و مفید است که در انواع و رنگ بندی مختلف ساخته می شود و در پوشش کف و دیوار و…. مورد استفاده قرار می گیرد.
آیا با انواع سرامیک و نحوه ی اجرا آن آشنایی دارید؟ سرامیک از موادی مانند ماسه، رس و فلدسپات تشکیل می شود. این مواد غیر آلی و غیر فلزی چون در دمای بالا پخته می شوند، پس در برابر حرارت و درجه دماهای بالا نه تنها آسیب نمی بینند بلکه مستحکم تر هم می شوند. پس از اینکه مواد ساخت سرامیک با یکدیگر ترکیب می شوند آن ها را در قالب مخصوص می ریزند تا فرم بگیرد. این قالب ها در ابعاد مختلف و در شکل های مستطیل و مربع ساخته می شوند. بیشترین کاربردی که سرامیک ها دارند برای استفاده در کفپوش و دیوارپوش است.
سرامیک چیست؟ انواع سرامیک و نحوه ی اجرا آن
قبل از توضیح انواع سرامیک و نحوه ی اجرا آن باید بگوییم که سرامیک چیست و چه کاربردی دارد؟ درواقع یکی از مصالحی که برای پوشش و کف و یا حتی دیوار های ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد سرامیک است که معمولا از جنس خاک رس ، کائولینت ، اکسید آلومینیوم ، کاربید سیلیکون، کاربید تنگستن و … می باشد و از مقاومت بالایی برخوردار است و دارای مدل ها و کیفیت های مختلفی می باشد که در ادامه شما را با انواع آن بیشتر آشنا خواهیم کرد.
لعاب دار یا بدون لعاب
سرامیک ها با توجه به پوششی که دارند به دو دسته لعاب دار و بدون لعاب تقسیم می شوند. بدیهی است که سرامیک هایی که رویه ی لعابی دارند هم جلوه بهتر و زیباتری پیدا می کنند و هم به علت صیقلی بودنی که در سطح رویه پیدا می شود آن ها را میتوان راحت تر تمیز کرد و شستشو داد. آشنایی با انواع سرامیک و نحوه اجرای آن می توانید در هنگام انتخاب کاملا مطابق با نیازهای خود خرید کنید.
سرامیک دیواری و کف
بر اساس استفاده سرامیک ها به دو دسته ی سرامیک های کف پوش و دیوارپوش تقسیم می شوند. سرامیک های کف و دیواری معمولا در انواع: گرانیتی، پرسلانی، موزاییکی موجود است. که در ادامه با آنها آشنا می شویم.
سرامیک گرانیتی
این نوع سرامیک ها طرح سنگ هستند که که ابتدا در رنگ سفید تولید می شود و سپس با اضافه کردن رنگ دانه ها به آن رنگ و تنوع می بخشند.
پبشنهاد ما : شرکت در دوره ی طراحی نما
سرامیک پرسلان
انواع سرامیک و نحوه ی اجرا آن : مشخصه این سرامیک مقاومت و استحکام بسیار بالای این محصول است که یکی از دلایلی است که قیمت آن از انواع دیگر بالاتر می باشد. این نوع سرامیک ها جذب رطوبت بسیار کمی دارند و تمیز کردن و شستشوی آن ها کار بسیار ساده ای است.
سرامیک موزاییکی
این سرامیک ها نیز در انواع و رنگ بندی مختلف ساخته می شود و در اشکال مختلف مانند مربع، مستطیل،چند ضلعی و… تولید می شوند. این سرامیک ها هم در نوع لعاب دار و هم بدون لعاب تولید می شوند.
تفاوت کاشی و سرامیک
در آشنایی با انواع سرامیک و نحوه ی اجرا آن به تفاوت کاشی و سرامیک می پردازیم. تفاوتی که سبب می شود کاشی و سرامیک از هم جدا شوند به این دلیل است که کاشی ها از سفال و لعاب ساخته می شوند اما، زمانی که لعاب روی کاشی از جنس سرامیک پوشیده شود دیگر آن محصول را سرامیک تلقی می کنند.
سرامیک ها در دمای بالایی پخت می شوند و نسبت به کاشی ها وزن بالاتری دارند. این عامل خود نیز سبب می شود که سرامیک ها از درجه مقاومت بالاتری برخوردار باشند. به لحاظ قیمتی سرامیک ها متغیر هستند و بسته به جنس و نوع قیمت مختلفی دارند اما اگر بخواهیم در مقایسه با قیمت کاشی بگوییم که اصولا سرامیک گران تر از آن است.
نصب و اجرا
در مقاله ی انواع سرامیک و نحوه ی اجرا آن متوجه می شویم که معمولا سرامیک ها به چهار روش اجرا می شوند و در محل مورد نظر نصب می شوند که حال هر کدام را به اختصار توضیح می دهیم. چیزی که در انواع سرامیک و نحوه اجرای آن بسیار حائز اهمیت است، نصب اصولی آنها با روش مناسب خودش است.
زیرا نصب نامناسب آن ها به روش غلط خطر سقوط و کنده شدن آنها را به مرور زمان بدنبال دارد. برای اینکه با انواع سرامیک و نحوه اجرای آن بیشتر آشنا شوید پیشنهاد می کنیم که مقاله ” انواع کاشی و نحوه ی اجرای آن ” را در ابتدا مروری اجمالی داشته باشید. در هر دو محصول روش نصب ها تا حدودی مشابه و نزدیک است.
1- نصب با ملات
در نصب با ملات ابتدا ماسه، سیمان و آب را مخلوط می کنند و ملات را بر روی سطح می ریزند. این روش از نصب بعنوان قدیمی ترین روش شناخته می شود.
2-نصب با ملات و دوغاب
سطح اجرا را در این روش با ملات پر می کنند که ضخامت آن نیز باید چیزی در حدود 3 میلی متر باشد و با گذشت زمان و وقتی که ملات کف اندکی سفت تر شد دوغاب سیمان سفید را که ماده ای رقیق است روی سطح قابل اجرا می ریزند و سرامیک ها را بر روی آن نصب می کنند.
3-نصب با چسب
در این روش نیز ابتدا سطح اجرا را با ملات پر میکنند و سطح سرامیک شده و با چسب نصب می شود.
پیشنهاد ما: سطح اشغال چیست؟
4-شاسی کشی
برای نصب کاشی و سرامیک در نمای خانه و ساختمان روش هایی که نام برده شدند قابل اجرا نیست و نصب در نما با نصب در کف و دیوار تفاوت مهمی دارد. در این روش به پشت سرامیک قلاب و گیره هایی وصل می کنند و سپس آن ها را به شاسی وصل می کنند.
کلام آخر
در مقاله انواع سرامیک و نحوه ی اجرا آن سعی کردیم که توضیح دهیم سرامیک چیست و انواع ان را نیز بررسی کنیم. امروزه سرامیک ها که در تنوع ، رنگ و مدل های مختلف تولید می شوند بعنوان یکی از مصالح محبوبی است که هم در حمام، سرویس بهداشتی و آشپزخانه استفاده می شود و هم در طراحی داخلی منازل از آن استفاده های زیادی می شود که به طراحی منزل جلوه بسیار زیبایی می بخشد