انواع ماسه و کاربرد آن
انواع ماسه و کاربرد آن : در این بخش از مقالات آموزش معماری قصد داریم که درباره انواع ماسه و کاربرد آن صحبت کنیم. همانطور که مشخص است، ماسه از مهم ترین اجزا برای ساخت ساختمان است و بسیار زیاد در صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار می گیرد.
ماسه چیست؟
ماسه جزیی جدایی ناپذیر در صنعت ساخت و ساز است که در تهیه بتن نیز بسیار ضروری است. برای استفاده درست از ماسه ها باید انواع ماسه ها را شناخت زیرا استفاده و کاربرد نادرست آن می تواند حوادث مشکل آفرینی را رقم بزند. از ماسه در تولید بسیاری از متریال مانند بلوک سیمانی، ماسه ای و محصولات بتنی و … استفاده می شود.
ماسه قابلیت این را دارد که به راحتی فشرده شود. بنابراین میتوان به راحتی در دیوارچینی ، نصب کفپوش ، نصب نما و الحاقات و… از آن استفاده کرد. در ادامه به اختصار انواع ماسه و کاربرد آن را را شرح می دهیم.
ماسه طبیعی
برای معرفی انواع ماسه و کاربرد آن ابتدا به معرفی ماسه طبیعی می پردازیم.ماسه های طبیعی همان ماسه هایی است که در بستر رودخانه ها وجود دارد و از بستر رود تهیه می شوند. این ماسه ها با حفاری بدست می آید. با توجه به اینکه منابع این ماسه محدود است و در این زمینه کمبود هست، برای جایگزینی از شن و ماسه های خرد شده نیز استفاده میشود. به این نوع ماسه، ماسه رودخانه ای نیز گفته می شود.ماسه طبیعی فضا ها را راحتتر پر می کند. این ماسه ها در بتن ریزی بسیار مورد استفاده هستند.
پیشنهاد می شود : شرکت در دوره ی طراحی نما
ماسه بادی
در مقاله ی انواع ماسه و کاربرد آن به ماسه هایی که در اطراف یا نزدیکی ساحل و یا دره ها و رودخانه ها تشکیل می شود ماسه ی بادی می گویند و همانطور که از نامش پیداست این ماسه ها به وسیله ی باد تشکیل خواهند شد. اگر باد به مقدار مناسبی بوزد مقدار قابل توجهی ماسه تشکیل خواهد شد. تشکیل شدن ماسه های بادی به عوامل مختلفی بستگی دارد مانند: سرعت باد، مقدار پوشش گیاهی آن منطقه و مقدار رسوبات و جهت ورزش باد و… جالب است بدانید که از ماسه های بادی اکثرا برای زمین های ورزشی مانند فوتبال ساحلی یا والیبال ساحلی استفاده خواهند کرد.
ماسه شسته
در متن انواع ماسه و کاربرد آن به این نوع ماسه ها ماسه های دوبار شور نیز گفته می شود و ترکیبی از ماسه و خاک هستند.در این نوع ماسه ابتدا ماسه را الک می کنند و سپس برای شستشوآماده می کنند. پس از خشک کردن و رطوبت گیری مجددا این ماسه الک می شود. این نوع سیمان با خرد و ریز کردن سنگ های کوه بدست می آید و سپس به کارخانجات برای ساخت ماسه منتقل می شوند.
این ماسه ها برای بتن ریزی مورد استفاده قرار می گیرد.هر چه خاک این ماسه کمتر باشد مقاومت و چسبندگی بالا می رود و در نتیجه بتن مقاوم تر و سیمان و ماسه نیز چسبنده تر می شود. این نوع ماسه نباید بیش از 4 درصد خاک را در خودش داشته باشد زیرا آن چسبندگی لازم به وجود نمی آید
ماسه شکسته
انواع ماسه و کاربرد آن: با آسیاب کردن سنگ ها، ماسه های شکسته و تیز بدست می آیند. برای تهیه ملات یوار چینی ، در صورتی که ماسه شکسته از میزان خاک مناسبی برخوردار باشد مورد استفاده قرار می گیرد.زیرا این میزان از خاک باعث می شود که ملات تهیه شده دارای عملکرد بهتر باشد و با ریختن ملات روی ردیف های دیوار بهتر شکل بگیرند. تهیه دوغاب از کاربردهای مهم این سیمان است.
پیشنهاد ما: گودبرداری چیست؟
ماسه کفی
در مقاله ی انواع ماسه و کاربرد آن به این موضوع خواهیم پرداخت که در این نوع ماسه خاک زیادی وجود دارد و به هین دلیل به آن ماسه ملاتی، خاک دار و یا ماسه بنایی می گویند که خاک ماسه کفی نیز نباید از 4 درصد بیشتر باشد. این سیمان در شیب بندی کف، سیمانکاری و… مورد استفاده قرار می گیرد. این ماسه شکل پذیری و انعطاف خوبی دارد.
انواع ماسه و کاربرد آن
ماسه گرد
شکل این نوع از ماسه ها گرد و کروی است و جزو ماسه مصنوعی حساب می شود. این ماسه ها هوا را بهتر از خوشان عبور می دهند. خوب است بدانید بتن مگر چیست؟
ماسه گوشه دار
این ماسه ها همانطور که از نامشان پیدا است، گوشه دار هستند و هوار را کمتر عبور می دهند.
ماسه شبه گرد
این ماسه ها ترکیبی از ماسه های گوشه دار و گرد است که میتوان گفت هر دو ویژگی را با هم دارا هستند.
کلام آخر
در این مقاله سعی داشتیم که به معرفی انواع ماسه و کاربرد آن بپردازیم. ماسه ها با توجه به کاربرد و عملکردی که دارند باید مورد استفاده قرار بگیرند زیرا استفاده نامناسب آن ها میتواند آثاری مانند کنده شدن نمای ساختمان، سست شدن الحاقات و …داشته باشند و آسیب ها جانی و مالی را نیز وارد کنند. ماسه ها ترکیبات شیمیایی و ظاهر متفاوتی از یکدیگر دارند و هر کدام به روش هایی خاص نیز ساخته شده اند. نظرات خود را با ما در میان بگذارید.