شاقول چیست و چه کاربردی دارد؟ (روش استفاده از شاقول چگونه است؟)

شاقول چیست و چه کاربردی دارد؟ (روش استفاده از شاقول چگونه است؟)
در این پست می‌خوانید:

شاقول چیست: در این بخش از مقالات آموزش معماری سایت وحید صلاحی قصد داریم که به معرفی یکی از ابزار آلات کاربردی در ساختمان بپردازیم. برای اینکه بدانید شاقول چیست ابتدا باید بگوییم که این وسیله ترکیبی از یک ریسمان و شیئی شبیه به مخروط می باشد.  شاقول ابزاری است که در دیوارچینی کاربرد دارد و در اصل برای عمود بودن سطوح این ابزار وارد کار می شود. در ادامه بیشتر با این ابزار و نحوه کار آن آشنا می شویم.  

 

 

این ویدئو فقط بخش کوچکی از سریال بکوب و بساز بود.

جهت مشاهده ی دوره روی لینک سریال بکوب و بساز فصل یک کلیک کنید.

 

آیا می دانید شاقول چیست و چه کاربردی دارد؟

شاقول جسمی مخروطی شکل است که به انتهای یک ریسمان آویزان شده است. (این ریسمان از وسط سوراخی که روی مخروط قرار گرفته است رد شده) این وسیله در تراز بندی ها و سنجش عمود بودن سطوح بسیار پرکاربرد است. برای استفاده از این وسیله باید آن را از بلندی مثلا ابتدای بنا آویزان کرد و تا جایی باشد که به انتها برسد. برای این کار باید ریسمان از دیوار مقداری فاصله داشته باشد. این وسیله ی کاربردی با اینکه تجهیزات خاصی ندارد و به نسبت دیگر ابزارها قیمت بالایی ندارد، اما بسیار کاربردی است و جزو لوازمی است که در ساختمان استفاده می شود. پس از اینکه شاغل از بالا متصل شد متنظر می مانیم که از تاب خوردن بایستد و ثابت در جای خودش قرار بگیرد و محل آن را در پایین علامت می زنیم. شاقول ها جنس های مختلفی دارند مانند: شاقول سنگی، فلزی و …  

 

 اما حالا که دانستیم شاقول چیست، کاربرد آن را نیز به اختصار شرح می دهیم:

  • عمود بودن سطوح را می توان با آن سنجید.
  • با وصل کردن شاقول در ابتدای دیوار می توانیم متوجه شویم که دیوار صاف است یا کج.
  • برای تنظیم ریل ها مورد استفاده قرار می گیرد

 

کلام آخر

در این بخش از مقالات با یکی دیگر از ابزارهای کاربردی در ساختمان آشنا شدیم که کار سنجش خطوط عمود و صاف را انجام می دهد. حال که دانستیم شاقول چیست، باید گفت که شاقول ابزار پیچیده ای نیست و تنها ریسمانی با یک شی مخروطی شکل می باشد که بهم متصل می شوند و از بالا آویزان می شوند. این وسیله برآمدگی ها را نیز تشخیص می دهد (مثلا می توانید برآمدگی های روی یک دیوار را با این وسیله بسنجید). امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد همچنین برای آموزش بیشتر معماری می توانید آموزش اتوکد را فرا بگیرید.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید