دستگاه جوش چیست و چگونه عمل می کند؟ (نحوه ی کار کرد دستگاه جوش)
دستگاه جوش چیست: در این بخش از مقالات آموزش معماری سایت وحید صلاحی قصد داریم که با یکی از ابزار آلات مهم و کاربردی آشنا شویم. حتما عملیات جوشکاری به چشمتان خورده است. اما آیا می دانید که دستگاه جوش چگونه کار می کند؟ به طور کلی باید بگوییم که از دستگاه جوش برای اتصال دو قطعه استفاده می شود. دستگاه جوش جزو تجهیزات پرکاربرد در مبحث صنعت نیز می باشد. اما دستگاه جوش چیست؟ دستگاه جوش وسیله ای است که برای اتصال قطعات به یکدیگر مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه با عبور جریان الکتریکی با ولتاژ تعیین شده قطعات را به هم جوش می دهد. شاید اولین چیزی که از نام این دستگاه به ذهنتان خطور کند، جوش دادن قطعات فلزی باشد اما این دستگاه صرفا برای فلزات مورد استفاده قرار نمی گیرد و برای مصالح غیر فلز نیز استفاده می شود.
این ویدئو فقط بخش کوچکی از سریال بکوب و بساز بود.
جهت مشاهده ی دوره روی لینک سریال بکوب و بساز فصل یک کلیک کنید.
اما کارکرد این دستگاه اینگونه است که الکترود به همراه قوس الکتریکی که یک منبع ولتاژ تعریف شده نیز دارد. باید جریان را متناسب با سطحی که قصد جوشکاری آن را داریم تنظیم کنیم. در صورتی که جریان متناسب نباشد و جریان کمتر از مقدار مشخص باشد الکترود به سطح می چسبد. اگر جریان بیش تر از مقدار لازم باشد، دما بالاتر می رود و ذوب می شود. حال که دانستیم دستگاه جوش چیست باید بگوییم که این دستگاه ها انواع مختلفی دارند که “اینورتر” ها یکی از جدیدترین مدل های آن می باشد.
سیستم به کار رفته در این نوع دستگاه از نوع سیلیکونی می باشد. اینورترها با توجه به اهبعدی که دارند بسیار حمل راحتی دارند و می توان آن ها را جابجا کرد و حتی در فضاهای کوچک مورد استفاده قرار داد. اما به اختصار بررسی می کنیم که مزایای این دستگاه چیست؟ از دستگاه جوش برای نصب چهارچوب های در و پنجره استفاده می شود. همچنین برای اتصال قطعات مختلف به یکدیگر نیز مورد استفاده قرار می گیرد. در صنایع فلزی، تولید قطعات، پروژه های ساختمانی و … نیز این دستگاه کاربرد دارد.
کلام آخر
در این بخش بررسی کردیم که دستگاه جوش چیست و چه استفاده ای از آن می شود. دستگاه جوش در واقع ابزاری است که برای ایجاد اتصالات از آن استفاده می شود. برای کار با این دستگاه ابتدا باید آن را بررسی کرد و سپس شروع به کار کرد. از سالم بودن سیم و ضخامت مناسب آن اطمینان حاصل کنید و جوانب احتیاط را در نظر داشته باشید همچنین برای آموزش بیشتر معماری می توانید آموزش اتوکد را فرا بگیرید.