انواع سبک های دکوراسیون داخلی
انواع سبک های دکوراسیون داخلی: در این بخش از مقالات آموزش معماری به سراغ 10 تا از محبوب ترین و جذاب ترین انواع سبک های دکوراسیون داخلی رفته ایم. خانه مکانی برای آرامش است. همه لذت میبرند از وقتی که بعد از گذراندن یک روز پر مشغله به خانه ای پر از آرامش و دل نشین برگردند و بتوانند در خانه با آرامش برسند. علاوه بر پاکیزگی و نظافت منزل که به برقراری آرامش کمک می رساند. مورد های دیگری هم نیز وجود دارند که باعث می شوند تا آرامش به خانه شما باز گردد. یکی از مهم ترین مسائله هایی که موجب برقراری آرامش می شود، سبک های دکوراسیون و سبک طراحی داخلی منزل شما می باشد.
سبک دکوراسیون داخلی انواع مختلفی دارد و هر کدام از انواع سبک طراحی داخلی، از طراحی مدرن گرفته تا سبک کلاسیک، برای فردی خوشایند است. نخستین قدم برای شروع طراحی داخلی، داشتن اطلاعاتی درباره ی انواع مختلف سبک های دکوراسیون است. چرا که سبک های مخلفی مثل: مینیمال، مدرن، صنعتی، اسکاندیناوی، و … تفاوت های بسیاری با هم دیگر دارند و هر شخصی می بایست با توجه به سلیقه خود یکی از آن ها را برای دکوراسیون منزل مورد نظر انتخاب کند. در ادامه این مقاله از وحید صلاحی می توانید با انواع سبک های دکوراسیون داخلی آشنا شوید.هم چنین میتوانید قبل از ادامه ی این مقاله مطلب ” تاریخچه ی دکوراسیون داخلی ” را نیز هم مطالعه فرمایید.
سبک گوتیک در خانه ها و کلیساهای دوران قرون وسطی نمایان شدند و دارای ویژگی های خاص بودند. در ساخت نمای بیرونی این سبک متریالی هم چون سنگ و چوب استفاده می شد.
در دکوراسیون داخلی، اکسسوری های عتیقه به جذابیت فضا اضافه می کند. پالت رنگی ای که در سبک گوتیک مورد استفاده قرار می گیرد معمولا تیره است. معمولا در دکوراسیون گوتیک شما شاهد خطوط منحنی و تیز ، مبلمان و اکسسوری های طلایی و برنجی، لوستر های نوک تیز، جزئیات زیاد به همراه ظرافت خواهید بود. رنگ مشکی از عناصر مهم در سبک گوتیک است اما ممکن است که نخواهید از این رنگ به میزان زیادی در دکوراسیون خود استفاده کنید بنابراین می توانید به جای این رنگ، رنگ های تیره دیگری مانند طوسی، سبز، زرشکی و قهوه ای بهره ببرید.
10 تا از محبوب ترین انواع سبک های دکوراسیون داخلی
1_ سبک مدرن
اولین بخش از انواع سبک های دکوراسیون داخلی ، سبک مدرن است. یک واژه گسترده می باشد که در حوزه دکوراسیون به طور معمول به یک خانه ای که با خط های صاف و منظم، پالت رنگی ساده و موادی مثل استیل و شیشه طراحی شده باشد گفنه می شود. در دکوراسیون سبک مدرن حس سادگی در همه المان های خانه از جمله مبلمان دیده می شود. صاف، صیقلی، براق و شفاف از جمله ویژگی هایی است که در سبک مدرن مشاهده می شود.
پیشنهادی : مطالعه ی مقاله ی ” دکوراسیون داخلی مدرن “
2_ سبک امروزی یا معاصر
دومین بخش از انواع سبک های دکوراسیون داخلی سبک های دکوراسیون مدرن و امروزی بوده که دو نوع سبک متفاوت می باشند که اغلب جای هم دیگر استفاده می شوند. تفاوت اصلی این دو سبک در این می باشد که سبک مدرن تفسیری از طراحی است که در قرن بیستم شروع شده است. از طرفی سبک امروزی یا همان معاصر انعطاف پذیری بالایی داشته و پایبندی چندانی به سبک خاصی ندارد. به طور مثال در سبک امروزی یا همان معاصر ممکن است خطوط خمیده در طراحی را مشاهده کنیم. ولی در حالی که در سبک مدرن این اتفاق رخ نمی دهد!
3_ سبک مینیمال
سبک مینیمال سومین بخش از انواع سبک های دکوراسیون داخلی است که یکی از سبک های پر هوادار در بین انواع سبک های دکوراسیون داخلی می باشد. این نوع سبک تقریبا مثل سبک مدرن و حتی از آن ساده تر است. در سبک مینیمالیست پالت های رنگی استفاده شده که به طور معمول خنثی بوده و هیچ کدام از لوازم موجود نیز بیش از حد زرق و برق دار نیستند. در ضمن سفید یکی از پر کاربرد ترین رنگ ها در دکوراسیون مینیمال می باشد.هم چنین جهت دریافت اطلاعات بیشتر میتوانید مقاله ی ” دکوراسیون داخلی مینیمال ” را مطالعه فرمایید.
4_ سبک صنعتی
چهارمین بخش از انواع سبک های دکوراسیون داخلی سبک صنعتی بوده است که همان طور که از نامش پیدا است، الهام گرفته از سبک های دوره انقلاب صنعتی اروپا و خانه های شهری قرن های 17 و 18 میلادی اروپا می باشد. در بیشتر دکوراسیون های طراحی شده با این سبک دکور شاهد عنصر هایی هستیم که حس نا تمام بودن طرح را به ما القا میکنند. به طور مثال در این سبک ممکن است استفاده از آجر و یا چوب در ظاهر دکوراسیون را مشاهده کنیم. یک خانه طراحی شده با سبک دکوراسیون صنعتی را می توان نسخه بازسازی شده از یک ساختمان صنعتی نیز دانست.
5_ سبک قرن بیستم
پنجمین بخش از انواع سبک های دکوراسیون داخلی ، سبک مدرن دهه 90 میلادی که از آن با عنوان Mid-Century modern یاد می کنند، در اصل بازگشتی به طراحی های اواسط دهه 1900 میلادی ( 1950 تا 1960) است که حس نوستالژی را به فرد القا می کند. در این سبک شاهد بعضی از عنصر های سبک مینیمال بوده و ساده بودن نیز یکی از عنصر های مهم رعایت شده در آن به حساب می آید.
6_ سبک بوهمیان
سبک بوهمیان یکی از پرطرفدار ترین سبک های دکوراسیون داخلی به حساب می آید. در این سبک پایبندی خاصی به قوانین وجود نداشته و هر گونه که دوست دارید دکوراسیون را طراحی می کنید. توجه کنید که بوهمیان که با نام سبک کولی وار نیز شناخته می شود، به معنی نادیده گرفتن عرف ها و قرارداد های معمول نیست! بلکه این سبک دقیقا بازتابی از سلیقه شما است که می تواند پر از طرح و رنگ های متنوع و مختلف باشد.
7_ سبک گوتیک
هفتمین بخش از انواع سبک های دکوراسیون داخلی سبک گوتیک می باشد.از اصلی ترین ویژگی های به کار رفته در این نوع طراحی دکوراسیون می توان به تاریک بودن و استفاده خیلی کم از نور در فضا اشاره نمود. بر خلاف سبک های مدرن که بیشتر آن ها روشن و سفید می باشند، در سبک گوتیک فضای بسیار کم نور با پنجره های بلند مشاهده می شود.
8_ سبک نئوکلاسیک
این سبک همه قعیت خانه ها و آپارتمان های مدرن سازگار است. نئوکلاسیک تعبیری مدرن از سبک دکوراسیون کلاسیک است. پس ویژگی های مشخص کلاسیکی ویژگی های اساسی سبک دکوراسیون کلاسیک را دارا می باشد و ترکیبی از آن است. اما خیلی بهتر از سبک دکوراسیون کلاسیک با وا تقریبا بدون تغییر حفظ شده اند. اگر چه از نظر بصری ساده تر است ولی هنوز هم یک سبک غنی، لوکس و قابل احترام با مواد و دکوراسیون گران قیمت می باشد.
9_ سبک روستیک
نهمین بخش از انواع سبک های دکوراسیون داخلی سبک روستیک یا همان روستایی است که به طور معمول با استفاده از عنصر های طبیعی مثل: چوب و سنگ، و ایجاد سبکی شبیه به سبک زندگی آرام روستایی، شناخته می شود. طراحی داخلی با سبک روستیک، فضایی صادقانه و بدون تکلف را به وجود آورده و پلی به گذشته ساده و بدون آلایش ما به حساب می آید.
10_ سبک انتقالی
دهمین بخش از انواع سبک های دکوراسیون داخلی سبک انتقالی است.سبک انتقالی (ترنزیشنال) یکی از سبک های پر پرطرفدار در بین انواع سبک های دکوراسیون داخلی به حساب می آید. چرا که این سبک را می توان پلی بین طراحی دکوراسیون سنتی و دکوراسیون مدرن دانست. سبکی که به نوعی یک تعادل بین سبک سنتی و مدرن را به وجود می آورد. در سبک انتقالی ممکن است از مواد به کار رفته شده در سبک مدرن مثل استیل و یا شیشه استفاده کرده و در کنار آن ها از مبلمان مجلل با پارچه مخملی، مثل سبک سنتی، نیز استفاده شود. در سبک انتقالی (ترنزیشنال) از پالت رنگی نسبتا خنثی برای ایجاد حس آرامش استفاده می شود که در عین شیک و براق بودن، فضایی صمیمی و خودمانی را نیز به وجود می آورد.
حرف آخر
انتخاب سبک دکوراسیون داخلی یکی از مهم ترین نکته هایی است که افراد خوش سلیقه باید به آن توجه کنند. انتخاب مناسب و درست این سبک باعث می شود شما هر بار که به منزل خود و منزلی که طراحی کردید می روید لذت ببرید و برای رسیدن به آن خانه لحظه شماری کنید.