کاربرد فتوشاپ در معماری

کاربرد فتوشاپ در معماری
در این پست می‌خوانید:

کاربرد فتوشاپ در معماری: با سری مقالات آموزش معماری در خدمتتان هستیم. سال ها است که فتوشاپ به یک ابزار قدرتمند گرافیکی برای طراحان ، معماران، عکاسان و … تبدیل شده است. اما در این مبحث بیشتر به کاربرد فتوشاپ در معماری می پردازیم. برنامه ای قدرتمند از شرکت ادوبی که مبتنی بر ویرایش تصویر است. در ادامه با ما همراه باشید تا بیشتر با کاربردهای  این نرم افزار در معماری آشنا شوید.

 

فتوشاپ در معماری

فتوشاپ چیست؟ فتوشاپ یکی از بهترین ابزارها برای کم حجم شدن و بهینه کردن رندر ها است. فتوشاپ ابزاری است که برای توسعه گرافیکی مدل ها  بسیار قابل توجه است. چیزی که فتوشاپ را تبدیل به یکی از مهم ترین و محبوب ترین برنامه های گرافیکی کرده است، گستردگی و وسعت امکانات این نرم افزار و کاربرد آسان این برنامه است.

یادگیری شیرین و ساده فتوشاپ این کار را برای شما بسیار آسان می کند. اجرای فتوشاپ بر خلاف دیگر نرم افزارهای معماری نیازمند به سیستم خیلی قوی و پیشرفته ای نیست و با یک سیستم معمولی خوب هم میتوان از این نرم افزار استفاده کرد. علاوه بر آن شما برای فتوشاپ نیاز به رندر و خروجی های سنگین ندارید و تنها با فرمت های تعیین شده در فتوشاپ میتوانید طی چند لحظه از پروژه خود خروجی بگیرید.

فتوشاپ در معماری چگونه است؟

لایه بندی فتوشاپ

یکی از مزایای فتوشاپ این است که کلیه عملیات و تغییراتی که در این فضا اعمال می کنید ، روی لایه ها انجام می شود. اگر می خواهید که تغییراتتان مرحله به مرحله باشد پس بهتر است که تغییرات را در لایه های جداگانه اعمال کنید. با خاموش روشن کردن هر لایه نیز تغییرات کم و زیاد می شود. هر گاه که به تغییرات نیاز داشتید میتوانید آن را روشن کنید و هرگاه که به هر یک از تغییرات نیازی نداشتید میتوانید آن لایه را خاموش کنید.

 

پرزانته دیجیتالی

اگر چه در نگاه اول، فتوشاپ را نرم افزاری برای ادیت عکس می دانیم اما این برنامه قدرتمند میتواند یه ارتباط بصری عالی برای شما و دیگران ایجاد کند که با استفاده از آن میتوانید کارهای خود را بهتر ارائه کنید. در واقع این برنامه پر کاربرد ادوبی، میتواند یک روش پرزانته ی عالی و غیر دستی برای شما باشد.

امروزه با جایگزین شدن روش های سریع و دیجیتالی به جای روش های دستی، هم سرعت کارها بیشتر شده و سریعتر پیش میرود و هم ارائه آنها چشم نواز تر شده است و مخاطب را به پیگیری بیشتر ترغیب می کند.

رسم پلان و مقطع

ایجاد شیت بندی

مهم ترین کاربرد فتوشاپ در معماری شیت بندی است که از پروژهای مهم و جدانشدنی معماری است. شیت بندی به دو صورت دستی و با استفاده از کامپیوتر صورت می گیرد. معمولا شیت بندی هایی که به صورت کامپیوتری است، با استفاده از فتوشاپ انجام می شود. همچنین پیشنهاد میکنیم مقاله ی ” بررسی جایگاه گرافیک در معماری ” را مطالعه کنید.

در شیت بندی فضا برای ما باز است و میتوانیم به دلخواه در فضای فتوشاپ آن را بخش بندی کنیم. میتوانیم پس از جایگذاری ها به اصلاحات گرافیکی نیز بپردازیم. اصلاحات نور، رنگ، وضوح و …. از مواردیست که به راحتی میتوان در برنامه فتوشاپ انجام داد و سپس از آن خروجی دلخواه مانند (jpg , png ,…)  گرفت.

 

پست پروداکشن

آیا شما هم بعد از عملیات رندرینگ وسواس های خود را دارید؟ طبیعی بودن خروجی کار برایتان تا چه میزان حائز اهمیت است؟ اگر مدل خود را در نرم افزارهای سه بعدی سازی و معماری مانند : اسکچاپ، رویت و لومیون و … رندر گرفتید و اکنون میخواهید به خروجی هایتان جلوه طبیعی تر بدهید، نورپردازی کنید، متریال و آبجکت ها را اضافه کنید، عوامل طبیعی را مثل: ابر، مه، آسمان و آب و… را روی طرحتان اعمال کنید، فتوشاپ در این فرایند کمک بسیار زیادی به شما می کند.

 معماری با فتوشاپ

پیشنهاد ما: شرکت در دوره ی آموزش اتوکد

طراحی نمودارها و دیاگرام ها

فرض کنید که طرح یا پلانی برای ارائه دارید، آیا کارفرما توانایی درک پلان را دارد و مقصود شما از طراحی را می داند؟ اگر برایتان مهم است که پروژه برای شما باشد و آن را از دست ندهید پس نیاز است که بدنبال یک روش مناسب و جایگزین برای ارائه بهتر باشید. در اینجا میتوانید به فتوشاپ رجوع کنید و با استفاده از نمودار و یا دیاگرام بخش های مختلف کارتان را بصورت گرافیکی شرح دهید تا هم طرح شما بیشتر به چشم بیاید و هم کارفرما و دیگران از طرح شما بهتر آگاه شوند. در اینجا کاربرد فتوشاپ در معماری کاملا مشخص می شود.

 

رسم پلان و مقطع

برای ترسیمات دو بعدی مثل پلان و مقطع هم می توانید از این برنامه استفاده کنید و سپس به رنگ آمیزی آن هم بپردازید. برای رسم پلان های گرافیکی هم می توانید از این نرم افزاز کمک بگیرید و مبلمان و دیگر اشکال گرافیکی را در آن بگنجانید.

می توانید مقطع طبقاتتان را نیز در فضای فتوشاپ ترسیم کنید. یا اگر در دیگر نرم افزار ها ترسیم کرده اید، پس از تهیه خروجی از آن میتوانید آن را به فضای فتوشاپ بیاورید و به آنها رنگ، عمق و … اضافه کنید.

 اموزش فتوشاپ پرزانته معماری

سرعت بالا

شاید اگر بخواهید در دیگر نرم افزارها مبلمان، نورپردازی و … را انجام دهید، ساعت ها به تایم رندرگیری شما اضافه شود. اما اضافه کردن همه اینها در فتوشاپ تنها چند لحظه زمان می برد و دیگر نیاز به رندرگیری های طولانی و خسته کننده نیست. ممکن است در ابتدا هر معمار، سیستم قوی و پیشرفته ای نداشته باشد که بخواهد با آن طراحی و رندرهای سنگین را انجام دهد. در این مواقع فتوشاپ می تواند بسیار مفید باشد.

 

تصاویر سه بعدی و رندرها

فتوشاپ نه تنها برای ویرایش فضای دو بعدی و تصاویر استفاده می شود، بلکه میتوان تصاویر سه بعدی و رندرهایی را که از دیگر نرم افزار ها بدست آورده اید را به این فضا اضافه کنید و روی آنها تغییرات دلخواهتان را اعمال کنید.

 آموزش فتوشاپ در معماری

کلام آخر

در این بخش از مقالات سعی کردیم که به کاربرد فتوشاپ در معماری بپردازیم و کاربرد آن را برای معماران واضح تر شرح دهیم. اینکه شما کار با این نرم افزار را در جهت توسعه و بهبود طرح های خود یاد بگیرید، کمک می کند تا معمار بهتری باشید. علاوه بر نکاتی که گفته شد، بعنوان نکته پایانی باید گفت که شما می توانید برای طرح و پلان های خود قالب مخصوص به خود را طراحی کنید و در آن لوگو، نام مجموعه، امضا ، متن و موارد لازم را به آن بیفزایید. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید