انواع کاربری زمین

انواع کاربری زمین
در این پست می‌خوانید:

انواع کاربری زمین: در این بخش از مقالات آموزش معماری سایت وحید صلاحی قصد داریم که انواع کاربری زمین را بررسی کنیم. کاربری زمین از مهم ترین مواردی است که در هنگام ساخت و ساز و اجرای ساختمان لازم است که به آن توجه کنیم.

[lwptoc]

اولین چیزی که در آن کاربری زمین مشخص می شود و برای آینده آن شهر یا منطقه نیز حتی انواع کاربری زمین پیشنهاد می شود، طرح جامع می باشد. برای سازندگان و کسانی که در زمینه ساخت و ساز ساختمان فعالیت دارند. برای کسانی که قصد ساخت دارند در نظر گرفتن کاربری زمین نکته مهمی است که باید هنگام بازدید به آن توجه شود. بسیار مهم است که زمینی که قصد خرید آن را دارید چه کاربری ای دارد و کاربری مورد نظر شما روی آن قطعه زمین قابل ساخت است یا خیر.

 نوع کاربری زمین در سند

انواع کاربری زمین شامل

کاربری مسکونی، تجاری، صنعتی، کشاورزی، باغ، کشاورزی، خدماتی، اداری، معدن،فضای سبز، بهداشتی-درمانی، آموزشی، خدمات شهری، تجهیزات شهری و … می باشد. کاربری های زمین با مطالعات و بررسی هایی که اتجام می شود و با توجه به فعالیت های شهری، پراکنش، شیب زمین، موقعیت و … مشخص می شود.

 انواع کاربری زمین روستایی

کاربری زمین

در واقع انواع کاربری زمین، الگوی استفاده از زمین در هر شهر را مشخص می کند. کاربری زمین نوع استفاده از زمین در هر قسمت را تعیین می کند. در طرح جامع علاوه بر اینکه کاربری زمین مشخص می شود حتی راه های ارتباطی نیز در آن بررسی می شود. در کاربری زمین در واقع نحوه استفاده از زمین با توجه به سرانه هایی برای شهر لازم است مشخص می شود. پیشنهاد ما: هزینه ساخت به چه عواملی بستگی دارد؟

زیرا یک شهر با توجه به جمعیتی که دارد بنابراین سرانه کاربری های آن نیز متفاوت است. کاربری زمین در هر شهر با توجه به جمعیت شهر و سرانه استاندار مناسب آن جمعیت محاسبه و مشخص می شود. سپس با مقایسه عدد بدست آمده و سرانه های استاندار میتوان به راحتی متوجه شده که آن شهر چه میزان سرانه کم دارد(یا حتی ممکن است بیش تر از حد استاندارد باشد).

 انواع کاربری اراضی

پیش از تقسیم بندی انواع کاربری زمین لازم به ذکر است که بگوییم زمین ها به طور کلی به دو دسته تقسیم می شوند:

  1. زمین های بایر : زمین هایی که روی آن ساخت و سازی انجام نشده باشد و خالی باشد
  2. زمین های دایر: زمین هایی که روی آن ها ساخت و ساز انجام شده و کاربری هایی روی آن قرار گرفته است.

در ادامه انواع کاربری زمین را بررسی می کنیم:

تعریف کاربری
این نوع کاربری برای ساخت واحدهای مسکونی اعم از آپارتمانی و ویلایی به کار می رود (کاربری هایی که برای سکونت اختصاص داده می شود). مسکونی
اراضی ای که برای فعالیت های بازرگانی اختصاص داده می شود. تجاری
اراضی اختصاص یافته برای فعالیت های صنایع صنعتی
اراضی ای که به باغ ها و مناطق کشاورزی اختصاص داده می شود. کشاورزی
اراضی ای که برای انجام فعالیت های ورزشی (مبتدی تا حرفه ای ) اختصاص می دهند. ورزشی
به زمین هایی که به فعالیت های آموزشی که تحت مدیریت وزارت خانه های آموزش و پرورش اختصاص داده می شود، کاربری آموزشی گفته می شود.  آموزشی
زمین هایی که به پارک و بوستان ها اختصاص داده می شود. فضای سبز
زمین های اختصاص یافته به شبکه معابر حمل و نقل
بهداشتی-درمانی
اراضی ای که به تاسیسات زیربنایی اختصاص داده می شود. تاسیسات شهری
اراضی ای که برای رفع نیازهای عمومی شهروندان در نظر گرفته می شود تجهیزات شهری
اراضی اختصاص یافته برای استقرار وزارتخانه، مراکز دولتی، غیر دولتی، نیروی انتظامی و بسیج اداری-انتظامی
اراضی ای که برای انجام فعالیت های هنری اختصاص داده می شوند فرهنگی-هنری
کاربری هایی برای انجام مراسمات دینی و مذهبی مذهبی
اراضی متعلق به نیروهای مسلح نظامی
زمین هایی متعلق به اقامت و سیاحت تفریحی-توریستی
اراضی متعلق به مکان های تاریخی میراث تاریخی

در پراکنش انواع کاربری زمین عواملی تاثیرگذار هستند که باتوجه به آن ها، کاربری ها مکان یابی می شوند. اولین گزینه تاثیرگذار ویژگی های جمعیتی آن منطقه است. وضعیت اقتصادی شهر نیز در تعیین این کاربری ها بسیار موثر است. طبیعتا برای جانمایی هر کاربری باید به کاربری های همجوار نیز توجه کرد که بایکدیگر تداخل نداشته باشد، نمیتوان یک بیمارستان را در مجاورت تاسیسات شهری بنا کرد.

 انواع کاربری ملک

کلام آخر

در این مقاله سعی کردیم که به تعریف انواع کاربری زمین بپردازیم و اهمیت آن در هنگام خرید را بررسی کنیم، زیرا ممکن است زمینی را که به قصد ساخت کاربری دیگری میخریم و تغییر کاربری آن با مشکل نیز مواجه شود ما دچار دردسر کند. پس بهتر است در ابتدای کار همه عوامل را در نظر بگیریم. تعیین کاربری نیز به عوامل اقتصادی، اقلیم، کاربری های مجاور، موقعیت منطقه، ایمنی و دیگر عوامل بستگی دارد. امیدواریم که از این مقاله استفاد کرده باشید.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید