تفاوت نوسازی و بازسازی

تفاوت نوسازی و بازسازی

ما در این مقاله از سری مقالات آموزش معماری قصد داریم به تفاوت میان نوسازی و باز سازی و مزیت های آن ها و نحوه ی استفاده ی کاربردی آن ها در ساختمان ها و بناها بپردازیم.به طور کلی بسیاری از ساختمان و خانه های کهنه و قدیمی هستند و یا مشکلاتی دارند که نیاز به تعمیرات اساسی دارند. با توجه به شرایط موجود ، ساختمان ها گاهی به بازسازی و گاهی به نوسازی نیاز دارند. باید بدانید که این دو مفهوم یکی نیستند، اما در اکثر اوقات به جای یکدیگر به کار می‌ روند که اشتباه است. بازسازی و نوسازی از لحاظ فنی تفاوت‌ های مهمی با هم دارند و به نیرو‌ های متخصص با مهارت‌ های خاص و متفاوتی نیاز دارند!

 

تفاوت نوسازی و بازسازی

 

در بازسازی عمق تغییرات بیش تر است و هدف اصلی از مرمت بنا ، تقویت عملکردهای سابق آن و رفع ایرادات و مشکل ها است. بازسازی هم می تواند در مقیاس جزئی انجام شود و هم در مقیاس کلی. در بازسازی همه مشکلات در نظر گرفته می شوند و سپس اولویت بندی می شوند و تعمیرات آغاز می شود. بازسازی می تواند تاسیسات و زیرساخت یک ملک را نیز در بر بگیرد. اما در نوسازی به نو کردن قسمت هایی از ملک می پردازیم مثلا عوض کردن شیرآلات، عوض کردن درب و پنجره و … همگی این ها در دسته ی بازسازی قرار می گیرند.

 

تفاوت نوسازی و بازسازی

نوسازی چیست؟

نوسازی به معنای نوکردن می باشد، یعنی اقداماتی صورت بگیرد تا ساختار هایی جدید جای ساختارهای قدیمی را بگیرند ، بناهای قدیمی به صورت نو ظاهر شوند.

در نوسازی به تعمیر و نو کردن  نماهای داخلی بنا پرداخته می شود که این کارها قبل از آن که طراحی دکوراسیون شروع شود، انجام خواهد گرفت. برای درک بهتر باید بدانید معماری داخلی ساختمان چیست؟

نوسازی ساختمان هنگامی باید انجام گیرد که شما ساختار کلی خانه را دوست دارید، اما قصد دارید آن را کمی مدرن یا نو یا تغییر دهید. مثلا سقف جدید برای آن بزنید و یا دستگیره جدید برای درب ها انتخاب کنید. در نوسازی، بدنه اصلی و قالب کلی ساختمان تغییر نخواهد کرد، بنابراین انجام نوسازی ساختمان در مورد های  منطقی و مقرون به صرفه است که ساختمان از لحاظ استحکام و سلامت بدنی و زیر ساخت مشکلی نداشته باشد. متداول ترین اقدامات در نوسازی ساختمان عبارتند از:

  • تغییر طراحی داخلی خانه و ساختمان
  • ایجاد تغییراتی برای فضا‌ های پرت و بلا استفاده ساختمان
  • تغییر دیوار‌ های ساختمان، مانند نصب کاغذ دیواری  یا رنگ جدید
  • تغییر پوشش کف ساختمان مثل سرامیک یا پارکت
  • تغییر دکوراسیون آشپزخانه مثل سینک، کابینت ها
  • تعویض کانتر
  • نصب سقف کاذب
  • تغییر یا تعویض امکانات سرویس بهداشتی
  • تعویض یا نصب وان یا شیر آلات جدید حمام
  • تعویض دستگیره در‌ ها

 

باز سازی چیست؟

بازسازی یک ساختمان یعنی مرمت کردن آن  ساختمان !

بازسازی یعنی انجام کارهای فنی به منظور زنده کردن و دوام بخشیدن یک سازه فرسوده و قدیمی. در واقع بازسازی یعنی تغییر دادن و عوض کردن هر چیزی در یک بنا هست که احتیاج دارد که تعمیر شود.

برخی از عملیات‌ های مرتبط  با بازسازی ساختمان نسبتا ساده ‌تر می باشند و توسط افراد غیر متخصص نیز قابل انجام هستند. اما از آن‌ جایی که ایمنی ساختمان‌ ها بسیار مهم می باشد بهترین کار سپردن این عملیات به افراد متخصص است. پس حتی اگر خودتان توانایی انجام یک عملیات ساختمانی مرتبط با بازسازی ساختمان را دارین، پیشنهاد ما به شما این است که این ریسک را نکنید.

  • برخی فعالیت های مرتبط با بازسازی ساختمان عبارتند از:
  • تعمیر بناهای قدیمی و فرسوده
  • تعمیر مشکلات تاسیساتی ساختمان های قدیمی
  • مرمت کردن نمای بیرونی  ساختمان‌ ها
  • تعمیرات مرتبط با کف ساختمان
  • تعمیر کردن دیوار‌ های ساختمان، گچ بری
  • تغییرات در نورپردازی بناها
  • تغییر ظاهر ورودی ساختمان راه پله و آسانسور

 

مزیت بازسازی

پیشنهاد ما:مطالعه مقاله تفاوت معماری داخلی با دکوراسیون داخلی

مزیت نوسازی و باز سازی چیست؟

اولین فایده بازسازی ساختمان  این است که میزان راندمان انرژی را بالا می برد. در این حالت بهره وری افزایش می یابد و به طبع آن هزینه های اختصاص یافته به این بخش کاهش یافته است. به همین دلیل می توان به عملیات بازسازی به عنوان یک سرمایه گذاری نیز نگاه کرد. علاوه بر ان در بسیاری از مواقع مشاهده می شود که هزینه خرید خانه بسیار بیشتر از بازسازی آن می باشد، در این حالت به مالک ساختمان پیشنهاد می کنند که فرایند بازسازی در دستور کار قرار دهد.

 

تفاوت نوسازی و باز سازی در چیست؟

بعد از پرداختن تفکیکی به مفاهیم نوسازی و بازسازی نوبت به ان است که  تفاوت های میان این دو مفهوم را بررسی کنیم. در ابتدا و در یک نظر کلی باید بگوییم که عمق تغییرات اعمال شده در نوسازی، بیشتر از بازسازی می باشد. جدای از این موضوع مهم ترین تفاوت های نوسازی و بازسازی به صورت زیر است:

 

تفاوت در بودجه

با مقایسه میان بازسازی و نوسازی مشخص است که هزینه بازسازی به مراتب  خیلی بیشتر از نوسازی می باشد. چون حجم تغییرات اعمال شده چشم گیر تر بوده، و هزینه های مربوط به گرفتن مجوز را نیز باید به آن اضافه کرد. بنابراین لازم است نگاهی عاقل اندر صفیه به جیب خود پیش از نهایی کردن تصمیم بیندازید.

 

تفاوت در بازه زمانی

مورد دیگری نیز که باید به آن توجه کرد مسئله مهم زمان است. مثل اِلِمان بودجه نیز در این قسمت، بازسازی هزینه بیشتری را نسبت به نوسازی دارد و طبیعتاً در بازه های زمانی بلند مدت انجام خواهد شد.

 

تفاوت در تغییرات

تغییرات اعمال شده در نوسازی علاوه بر این که عمیق تر است، به قسمت های بیرونی نیز قابل بسط دادن است. برای این مثال می توان به ساخت یک اتاق خواب یا آشپرخانه جدید و کوچک، یا ترمیم بخشی از نمای تخریب شده بنا با مصالح جدید اشاره نمود.

 

تفاوت نوسازی و بازسازی

جمع بندی:

فرقی ندارد که شما قصد دارید بازسازی ساختمان را انجام دهید و یا به فکر نوسازی آن هستین در هر صورت این دو فرآیند باید تحت نظر یک تیم متخصص پیش برود. شما قرار است زمان و هزینه خود را برای بازسازی و نوسازی ساختمان خرج کنید و انتظار دارید یک ساختمان جدید و زیبا در اختیار داشته باشید. به همین منظور به بررسی تفاوت نوسازی و باز سازی ساختمان پرداخته ایم و با دیدن دوره طراحی داخلی همچنین می تونید اطلاعات بیشتری کسب کنید.

با کمک گرفتن از تیم طراحی داخلی و معماری  طراحان ماهر در خدمت شما خواهند بود تا با ارائه سبک‌ های مدرن،  متنوع ،زیبا و با استفاده از مصالح با کیفیت، بهترین طراحی را برای شما عزیزان ارائه کرده و بازسازی و نوسازی ساختمان را تحت شرایط کاملاً استاندارد و براساس قوانین شهر سازی برای شما اجرا کنند.!!

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید