اجرای کف سازی در ساختمان

اجرای کف سازی در ساختمان
در این پست می‌خوانید:

اجرای کف سازی در ساختمان: در این بخش از مجموعه مقالات آموزش معماری سایت وحید صلاحی قصد داریم که به بررسی اجرای کف سازی در ساختمان بپردازیم. کف سازی هر محیط با توجه به شرایط و جغرافیا ممکن است تغییر کند و متناسب با آن محیط شود.مثلا در جایی که دارای محیط مرطوب است استفاده از کف سازی مناسب قواعد و اصول خاص خودش را دارد. هم چنین کف سازی محیطی مانند سرویس بهداشتی و پذیرایی نیز با همدیگر تفاوت هایی دارد. تفاوت ها از آن جا سر چشمه می گیرد که با توجه به اهداف محیط تغییراتی در آن ها نیز رخ می دهد. در ادامه بیشتر به توضیح درباره کف سازی در اجرای ساختمان می پردازیم.

[lwptoc]

 

کف سازی

اما ابتدا می خواهیم بدانیم که منظور از کف سازی چیست؟ کف سازی در واقع مرحله ای از نازک کاری ساختمان است  که پس از مراحل سفتکاری انجام می شود و مجموعه ای از عملیات ساختمانی است که روی کف زمین انجام می شود. کف در طبقه بالا به عنوان کف ملک و در طبقه پایین بعنوان سقف طبقه می باشد. همان طور که گفته شد عواملی بر کف سازی موثر می باشند که موقعیت و کارایی مهم ترین عوامل برای تعیین کف سازی می باشد.

 اموزش کف سازی ساختمان

ویژگی ها

اما برای اجرای کف سازی در ساختمان باید ویژگی هایی نیز را داشته باشد. برخی از این ویژگی ها عبارتند از:

  • کف سازی در برابر رطوبت مقاوم باشند
  • عایق در برابر سروصداها باشد
  • در برابر حرارت مقاوم باشد
  • سخت و محکم باشد
  • تحمل بارهای وارده را داشته باشد
  • در برابر ساییدگی مقاوم باشد
  • احتمال سر خوردن و لغزش روی آن کم باشد.

 

 عایق سازی کف

یکی از اصول مهم اجرای کف سازی در ساختمان عایق کاری می باشد. عایق گیری ها باید به صورتی انجام شوند که نم و رطوبت را از خود عبور ندهند زیرا در غیر این صورت اگر طبقه ای پاین تر از ما وجود داشته باشد ممکن است که به سقف همسایه پایینی آسیب برسد و رطوبت عبور داده می شود.

 اجرای کف سازی با سنگ

پیشنهاد ما: انواع سرامیک و نحوه ی اجرای آن

اجرای کف

اما مهم ترین بخش مربوط به اجرای کف سازی در ساختمان می باشد که که باید روی یک سطح کاملا صاف  پیاده شوند. اجرای کف بعد از اینکه تاسیسات در کف قرار گرفتند و روی آن ها خاک و ملات ریخته شد، صورت می گیرد و کف سازی به عنوان لایه نهایی روی آن قرار می گیرد. زمانی که لوله ها و تاسیسات جای گذاری شدند، نوبت به هم سطح کردن کف می رسد تا کف تراز شود. کف سازی شامل دو بخش زیرسازی و روسازی می شود. اجرای کف سازی بر روی رو سازی انجام می شود و برای این منظور از مصالح ساختمانی گوناگون استفاده می شود.

 

تسطیح و شیب بندی

در مراحل اجرای کف سازی در ساختمان باید شیب بندی ها به صورت درست انجام شود زیرا باید شیب کف رو به آبروها باشد . در جاهایی که امکان جاری شدن آب وجود دارد باید آب های سطحی با شیب بندی درست هدایت شوند و . هم چنین درزگیری ها باید بصورت کامل انجام شود تا از نفوذ رطوبت جلوگیری شود. قرارگیری کاشی و سرامیک ها باید با استفاده از گونیا و کاملا عمود باشد. زیر مصالح باید ملات به صورت کامل و یکدست پخش شود. پس از 24 ساعت نیز باید سطح سنگفرش ها مرطوب شوند تا دوغاب ریزی روی آن انجام شود.

آشنایی با انواع کف سازی ساختمان

نکاتی درباره اجرای کف سازی

  1. باید توجه داشت که در اجرای کف سازی در ساختمان در فضاهایی مانند سرویس بهداشتی و حمام باید شیب بین یک تا دو درصد باشد .
  2. در چینش کف سازی به شکل لوزی ، نسبت به چینس ساده باعث می شود که فضا گسترده تر دیده شود.
  3. برای انتخاب کاشی و سرامیک برای کف ملک خود به این نکته توجه کنید که هر چقدر که ابعاد آن بزرگ تر باشد و نازک تر باشد، احتمال اینکه با ضربه، افتادن شی سنگین و یا بارهای وارده دچار شکستگی و آسیب شوند زیاد است.
  4. علاوه بر در نظر گرفتن زیبایی در کف سازی باید موارد دیگری را مانند مقاومت، ایمنی، جنس و … را نیز بررسی کرد که مناسب ترین انتخاب را به نسبت فضای مورد نظر خود داشته باشیم.
  5. سطح زیرین کف سازی(یعنی زیر سازی) باید مقاوم و محکم باشد.
  6. برای اینکه هم تراز کردن کف با دقت انجام شود باشد باید ریسمان کشی انجام شود.

 مقاله در مورد کف سازی ساختمان

کلام آخر

در این بخش نکاتی درباره اجرای کف سازی در ساختمان گفته شد که رعایت هر یک از این اصول می تواند ما را در داشتن کف سازی ای بهتر راهنمایی کنید. کف سازی مجموع عملیاتی است که بعد از سفتکاری انجام می شود و این عملیات با دو مرحله زیر سازی و روسازی بر روی کف یک طبقه و سقف طبقه پایینی انجام می شود. امروزه با توجه به متریال مختلفی که وجود دارد میتوان از کفپوش هایی مانند پارکت، سنگ، پی وی سی، لمینیت، بتنی، اپوکسی و … استفاده کرد و با توجه به بوجه ای که در نظر دارید ،مناسب ترین آن را انتخاب کنید.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید