انواع بالابر ساختمانی چیست؟

انواع بالابر ساختمانی چیست؟

انواع بالابر ساختمانی: با مقاله ی دیگر از بخش آموزش معماری در خدمت شما هستیم. امروزه با افزایش ساخت و سازها به خصوص بلند مرتبه سازی، نیاز به ماشین آلات و دستگاه هایی برای سهولت در عملیات ساخت و ساز می باشد. این بار به سراغ یکی از این تجهیزات مهم رفته ایم و قصد داریم که انواع بالابر ساختمانی را برای اجرای ساختمان بررسی کنیم.

از آن جایی که تامین لوازم، تجهیزات، ابزار و … بر عهده پیمانکار ساختمان می باشد، بنابراین موظف است ابزاری از قبیل انواع بالابر ساختمانی را تهیه کند تا هم کارها با سهولت بیشتری انجام شوند و هم به کارگران فشار و آسیبی وارد نشود.

اما برای اینکه با انواع بالابر ساختمانی آشنا شویم در ابتدا لازم است که تعریفی از آن داشته باشیم. بالابر یکی از تجهیزات ضروری و مهم است که در هنگام ساختمان سازی از آن استفاده می شود و برای حمل افراد، لوازم، مصالح و … وسیله ای بسیار کاربردی و ضروری است.

عکس بالابر ساختمانی

بالابرها باید با توجه به ارتفاع (تعداد طبقات) پروژه، اقلیم منطقه انتخاب شوند. همچنین میزان باری که بالابرها حمل می کنند با یکدیگر متفاوت  است و میتوان با توجه مقدار مصالحی که قصد حمل آن را داریم، بالابری با ظرفیت مناسب را انتخاب کنیم. اما در کل معیار اصلی برای خرید بالابر ظرفیت آن است که بتواند توان مورد نیاز را تامین کند.

 

انواع بالابر ساختمانی به لحاظ حرکتی به دو دسته تقسیم می شوند که عبارت است از:

بالابر ثابت

بالابرهای ثابت در یک جا مستقر می شوند و وظیفه حمل و نقلی خود را انجام می دهند.

 قیمت موتور بالابر ساختمانی

بالابر متحرک

این نوع بالابرها امکان جابجایی را به راحتی دارند و معمولا نوع حرکت آن ها به دوسمت است. یعنی یا در حول محور افق و یا حول محور عمودی جا بجا می شوند.

 قیمت بالابر ساختمانی دست دوم

پیشنهاد ما: چگونه هزینه ساخت را پایین بیاوریم

انواع بالابر ساختمانی به لحاظ توان

بالابرها یا بصورت دستی و یا بصورت برقی هستند، اما چیزی که بیشتر مرسوم است، بالابرهای برقی می باشد.بالابرهای برقی با توجه به توانی که دارند به فاز های مختلفی دسته بندی می شوند مثلا:

این بالابرها می توانند تا 300 کیلوگرم بار را جابجا کنند و توانی برابر با 3 اسب بخار دارند. بالابرهای تک فاز
در صورتی که قصد حمل و نقل باری بیش از 300 کیلو گرم را داشته باشیم، می توانیم از بالابر سه فاز استفاده کنیم. اما این نکته را در نظر بگیرید که برق شهری ولتاژ لازم را برای تامین برق این گونه از بالابرها را ندارد و برای تامین آن باید از شیوه های دیگری استفاده کنید. بالابرهای سه فاز

بالابر ساختمانی حمل مصالح

بالابرها باید به هنگام استفاده درست نصب شوند و در حالت تعادل قرار گرفته باشند زیرا بالابرها در لبه ی ساختمان ها قرار می گیرند و جابجایی ها از همین نقاط انجام می شود بنابراین اطمینان از ایمنی آن ها امری مهم است. پس از نصب و استفاده از بالابرها حتما لازم است که بررسی شوند و از محکم بودن اتصالات اطمینان حاصل کرد. هم چنین لازم است که قطعاتی که نیاز به روغن کاری دارند، روغن کاری شوند.

معرفی و بررسی انواع بالابر ساختمانی

کلام آخر

در این بخش انواع بالابر ساختمانی را به لحاظ توان و حرکت بررسی کردیم. بالابرها با توجه به کاربردی که دارند از مهم ترین تجهیزات در ساخت و ساز محسوب می شود . نصب درست و بررسی به موقع، روغن کاری و … باعث می شود که افراد و مصالح از حمل و نقل مطمئن و سریع تری برخوردار شوند. بالابرها با توجه به توان و کاربرد، قیمت ها متغیری دارند. امیدواریم که این مقاله برایتان مفید بوده باشد.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید