انواع سازه های سبک

انواع سازه های سبک

 

انواع سازه های سبک: اینبار تیم تحریریه ی وب سایت وحید صلاحی به سراغ انواع سازه های سبک رفته است که یکی دیگر از انواع مقالات بخش آموزش معماری می باشد با ما در ادامه همراه باشید.

این سیستم يكی از شيوه های مدرن اجرای سازه می باشد كه استفاده از آن از سال 1950 در بعضی از کشور ها از جمله کشور کانادا آغاز گردید، اما استفاده گسترده از آن از سال 1990 مورد توجه قرار گرفت. کارخانه های این سیستم در ایران برای اولین بار در سال 1385 راه اندازی شد. (تاییدیه فنی از مرکز تحقیقات دارد و بعنوان فناوری نوین رسما معرفی شده است)
اصلی ترین عامل در این سیستم مقاطع فولادی جدار نازک است. این مقاطع، مقاطع فلزی سرد نورد شده است که با استفاده از ورق های فولادی گالوانیزه ی نازک، شکل دهی می شوند. در ادامه با ما همراه با باشید تا با هم انواع سازه های سبک را بررسی کنیم.

سازه LSF

پیشنهادی: پیشنهاد می شود مقاله (انواع سازه های ساختمانی) را مطالعه کنید.

 

سازه LSF

یکی از انواع سازه های سبک که در سالیان اخیر در صنعت ساخت و ساز مورد استفاده قرار گرفته است سازه LSF (Light Steel Frame) است. LSF یک سازه از پیش ساخته شده است که آن را جزو سازه های اقتصادی میدانند. این سازه های در کارخانه تولید می شوند و سپس به محل پروژه منتقل می شوند. البته امروزه هزینه ساخت اصولی این سازه را چیزی در حدود قیمت سازه های فلزی و بتنی و یا مقداری کمتر از آن می دانند. ساختار این سازه از جنس فولاد است که البته پوششی از گالوانیزه نیز دارد. به لحاظ وزنی این سازه ها حدود 30 درصد سبک تر از سازه های بتنی هستند این مزیت باعث می شود که سازه کارایی بیش تری در مناطق زلزله خیز داشته باشد زیرا در هنگام لرزش سازه نیز دچار لرزه می شود و خرابی های ناشی از زلزله کمتر می شود. بنابراین اگر انتخاب شما برای سازه ی ملک LSF است حتما با افراد خبره و ماهر در این زمینه همکاری کنید، زیرا اجرای این عملیات بسیار مهم و حساس است.

انواع سازه های سبک

کاربرد

ویلا ها، ساختمان های مسکونی، اداری، صنعتی تا سه طبقه، هتل ها، هتل آپارتمان ها، ساختمان های مدارس و دانشگاه ها، رستوران ها و …. (در ساختمان های 3 الی 9 طبقه، توسط سیستم های ترکیبی قابل اجرا است.)

کاهش مصرف فولاد

با توجه به استفاده از مقاطع ساخته شده با ورق های با ضخامت کم و هم چنین کاهش بار های مرده ساختمان وزن اسکلت سازه به طور تقریبی 30 الی 40 درصد کاهش می یابد.

– امکان اصافه کردن طبقه ها به ساختمان موجود با توجه به وزن نسبتا پایین تر این سیستم با در نظر گرفتن تمهیداتی امکان افزایش طبقات ساختمان فراهم می گردد.

پیشنهادی: پیشنهاد می شود مقاله (خانه آبشار) را مطالعه کنید.

 

انواع سازه های سبک

سرعت اجرای بالا

به دلیل ساخت و آماده سازی پانل ها در کارخانه، عملیات نصب در کارگاه از سرعت قابل قبولی برخوردار می باشد. (یک ویلا به صورت کلید در دست 2 تا 3 ماه)

انواع سازه های سبک

دوست محیط زیست

در انواع سازه های سبک چوبی برای احداث یک ساختمان نیاز به قطع تعداد زیادی درخت می باشد، هم چنین بعضی از مصالح های ساختمانی قابل بازیافت نیستند! اما در این سیستم اسکلت فولادی کاملا قابل بازیافت است و هم چنین برای تولید سازه می توان از فولاد بازیافت شده استفاده کرد. (هر سال تفریبا 435 میلیون تن فولاد در جهان بازیافت می شود که برابر 150 برج ایفل است.)

 

پیشنهادی: پیشنهاد می شود مقاله (انواع سازه های فلزی) را مطالعه کنید.

 

انواع سازه های سبک

انعطاف پذیری در طراحی

طرح معماری برای این سیستم دارا محدودیتی نیست و امکان طراحی سازه برای معماری خاص با بازشو های مختلف وجود دارد.

انواع سازه های سبک

مزایای مقاطع

  • اکثر مصالح های مورد استفاده در انواع سازه های سبک و کل مصالح های پرتی قابل بازیافت هستند!
  • مقاوم بودن در برابر خوردگی، کج شدگی و ایجاد ترک!
  • می توانند با طول های دقیق مورد نیاز سفارش داده بشوند.
  • مصالح های مورد نیاز برای ساخت این سیستم حداقل 60% سبک تر از مصالح های مرسوم هستند.
  • جهت گیری این سازه به سمت تکنیک پانل های پیش ساخته می باشد، که دیوار های ساختمان در محل کارخانه و تحت شرایط کنترل شده مونتاژ شده و بعد به محل سایت جهت نصب منتقل می گردند.
  • در زمان شکل دهی و ساخت، یک سری سوراخ های استاندارد در جان این مقاطع ایجاد می کنند که عبور دادن سیم ها و لوله ها از داخل این سوراخ ها باعث ایجاد تسهیل در نصب سیستم های تاسیساتی در داخل دیوار می شود.
  • وزن این سیستم سازه ای در برابر با سیستم سنتی حدود 30% آن است.
  • با توجه به وزن کم این سیستم، فونداسیون مورد نیاز به شکل شناژ فقط در زیر دیوار های باربر با حداقل ابعاد مورد استفاده در فونداسیون ها می باشد و در زیر دیوار های داخلی از یک دال بتنی به ضخامت حدود 10 سانتی متر استفاده می شود.

کلام آخر

همان طور که در بالا تر گفتیم، انواع سازه های سبک: این سیستم يكی از شيوه های مدرن اجرای سازه می باشد كه استفاده از آن از سال 1950 در بعضی از کشور ها از جمله کشور کانادا آغاز گردید، اما استفاده گسترده از آن از سال 1990 مورد توجه قرار گرفت. کارخانه های این سیستم در ایران برای اولین بار در سال 1385 راه اندازی شد. (تاییدیه فنی از مرکز تحقیقات دارد و به عنوان فناوری نوین رسما معرفی شده است)

اصلی ترین عامل در این سیستم مقاطع فولادی جدار نازک است. این مقاطع، مقاطع فلزی سرد نورد شده است که با استفاده از ورق های فولادی گالوانیزه ی نازک، شکل دهی می شوند. همچنین اگر نظری در مورد این مقاله داشتید حتما برای ما کامنت بزارید. (امیدواریم این مقاله مورد پسند شما بوده باشد)

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید