اتوکد معماری چیست؟
اتوکد چیست؟ در این مقاله قصد داریم بدانیم اتوکد چیست؟ در ابتدا به معرفی اولیه نرم افزار اتوکد می پردازیم. اتوکد یک نرم افزار دو بعدی و سه بعدی میباشد.این نرم افزار برای اولین بار در سال 1982 وارد بازار شد و یادگیری و آموزش آن نیز بسیار ساده است.اتوکد معماری چیست؟ (کد تخفیف دوره اتوکد: aut35cad) موضوع اصلی بحث ما در این مقاله پرداختن به این مسئله می باشد.
[lwptoc]
پیشنهادی : پیشنهاد می شود جهت آموزش کامل ، دوره ی ” آموزش اتوکد ” ما را مشاهده نمایید.
اتوکد چیست! شما میتوانید پادکست زیر را قبل از مطالعه ی ادامه ی مطالب گوش دهید.
تجربیات مهندس صلاحی از اتوکد!
قبل از آنکه به طور کامل تر و دقیق تر بدانیم که اتوکد چیست میخواهم تا از تجربیات خودم در مورد این نرم افزار قدرتمند به شما بگم.نرم افزار اتوکد در واقع شبیه به تخته رسم هایی هست که ما در زمان هنرستان و دانشگاه داشتیم ; همون قدر ساده و همون قدر سریع! به عنوان اولین نرم افزاری که در حوزه ی آموزش معماری باید یادگیری آن را شروع کنید ، 100 درصد اتوکد را پیشنهاد می دهم.
درواقع اتوکد مادر همه ی نرم افزارها در رشته ی معماری هست ! یعنی شما حتی اگر بخواهید طراحی داخلی کنید یا طراحی نما یا هر طراحی دیگه قطعا کم یا بیش با این نرم افزار سروکار دارید.اما این رو هم به شما بگم که آموزش اتوکد بسیار ساده بوده و شما میتونید با دیدن دوره های آموزشی با کیفیت در عرض یک یا دو هفته به تسلط خوب برسید.
نکته ای از زبان مهندس صلاحی : توصیه میکنم که سراغ آموزش هایی برید که متناسب با بازار کار باشن نه صرفا آموزش خود نرم افزار. یادبگیرید به واسطه ی اتوکد طراحی های حرفه ای انجام بدید.
نمونه ی ترسیم نقشه های معماری توسط اتوکد
در ویدئوی زیر انواع پلان های فاز یک در معماری را میبینید ( کلیه اتفاقاتی که در ویدیوی زیر میبینید قسمت کوچکی از آموزش دوره پولسازی از اتوکد است ) .
تاریخچه ی کوتاهی از اتوکد
اتوکد را در ابتدا فقط برای سیستم عامل ویندوز طراحی کرده بودند اما اکنون هم برای سیستم عامل MAC و هم برای سیستم عامل ANDROID و IOS طراحی شده است. پس تا انتها ما را همراهی نمایید تا اطلاعات کاملی در رابطه با این که اتوکد معماری چیست در اختیارتان بگذاریم.پیشنهاد می شود مقاله ی ” چگونه اتوکد را نصب کنیم” را مطالعه نمایید تا با آموزش نصب و راه اندازی این نرم افزار محبوب آشنا شوید.
نرم افزار اتوکد محصول شرکت AUTODESK میباشد که نرم افزار های معروفی مانند 3DMAX و MAYA و……. را به دنیای طراحی و بازار عرضه نموده است.نام نرم افزار AUTOCAD از دو بخش تشکیل شده است. بخش اول AUTO که همان AUTOMATIC میباشد و بخش دوم CAD که مخفف سه کلمه CAMPUTER AIDED DESIGN میباشد و همین امر باعث شده تا مهندسین این نرم افزار را به عنوان نرم افزار اصلی دو بعدی در معماری و بسیاری از رشته ها معرفی کنند.
آموزش اتوکد
AutoCAD قدرت رسم هر نقشه ای را به وسیله کامپیوتر فراهم می کند و به همین دلیل از محبوبیت عامه و فراگیر نزد تمامی دست اندر کاران طراحی در دنیا برخوردار است. این نرم افزار راه را برای تمام صنایع از قبیل ساختمان – مکانیک – برق – تجهیزات پزشکی و غیره هموار کرده است.
اتوکد در صنعت ، توسط معماران ، مدیران پروژه ، مهندسین ، طراحان گرافیک ، برنامه ریزان شهر و سایر متخصصان مورد استفاده قرار می گیرد. در سال 1994 توسط 750 مرکز آموزش در سراسر جهان پشتیبانی شد. مجموعه دستورات اتوکد شامل دو بخش می باشد.
بخش اول دستورات ترسیمی در محیط اتوکد می باشد این مجموعه از دستورات به منظور ترسیم و انجام اصلاحات بر روی اشیاء مختلف در فضای ترسیم اتوکد میباشد. بخش دوم نیز شامل دستورات سیستمی اتوکد می باشد. این دستورات نیز به منظور انجام تنظیمات مختلف در بخش های مختلف اتوکد می باشند.
لذا لازم است تمام مهندسان و طراحان کار با نرم افزار اتوکد را یاد بگیرند و از آن برای پیشبرد امورشان در رشته کاری خود به بهترین شکل بهره مند شوند.
پنجره برنامه اتوکد به ۵ دسته تقسیم شده است که به شرح زیر می باشد :
- نوارهای منوی کرکره ای
- نوارهای ابزار مستقر شده و شناور
- ناحیه ترسیم
- پنجره دستور
- نوار وضعیت
آموزش اتوکد دو بعدی
مزیت مهم اتوکد به زبان ساده این است که ، به جای این که یک شی را با خط کش یا دست بکشید، می توانید همان را با اتوکد به صورت سریع و دقیق با رایانه ترسیم کنید.از اتوکد دو بعدی برای بسیاری از رشته های ساختمانی استفاده میگردد.مهندسین برق، طراحی مدارهای الکتریکی و تعیین مسیر کابلکشیها، فیبرهای نوری و … را با کمک اتوکد انجام میدهند.نرم افزار اتوکد در مهندسی مکانیک برای انجام شبیه سازیها و کنترل کیفیت محصولات و … کاربرد زیادی دارد.
در طراحی تاسیسات و شبکههای آب، برق و گازرسانی و همینطور طراحی سیستم فاضلاب، اتوکد به عنوان نرمافزاری کلیدی مورد استفاده قرار میگیرد.نرم افزار اتوکد در مهندسی عمران برای طراحی نقشهی سازههای مسکونی، تجاری و اداری و همینطور طراحی اسکلتهای ساختمانی استفاده میشود.
مهندسان معماری برای طراحی پلانها و دیتیلهای معماری، اندازه گیری میزان بار مصالح و مقاومت ساختمان از اتوکد کمک می گیرند.در صنایع مختلف برای طراحی نقشه ساخت بویلر، پمپ، طراحی قطعات خودرو و طراحی قطعات ماشینآلات صنعتی، اتوکد عصای دست مهندسین شده است.طراحان فرش هم با کمک این نرمافزار به سادگی میتوانند انواع و اقسام نقشههای فرش را طرحی کنند.در صنعت تبلیغات هم اتوکد برنامهی پرکاربردی شناخته شده است.
مهندسین رشته مرمت آثار باستانی به کمک این نرمافزار با دقت و ظرافت بیشتری میتوانند هنرشان را به اجرا دربیاورند.بسیاری از طراحان گرافیک برای طراحی پوستر، لوگو، کارت ویزیت و … از این نرمافزار استفاده میکنند.استفاده از اتوکد در طراحی دکوراسیون داخلی، طراحی کابینت، طراحی مبلمان و طراحی فضای سبز بسیار ضروری است.پس با تفاسیر بالا دیدید که اتوکد دو بعدی چه جایگاه مهمی در رشته های مختلف در ساختمان و غیر آن دارد. از این رو اگر حرفه یا رشته تان با یکی از حرفه های نامبرده در بند های بالا ارتباطی دارد آموزش آن را جدی بگیرید و هرچه زودتر آن را در اولیت آموزش های خود قرار دهید.
فیلم آموزش اتوکد
اگر طراح یا مهندس هستید و یادگیری اتوکد برایتان مثل نفس کشیدن یک امر حیاتی است یا به هر دلیلی به یادگیری اتوکد علاقهمند هستید، باید بدانید که راههای مختلفی برای یادگیری این نرمافزار پیشرویتان قرار دارد. در ادامه هر کدام از این روشها را به شما معرفی میکنیم و از مزایا و معایبشان برایتان میگوییم. بهاینترتیب میتوانید با چشمهای باز و خیال آسوده مسیر آموزشتان را انتخاب کنید.هم چنین پیشنهاد می شود جهت مشاهده ی دوره و فیلم آموزش اتوکد به بخش مشاهده ی دوره ها مراجعه نمایید.
یادگیری اتوکد از راه دور (یادگیری اتوکد به صورت آنلاین)
این روزها که اینترنت راهش را به همه خانهها باز کرده، بازار کلاسهای آنلاین و غیرحضوری هم حسابی داغ شده است. اگر قصد دارید در خانه بنشینید و از راه دور آموزش ببینید، پس بهتر است پیش از شروع کار از مزایا و معایب این روش مطلع شوید.
یادگیری اتوکد به صورت آنلاین مزایای زیادی دارد، از جمله:
- اول از همه اینکه این روش بسیار منعطف است و محدودیت زمانی و مکانی ندارد. یعنی شما با داشتن یک گوشی هوشمند در هر ساعت از شبانهروز میتوانید سر کلاس حاضر شوید!
- نسبت به کلاسهای حضوری هزینه کمتری دارند.
- برای افراد شاغل که وقت شرکت در دورههای حضوری را ندارند، بسیار مناسب است.
- مطالب در این کلاسها به صورت مختصر و مفید ارائه میشوند و نسبت به کلاسهای حضوری وقت کمتری از هنرجو میگیرند.
هرچند آموزش آنلاین معایبی هم دارد، برای مثال:
- امکان تعامل حضوری بین استاد و دانشجو وجود ندارد. بنابراین انجام پرسش و پاسخ و رفع اشکال به راحتی امکانپذیر نیست.
- به دلیل کمبود وقت ممکن است همه مطالب پوشش داده نشوند. خصوصاً در مورد نرم افزار اتوکد که جزییات آموزشی بسیاری دارد این مساله ممکن است برای دانشجو مشکلساز شود.
- ناآشنایی برخی از استادان به روش آموزش آنلاین ممکن است در روند آموزش مشکل ایجاد کند.
- در طی یادگیری اتوکد به روش آنلاین، دانشجو مزیت انجام فعالیتهای دستهجمعی و پروژههای گروهی را از دست خواهد داد.
یادگیری اتوکد به صورت خودآموزی
اگر دوست دارید معلم خودتان شوید و برای یادگیری اتوکد روش خودآموزی را پیش بگیرید، میتوانید از منابع مختلفی مثل کتاب، مقالات و ویدیوهای آموزشی استفاده کنید. این روش هم مزایا و معایب خاص خود را دارد.مهمترین مزیت استفاده از کتاب و ویدیو امکان تکرار چندبارهی مراحل آموزش است.
یعنی شما میتوانید یک فیلم آموزشی را چند بار تماشا کنید و یا یک محبث از کتاب را چند بار بخوانید تا به مسئله موردنظرتان مسلط شوید. اما عدم دسترسی به استاد، کار را مشکل میکند. چون مطمئناً پیچیدگیها و جزییات فراوان اتوکد، سوالات زیادی را در ذهن یک دانشجوی تازهکار به وجود میآورد.از طرف دیگر با اینکه کتابها به اصولیترین روش ممکن نوشته میشوند اما باید بدانید که مطالعه کتاب برای یادگیری اتوکد روشی بسیار گیجکننده و احتمالا خستهکننده خواهد بود.
کاربرد های اتوکد در طراحی گرافیکی
با وجود اینکه ابزارهای پیشرفته تری در طراحی گرافیک وجود دارند، ویژگی های اتوکد باعث شده که کاربران بتوانند فضاهای معماری را طراحی کنند و از ابزارهای موجود در این برنامه همزمان با 3D Max, Maya و سایر ابزارهای طراحی استفاده کنند.
اتوکد DWG و DXF را هم پشتیبانی می کند، فایل هایی که می توانند به اپلیکیشن های پیشرفته تر CAD تبدیل شوند و روند انیمیشین سازی را تسهیل کنند. این یعنی سازنده انیمیشین یا طراح گرافیک از اتوکد برای طراحی ساختمان ها و نقشه های معماری و سپس تبدیل آنها بر روی اپلیکیشن های مدل سازی پیشرفته استفاده خواهد کرد.
کاربرد های اتوکد در طراحی گرافیکی
با وجود اینکه ابزارهای پیشرفته تری در طراحی گرافیک وجود دارند، ویژگی های اتوکد باعث شده که کاربران بتوانند فضاهای معماری را طراحی کنند و از ابزارهای موجود در این برنامه همزمان با 3D Max, Maya و سایر ابزارهای طراحی استفاده کنند.
اتوکد DWG و DXF را هم پشتیبانی می کند، فایل هایی که می توانند به اپلیکیشن های پیشرفته تر CAD تبدیل شوند و روند انیمیشین سازی را تسهیل کنند. این یعنی سازنده انیمیشین یا طراح گرافیک از اتوکد برای طراحی ساختمان ها و نقشه های معماری و سپس تبدیل آنها بر روی اپلیکیشن های مدل سازی پیشرفته استفاده خواهد کرد.
سیستم مورد نیاز اتوکد
بعد از اینکه بیشتر آشنا شدیم که اتوکد چیست حالا میخواهیم به شما بگوییم که سیستم مورد نیاز این نرم افزار بایستی چگونه باشد.معمولا برای استفاده از نرم افزار اتوکد رم پیشنهادی 8 است . اما اگر نرم افزارهای بیشتری را در سیستم خود دارید و میخواهید با سرعت بالاتری روی پروژه های خود کار کنید، می توانید از رم 16 استفاده کنید تا کار را برای شما آسانتر کند.
CPU ای که میتوانید برای سیستم خود از آن بهره بگیرید دو هسته ای میتواند باشد. اما توان هرCPU را با توجه به ورژنی که می خواهید نصب کنید در نظر بگیرید. حافظه سیستم شما بسته به ورژن اتوکد، 2010 تا 2022 می تواند بین 1 تا 10 گیگابایت باشد. اگر میخواهید علاوه بر محیط دو بعدی اتوکد از محیط سه بعدی آن نیز بهره ببرید پس پیشنهاد می کنیم که از کارت گرافیکی قوی تر از کارت گرافیک معمولی استفاده کنید. هارد های SSD نیز می توانند سرعت کارهای شما را در اتوکد بالا ببرد اما قیمتی بالاتر دارند.
- حداقل رم مورد نیاز : 8 گیگابایت
- CPU مورد نیاز : دو هسته
- حافظه ی مورد نیاز : بین 1 تا 10 گیگابایت
- هارد مورد نیاز : SSD
کلام آخر از اتوکد معماری چیست ؟
در این مقاله نرمافزار معروف اتوکد AutoCAD را به شما معرفی کردیم و به خصوص دانستید که اتوکد معماری چیست و تا جای ممکن از کاربردهایش برایتان گفتیم و در حال حاضر به خوبی میدانید که اتوکد معماری چیست. همان طور که گفتیم اتوکد با قابلیتهای فراوانش حسابی توانسته خودش را در دل طراحان و مهندسان جا کند. عجیب هم نیست که چنین نرمافزار کاربردی و منعطفی طرافداران و مشتاقان بسیاری را به خود جذب کند.
در صنعت نیز این نرم افزار، یکی از برنامه های کامپیوتری بسیار شناخته شده است و توسط طیف وسیعی از حرفه ای ها و طراحان رشته های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. آن ها از این برنامه، برای نشان دادن ایده های خود با روشی روشن و مختصر استفاده می کنند. برای ورودی حرفه ای به زمینه های شغلی مختلف، مهارت کار با نرم افزار اتوکد یکی از مواردی است که اکثر کارفرمایان ممکن است از شما بخواهند. به این ترتیب داشتن یک درک روشن و مشخص از نحوه طراحی با اتوکد، و استفاده از آن در حوزه های مختلف می تواند مفید باشد.
5 پنجره اصلی در این نرم افزار را شناختید و کاربرد های آن در رشته ها و مشاغل دیگر را نیز شناسایی کرده و به طور کلی درک کردید اتوکد دو بعدی چه جایگاه مهمی در رشته های مختلف در ساختمان و غیر آن دارد.برای یاد آوری باید گفت که از نرم افزار تخصصی اتوکد در حوزه های فنی و مهندسی به صورت بسیار گسترده استفاده می شود.مهندسان برق، راه و شهرسازی، مهندسان معماری و ساختمان سازی، مهندسان مکانیک و … به صورت گسترده ای در طراحی ها و ترسیم نقشه های فنی و مهندسی خود از اتوکد استفاده می کنند.
ابزار های متفاوت الکتریکی، برقی، مکانیکی و … موجود در این برنامه، در این حوزه های مهندسی مورد استفاده قرار می گیرند.مهندسان مکانیک، می توانند برای ایجاد فرایند های تولید، برای طراحی و تولید قطعات موتور، ربات ها، ماشین آلات مختلف صنعتی و دیگر اشیا و جزئیاتی که در صنعت مورد نظر آن ها مورد نیاز است.
مهندسان برق نیز می توانند برای ترسیم سیستم های الکتریکی از نرم افزار اتوکد استفاده کنند. در کنار حوزه های کاربری بسیار گسترده این نرم افزار، شاید بتوان یکی از مهم ترین زمینه های استفاده از اتوکد را در حوزه طراحی داخلی و معماری نیز در نظر گرفت.حال که متوجه شدید اتوکد معماری چیست ، چنانچه درمورد این نرم افزار نظری دارید میتوانید از انتهای همین صفحه برای ما کامنت کنید.
09120545680 شماره تماس
آدرس پیج اینستاگرام ما : vahid_salahi13