مراحل دیوار چینی
مراحل دیوار چینی: در این بخش از سری مقالات آموزش معماری قصد داریم که به مراحل دیوار چینی اشاره داشته باشیم. دیوار چینی یکی از مهم ترین بخش های ساختمان سازی است. دیوار چینی به قدری موضوع مهم و حساسی است که در صورت چینش غیر استاندارد می تواند فجایع زیادی را به بار آورد و در هنگام حادثه مانند زلزله، مقاومتی نداشته باشند و خسارات جانی و مالی به بار بیاورد.
مراحل دیوار چینی
مراحل دیوار چینی که یکی از مهم ترین مراحل ساخت است که ساخت و ساز آن باید طبق ضوابط صورت گیرد و طبق دستورالعمل های نوشته شده ، ساخته شوند. در واقع دیوار چینی، مرحله ای از ساخت تلقی می شود که اقدام به چیدن و ساخت دیوار می کنند. برای انجام مراحل دیوار چینی از مصالحی مثل آجر و بلوک ها از انواع سفال و یا بتنی استفاد می شود که با استفاه از ملات یا چسب آنها را روی هم می چینند و به هم متصل می شوند. در این باره می توانید مقاله ” انواع آجر ساختمانی ” را نیز مطالعه کنید.
علاوه بر مصالح در مراحل دیوار چینی به ابزارهایی نیز احتیاج داریم. این ابزارها شامل : شمشه یا تراز بنایی، انواع بیل ها، فرغون، ریسمانکار، شاقول، کمچه و تخته ماله نیز نیاز است. کاربرد هر یک از ابزار را به اختصار برایتان شرح می دهیم.
از بیل ها برای حفاری و کندن زمین استفاده می شود. البته برای کارهای سنگین و ابعاد بزرگ از بیل مکانیکی استفاده می شود. برای اینکه بدانید دیوارها بصورت عمودی و هم افقی تراز هستند، باید از شمشه برای این تراز بندی ها استفاده کنید.
برا اتصال ریسمان ها باید از پیچ و مهره برای آنها استفاده کنید. پیچ و مهره ها در مرکز یک مخروط قرار می گیرند و از آن عبور می کنند. اما درباره ریسمانکار باید گفت که برای اینکه توازن در کار رعایت شود و بتوان با اطمینان چینش دیوار را انجام داد از آن استفاده می شود. با نصب ریسمانکار ملات ریخته می شود و آجر یا بلوک ها روی آن چیده می شوند.
از کمچه نیز برای پخش ملات بر روی سطح آجر و … و پخش آن بصورت منظم استفاده می شود. کمچه از صفحه ای فلزی و دسته ای تشکیل می شود که روی آن قرار دارد. تخته ماله در پایان مراحل دیوار چینی مورد استفاده قرار می گیرد و روی دیوار را با سیمان و بتن پوشانده و سطحی هموار و یکنواخت را بوجود می آورد. پیشنهاد میکنیم مقاله ی ” مصالح نوین ساختمانی ” را مطالعه کنید.
دیوارها وظیفه جدا کردن فضاهای مختلف از یکدیگر را دارند و بین فضاها مرز ایجاد می کنند و کاربری هر یک را مشخص می کنند. دیوار ها نیز انواع مختلفی دارند که طبق مقررات خاص خودشان باید ساخته شوند. در کلیت دیوارها به سه دسته از نظر عملکرد، مصالح و سازه تقسیم بندی می شوند که هر یک نیز به زیر شاخه هایی تقسیم می شوند.
روش اجرا و مراحل دیوار چینی
ما در این بخش از مقاله ی مراحل دیوار چینی میخواهیم به صورت مختصر اقدام هایی که به ترتیب برای دیوار چینی باید انجام شود را به شما توضیح دهیم که عبارتنداز:
- گام اول: رگه چینی
- گام دوم: شمشه گذاری
- گام سوم: بلوک گذاری
- گام چهارم: گچ کاری
آیا از مراحل دیوار چینی اطلاعاتی دارید؟
در مراحل ساخت و ساز اولین نکته ای که حائز اهمیت است انتخاب و خرید مصالح است. امروزه تنوع مصالح در بازار بسیار زیاد است و در میان آن ها مصالح نامرغوب و یا غیر استاندارد نیز موجود است. پس در قدم اول سعی کنید که مصالح مناسب و استاندارد را برای شروع کار خود در نظر بگیرید.
دیوار چینی نیاز به مصالح و اجرای مراحلی دارد که باید طی شوند. در ابتدای دیوار چینی مرحله ای باید انجام شود که به آن رگه چینی می گویند. در این مرحله ابتدا ردیف اول تمام دیوارها چیده می شوند و این کار را حتی بدون ملات و چسب می شود انجام داد. در ادامه به شرح دیگر مراحل دیوار چینی می پردازیم.
با انجام چیدمان در مرحله قبلی، کلیت چیدمان دیوار مشخص می شود و سپس باید ابتدا و انتهای دیوار را مشخص و شمشه فلزی به آن نصب کرد و با شاقول آن را تنظیم کرد. پس از آن شمشه هایی را که نصب کرده بودیم به سقف و کف متصل می کنیم و ریسمان کشی را انجام می دهیم تا دیوار را بتوان بصورت ردیفی روی هم چید.
سپس اقدام به چیدن بلوک ها یا آجرها می کنیم. باید توجه داشته باشید که از بلوک و آجرهای استاندارد استفاده کنید که سطح صاف و منظمی دارند. مصالح غیر استاندارد می تواند دیواری نا هموار و یا غیر عایق را به وجود آورند که ایرادات بسیاری دارد. سپس این ناهماهنگی در مراحل بعدی ساخت مانند گچکاری نیز نمایان می شود.
کلام آخر
در این بخش سعی کردیم که درباره مراحل دیوارچینی در ساخت و ساز که از مهم ترین مراحل است اشاره داشته باشیم. دیوار چینی فضاها را از یکدیگر تفکیک می کند و کاربری ها را تعریف می کند. دیوارها طبق تعریفشان باید مطابق با ضوابط و مقررات ساخته شوند تا در آینده مشکل آفرین نشوند و منجر به بروز خسارات مالی و جانی نشوند. نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
پیشنهاد ما: مراحل اجرای ساختمانی