اجرای داربست در ساختمان و بررسی اصول و قوانین آن در اجرای ساختمان
اجرای داربست در ساختمان : در این بخش از مقالات آموزش معماری به سراغ اجرای داربست در ساختمان رفته ایم. حتما در ساختمان های نیمه کاره این این داربست ها را دیده اید که به ساختمان و سازه اصلی متصل شده اند.
داربست ها باید به طور اصولی و مناسب مهار شوند. بنابراین در هنگام نصب آن ها باید دقت کرد که نیروی کاربلد آن ها را به طور محکم نصب کند. در ادامه با بحث داربست در اجرای ساختمان با ما همراه باشید.
[lwptoc]
داربست
داربست ها سازه هایی هستند که از اتصال لوله هایی فلزی به یکدیگر شکل می گیرند. این لوله ها به صورت افقی و عمودی قرار می گیرند و سپس توسط اتصالاتی به هم متصل می شوند. از آن جایی که اجرای داربست در ساختمان کار کردن در ارتفاع را میسر می کند، باید به این نکته دقت کرد که نصب آن به گونه ای باشد که منجر به سقوط افراد و مصالح نشود.
اجرای داربست
داربست ها به صورت موقتی طی عملیات ساختمان سازی نصب می شوند و کار در ارتفاعات را برای کارگران ساختمان میسر می کند. کاربرد دیگر این داربست ها این است که برای نصب نمای ساختمان ها به خصوص برج ها و ساختمان های بلند، داربست یکی از ملزومات ساختمان سازی است.
سوال: آیا ساخت و ساز سود دارد؟
معمولا برای دسترسی به ارتفاعات بالاتر از دو متر از داربست استفاده می شود. فاصله مناسبی که از محل داربست تا خوده سازه می توان در نظر گرفت 30 سانتی متر است که فاصله ای معقول و مناسب است.
نکته:
لوله های فلزی ای که در اجرای داربست در ساختمان استفاده می شود، معمولا لوله هایی به طول 6 متر و 3 متر هستند.
نحوه اجرا
برای اجرای داربست در ساختمان گروه یا پیمانکاری که وظیفه نصب داربست را به عهده دارد، لوازم و متریال مورد نیاز نصب داربست را تامین می کنند و سپس شروع به نصب و اجرای آن در محل پروژه می کنند. پس از نصب برای اطمینان از مقاومت و نصب صحیح آن ، کارشناس یا متخصص کار آن را بررسی می کند.
پیشنهاد ما: کاربرد تیر آهن در ساختمان سازی چیست؟
هم چنین در فرایند انجام کار نیز نظارت بر اجرای داربست ها صورت می گیرد. در صورتی که نیاز به ایجاد تغییرات در داربست بود نیز تغییرات اعمال می شود. هنگامی که کار با داربست ها به اتمام رسید، لوله ها و اتصالات آن باز شده و جمع آوری می شوند.
اما در نصب داربست لازم است که به چندین نکته دقت کنید:
1. لوله هایی که به صورت عمودی نصب می شوند نباید فاصله بین آن ها بیش از 2 متر باشد.
2. ارتفاع هر طبقه از داربست باید 2 الی 3 متر باشد
3. تخته هایی که روی داربست ها برای استفاده قرار می گیرند، باید ضخامتی بین 3 تا 6 سانتی متر داشته باشند.
کلام آخر
اجرای داربست در ساختمان به خصوص برای ساختمان های بلند بخشی مهم از فرایند ساختمان سازی و به خصوص نصب نما می باشد. داربست ها هم برای سهولت در جابجایی و هم برای استقرار کارگران نصب می شود و در اکثر پروژه های ساختمانی مورد استفاده قرار می گیرند .
پیشنهاد می دهیم حتما مقاله ی ” شناسایی انواع میلگرد ” را مطالعه کنید
پس از اتمام کار با داربست نیز این لوله های فلزی باز می شوند و از محل پروژه جمع آوری می شوند. امیدواریم که این مقاله برایتان مفید واقع شده باشد.
تصویری داربست: