بازار کار معماری در ایران

بازار کار معماری در ایران
در این پست می‌خوانید:

بازار کار معماری در ایران

بازار کار معماری در ایران : رشته معماری مناسب افرادی است که علاقه زیادی به هنر و طراحی و ساخت و ساز دارند. مهندسان معماری که مهارت و تجربه و تحصیلات بیشتری دارند، علاوه بر طراحی بناها می توانند به ساخت ماکت و طراحی معماری داخلی بپردازند. معماران می توانند قبل از پایان تحصیلات خود به عنوان کارآموز در نقشه کشی و کمک طرح وارد بازار کار شوند.

مهندسان معماری برای اینکه بتوانند به طور رسمی نظارت بر ساختمان داشته باشند باید صلاحیت نظارت و طراحی او تایید شود بنابراین باید از سوی نظام مهندسی ساختمان پروانه اشتغال به کار دریافت کنند.

 

بازار کار معماری در ایران

  • معرفی  رشته معماری
  • بازار کار معماری در ایران – مهندس معمار
  • لیست مراکزی که معماران بعد از فارغ التحصیلی می توانند در آن ها مشغول به کار شوند
  • معرفی 4 نرم افزار که معماران به آن نیاز  دارن
  • بازار کار رشته معماری داخلی

 

بازار کار معماری در ایران

معرفی  رشته معماری

کمی ذوق هنری، قدرت خلق یک اثر نو، تخیل قوی و روحیه کار گروهی، همه آن چیزی است که شما برای معمار شدن نیاز دارید. اگر به هنر علاقه مندید و قدری با فن مهندسی ساختمان آشنایی دارید معماری رشته ایده آل شماست.
رشته معماری تلفیقی است خارق العاده از فن و هنر و قدمتی بسیار طولانی در تاریخ ایران و جهان دارد.

مهندس در لغت به معنای هندسه دان، به شخصی گفته می شود که با هندسه و مباحث هندسی سروکار دارد و معمار هنرمندی است که به کمک مباحث هندسی بنایی خلق می کند که گاه تا هزاران سال باقی است و هویت یک جامعه به شمار می رود.
معماری یکی از هفت هنر اصلی است و معمار هنرمند است و آثار او در زمره آثار هنری بررسی می شود همچنین او باید دارای قدرت تجسم بالا، ذوق هنری و خلاقیت باشد و عناصر زیبایی شناختی بصری را بشناسد.

 

پادکست – معرفی رشته معماری از زبان مهندس وحید صلاحی

 

بازار کار معماری در ایران

بازار کار یک مهندس معمار

اما بازار کار معماری در ایران و درآمد یک مهندس چگونه است؟ یک مهندس معمار میتواند در بخش های دولتی مانند: شهرداریها، بنیاد مسکن، سازمانها و ارگان های دولتی مشغول به کار شود. همچنین یک مهندس معمار میتواند به‌ صورت خصوصی و مستقل نیز فعالیت خود را آغاز کند. برای این کار او باید دفتر مهندسی تأسیس کرده و پروژه های مختلف را بپذیرد و به‌ صورت قراردادی با سازمان ها، شرکت ها و افراد مختلف کار کند. یک مهندس معمار میتواند طراح فنی ساختمان، ناظر اجرای طرح و سرپرست دفاتر مشاوره شود.

مهندسان این حوزه با توجه به نوع پروژه، سابقه کاری و توافق با کارفرما حقوق های متفاوتی دریاقت می کنند. برخی از این مهندسین با توجه به سمت های شغلی می توانند حقوق ثایت ماهاینه داشته باشند، یا طبق توافق با کارفرما درصدی از مبلغ کل پروژه را بردارند.

پیشنهادی : پیشنهاد میکنیم مقاله ی ” درآمد مهندسی معماری ایران ” را مطالعه نمایید.

 

بازار کار معماری در ایران

لیست مراکزی که معماران بعد از فارغ التحصیلی می توانند در آن ها مشغول به کار شوند

  1. تاسیس شرکت طراحی معماری
  2. شرکت های مختلف مهندسی در زمینه ساخت و ساز
  3. شرکت های طراحی داخلی
  4. طراحی نمای ساختمان های مختلف
  5. به عنوان نقشه کش معماری در دفاتر مهندسی
  6. مشاوره در زمینه ساخت و ساز
  7. تدریس در حوزه معماری
  8. نظارت بر اجرای پروژه های ساختمانی

 

بازار کار معماری در ایران

بازار کار رشته معماری داخلی

مهم ترین بخش در بازار کار معماری در ایران مربوط به رشته معماری داخلی است.درآمد رشته معماری داخلی برای آن دسته از افرادی که در این حوزه فعالیت می نمایند بسیار حائز اهمیت است. میزان درآمد فردی که به طراحی داخلی مشغول است به تخصص، مهارت و تجربه او وابسته است. طراحانی که در شرکت های خصوصی استخدام شده اند، درآمد های متفاوتی دارند. طبیعتا هر چقدر فرد از تجربه دانش و تخصص بیشتری برخوردار باشد میزان درآمدی که می تواند کسب نماید افزایش می یابد اما به طور کلی این رشته جزو رشته های پردرآمد محسوب می شود.

 

 

بازار کار معماری در ایران

معرفی 4 نرم افزار که معماران به آن نیاز دارند

اما قبل از آشنایی کامل با بازار کار معماری در ایران ، باید بدانیم که نرم افزارهای لازم یک مهندس معمار چیست.معماران با کمک نرم افزار های طراحی به ترسیم ایده‌ ها و تجسم‌ های ذهنی خودشان می‌پردازند. بعلاوه از طریق این طراحی به خوبی با مهندس، پیمانکار، ناظر و کارفرما تعامل برقرار می‌کنند. نرم افزار های طراحی معماری میزان خطا را کاهش داده و کارایی و دقت محاسبات را افزایش می‌دهند.

1_رویت (Revit)

این نرم افزار امکان طراحی و ثبت طرح‌ها را دارد. عناصری مثل دیوار ها، درب‌ ها و پنجره‌ ها را به طور هوشمندانه در طراحی اعمال می‌کند. امکان طراحی پلان‌ های کف، بلندی‌ ها، بخش‌ ها، چشم انداز های سه بعدی و تصاویر گرافیکی وجود دارد.

2_اسکچ آپ (Sketchup)

اسکچ آپ امکان طراحی معماری با کیفیت و کار با طراحی سه بعدی را در طول فرایند تجسمی خلاقانه فراهم می‌کند. درست مثل اینکه مداد طراحی به دست دارید و در حال ایده پردازی هستید. می‌توانید از عناصر طراحی و تحلیل مسائل استفاده کنید. اگر با فضای سه بعدی راحت نیستید؛ می‌توانید از ابزار های دو بعدی برای طراحی پلان‌ ها، طراحی ویلا، ارتفاعات و بخش‌ ها استفاده کرده و بعد به بلوک‌ های عنوان (title blocks) بپردازید.

3_اتوکد(Auto CAD)

اتوکد به معماران، مهندسان، حرفه‌ ای‌ در حوزه ساخت و ساز و سایر طراحان در جهت طراحی دو بعدی و سه بعدی دقیق کمک میکند. طراحی در این نرم افزار شامل اشیای جامد، سطوح، اجزای مشبک و غیره است. این نرم افزار برای طراحی اشیای مختلف و نقشه کشی و طراحی پلان و تاسیسات فاز 2 مناسب است. با استخدام اتوکدکار فریلنسر می توانید به سرعت و دقت پلان و نقشه ها را طراحی کنید.

پیشنهادی : پیشنهاد می شود جهت آموزش کامل، دوره ی ” آموزش اتوکد ” ما را مشاهده نمایید.

4_وی ری(V-Ray)

نرم افزار وی ری به مخاطبان و هنرمندان طراحی کامپیوتری، دانشمندان و افراد فنی برای طراحی مفاهیم مدنظرشان کمک می‌کند. این نرم افزار تخصصی، محبوب استودیو های فیلم سازی و هنرمندان است. صنایع معماری، طراحی داخلی، طراحی محصول، طراحی خودرو، تبلیغات، طراحی بازی، تلویزیون، فیلم سازی، توسعه نرم افزار و جواهرات از این نرم افزار بهره می‌برند.

بازار کار معماری در ایران

حرف آخر

ما در این مقاله رشته ی معماری رو توضیح دادیم و چهار نرم افزار که یه معمار نیاز دارند را معرفی کردیم.در این مقاله به معماری داخلی هم پرداخته شد و سعی کردیم به طور کامل بازار کار معماری در ایران را برای شما شرح دهیم.(امیدواریم این مقاله مورد پسند شما بوده باشه)

جهت مشاهده ی آموزش های رایگان میتوانید صفحه ی اینستاگرام ما را به آدرس vahid_salahi13 دنبال کنید.

شماره تماس:09120545680

دیدگاه‌ها ۲
ارسال دیدگاه جدید