زندگی نامه فرانک لوید رایت

زندگی نامه فرانک لوید رایت

زندگی نامه فرانک لوید رایت: با سری مقالات آموزش معماری در خدممتون هستیم این بار میخواهیم راجب معمار بزرگی صحبت کنیم. فرانک لوید رایت از معمار های بزرگ جهان هستش و در طول زندگی شغلیش سبک ارگانیک رو تو معماری خونه ها توسعه داد و همچنین ساختمان های معروف و همینطور برجسته زیادی رو طراحی کرده!

[lwptoc]

زندگی نامه  فرانک لوید رایت

فرانک لوید رایت زاده ی سال 1867 در ایالت ویسکانسین آمریکا هستش. بعد از دوران تحصیل او به عنوان یک دستیار برای یک معمار معروف به اسم لویی سالیوان، مشغول به کار کردن شدش و بعد از اون، شرکت خودش رو تاسیس کردش. فرانک لوید رایت سبک پرایری رو تو معماری توسعه داد و تلاش کرد تا سبک معماری ارگانیک رو توی طراحی خانه ها و ساختمان ها پیاده کنه.

اون تو طول دوران شغلیش بیشتر از 1100 ساختمان رو طراحی کرد که بعضیاشون تو کل دنیا شناخته شده و معروف هستن. تو سال 1922 زلزله ای تو توکیو میاد و همه منتظر این بودن که ببینن که هتل رایت چجوری خراب میشه اما تلگرافی از توکیو میاد که در آن گفته میشه که: آقای رایت کل شهر ویران شده ولی هتل شما همچنان هم پابرجا هست.

زندگی نامه فرانک لوید رایت وحید صلاحی

پیشنهاد ما: دیدن سریال بکوب و بساز

اخراج شدن از دفتر سالیوان

فرانک لوید رایت بعد ازاینکه تجربه هایی در نزد لوئیس سالیوان کسب کرد تو سال ۱۸۹۱ میلادی دفتر فنیش رو به صورت مخفیانه ای دایر کردش. بعد از ۲ سال آخر سر با معلوم شدن  پنهان ‌کاریش از دفتر لوئیس سالیوان اخراج شدش.

 

تعریف فرانک لوید رایت از معماری

معماری موقعی شروع میشه که شما دو تا آجر رو با دقت پیش هم میزارین!
معماری محدود کردن فضا هست
معمار باید یک پیامبر باشه یه پیامبر به مفهوم واقعی کلمه اگه اون قادر نباشه که حداقل ده سال جلوتر رو ببینه نمی شه اونو یه معمار صدا زد.

 

خانه آبشار

خانه آبشار از بزرگترین هدیه های الهی و همچنین حاصل تجربه ی ذهن انسان روی کره خاکی هستش که توسط فرانک لوید رایت ساخته شده و  تا حالا هیچ بنای ساخته شده ای تا این اندازه با هماهنگی و هارمونی بیان نشده چرا که از مهمترین نکته در آن حفظ آرامش جنگل و رود و صخره است و همه ی اینا به علاوه ساختار خانه شما رو به آرامش و همینطور گوش دادن به صدا های گوش نواز دعوت می کنن اونم نه هر صدایی! بلکه صدای موسیقی آب و آبشار. این خانه راهیه برای رسیدن به آرامش داشتن” فقط نگاه بوم شناختی این مدل”کارایی دقیق از درخت ها”Underbrush”بوته ها”جزئیات سنگ روی پل و همینطور جزئیات سنگ بر روی زمین رو نشون میده. داشتن رنگ عالی در آب تکون می خوره و ظاهرا حرکت آبشار این مدل با واقعیت یک اثر هنری می سازه

زندگی نامه فرانک لوید رایت

 

چهار سبک از معماری رانک لوید رایت

  1. سبک پرایری در آثار معماری فرانک لوید رایت
  2. سبک تکستیل در آثار معماری فرانک لوید رایت
  3. سبک ارگانیک در آثار معماری فرانک لوید رایت
  4.  سبک یوسونیان در آثار معماری فرانک لوید رایت

(فرانک درباره ی فلسفه ی معماری ارگانیک می گه که پدر بزرگش یه مزرعه ای داشته و این موضوع دید و همینطور نگاه او را به طبیعت تغییر داد و باعث این شدش که عشق و همچنین رابطه ای متفاوت داشته باشه)

 

خانه رابی

این خانه یکی از مکان های تاریخی آمریکا می باشد که در  دانشگاه شیکاگو و در منطقه ی ساوت ساید هاید پارک در شیکاگ ساخته شده است این مکان به صورت خانوادگی می باشد که توسط فرانک لوید رایت ساخته شده است این خانه به عنوان یک مکتن بین المللی ثبت شده است.

 

موزه سلیمان رابرت گوگنهایم در نیویورک

موزه ی سلیمان رابرت گوگنهایم (Solomon R. Guggenheim Museum) واقع شده در منهتن در کرانه شمال شرقی در مرکز شهر نیویورک می باشد. این موزه با راهرو های به هم پیوسته و با داشتن فرمی حلزونی ساخته شده این موزه از جمله مهم ترین موزه ‌های آمریکا به حساب میادش . این موزه توسط معمار بزرگ آمریکایی فرانک لوید رایت طراحی شده در سال 1937 درب ‌های آن به روی همه باز شدش. در این موزه‌، تماشاگر به راحتی میتونه در اندرونی و زاویه های ساختمان نفوذ کنه و جزئی ازش بشه!

گوگنهایم تو شهر های بیلبائو اسپانیا ، و هم کشور ایتالیا ، ابوظبی امارات و برلین کشور آلمان هم دارای شعبه هایی هستش! پیشنهاد ما مطالعه زندگی نامه لوکوربوزیه هست.

 

خانه استورر

خانه ی جان استو از چهار خانه ای هستش که رایت در منطقه ی لوس آنجلس به اجرا درآوردش فرانک لوید رایت از یه سری بلوک های سیمانی بافت دار برای این خونه استفاده کردش که به صورت مصالح غالب در ساخت خانه های زیادی از مردم های طبقه ی متوسط آمریکا به کار گرفته می شدش. بلوک سیمانی مدت ها بود که به عنوان روشی ارزان قیمت در ساختمان سازی استفاده می شد، ولی از نظر زیبایی شناختی چیز های زیادی رو برای آرزو کردن باقی میذاشت. رایت متوجه این شد که قالب های ویژه ای می تونن این بلوک ها رو به صورت زیباتری در بیارن، صرفاً فقط با ایجاد کردن یک فرورفتگی ساده در نماشون.

دیوار هایی که به این ترتیب با این بلوک های نقش دار ساخته شدن دارای فضایی شبیه به حفره در دل خود بودن که قادرشون می ساخت با استفاده از میله های فولادی به هم وصل بشن. نظام چیدن بلوک ها در امتداد های عمودی و افقی الهام بخش رایت در به اصطلاح خانه هایی با نمای بافت دار بودش در همه جا چیدن بلوک ها از خصیصه ی فضایی محیط متأثر هست

آثار فرانک لوید رایت وحید صلاحی

تعریف معماری

فرانک لوید رایت تعریف های خاص خودش رو برای معماری داشته و معتقد به این بوده که معماری عبارته از چیدن دو آجر کنار هم دیگه. ولی این نحوه ی چینش هست که نام شخص رو به عنوان معماری بزرگ مطرح می‌ کنه. اون در جایی دیگر هم معماری رو هنر محدود کردن فضا ها گفته بوده. تعریفی که در آثارش هم به خوبی به چشم می‌ خوره.

 

آثار فرانک لوید رایت

از آثار های مشهور فرانک لوید رایت می توان به مورد های زیر اشاره کرد :

  • خانه آبشار
  • موزه گوگنهایم نیویورک
  • هتل ایمپریال توکیو
  • خانه روبی
  • معبد یونیتی در ایلینوی
  • مرکز مردمی شهرستان مارین
  • تلییزن وست
  • مرکز بخش شهری مارین
  • شهر برود آکر
  • برج پرایس
  • کلیسای عیدبشارت
  • هتل امپریال
  • خانه انیس
  • تالیسین غربی
  • برج یک مایلی
  • خانه هالی کاک

 

جمله پایانی رایت

فرانک لوید رایت آخر در روز ۹ آوریل تو سال ۱۹۵۹ در فونیکس ایالات آریزونا در‌گذشت. اون در وصیت‌ نامه ی خودش به گفتن جمله ‌ای پرداخته بود که تونست الهام ‌بخش خیلی از معماران تو سال‌ های آتی بشه دیوار، سقف، کف و خود آدمی رو شرکایی بدانین که باید جزئی از یکدیگر باشن و از هم دیگه تاثیر بگیرن!

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید