زندگی نامه لوکوربوزیه

زندگی نامه لوکوربوزیه
در این پست می‌خوانید:
بزندگی نامه لوکوربوزیه: ما در سایت وحید صلاحی درباره ی زندگی نامه یک معمار بزرگ و معروف صحبت کرده ایم. لوکوربوزیه که اسم اصلیش شارل ادوار ژانِره هست زاده ی روز ۶ اکتبر سال ۱۸۸۷ هستش اون یه معمار، طراح، شهر ساز، نقاش و همینطور نویسنده سوئیسی بودش. لوکوربوزیه طراحی‌ هاش ترکیب شده از بین کارکردگرایی جنبش مدرن با نوعی اکسپرسیونیسم شجاعانه و همچنین مجسمه‌ گونه بودش. اون به اولین نسل مکتب بین‌ المللی معماری تعلق داشتش و همینطور اون از توانمند ترین مبلغ های اون به شمار می‌ رفتش. لوکوربوزیه اشتیاق داشت به کاربردی بودن در معماریش، که در بین هم نسلی‌ هاش محبوب بوده، با نوعی اکسپرسیونیسم قوی‌ پیوند زد. اون همینطور اولین معماری بودش که روی قابلیت‌ های بتن قالب‌ گیری شده تونست کار کنه. تو سال ۲۰۱۶، ۱۷ تا از اثر معماری لوکوربوزیه جزو میراث‌ جهانی یونسکو دسته‌ بندی شدش.

زندگی نامه لوکوربوزیه

پیشنهاد ما: شرکت در دوره ی مفید و جذاب طراحی داخلی

تحصیلات و سال‌ های اولیه

لوکوربوزیه تو یه شهر کوچیک در منطقه ی کوهستانی یورا (Jura) در سوئیس به دنیا اومدش. از قرن هجدهم این شهر مرکز ساختن دقیق‌ ترین ساعت‌ های جهان بودش. اون تو کل زندگیش تحت تأثیر زمختی محیط و خردگرایی فضای پروتستانی اطراف بوده. اون توی سن سیزده سالگی مدرسه رو در مقطع ابتدایی ترک کرد تا در مدرسه هنر های دکوراتیو لاشو دو فون به یادگیری میناکاری و همچنین حکاکی روی ساعت که از تجارت پدرش بود بپردازه. در اونجا چارلز لپلاتنیه (Charles L’Eplattenier) که لوکوربوزیه ازش به عنوان تنها معلمش یاد می‌ کرد، به او تاریخ هنر، طراحی و زیبایی‌شناسی ناتورالیستی «آرت نوو» رو هم آموزش داده.  

دوران کودکی و نوجوانی لوکوربوزیه

شارل ادوارد ژانره که اسم لو کوربوزیه رو برای اسم مستعار خودش انتخاب کرده در کشور سوییس به دنیا اومده. شارل به خاطر این اسم مستعارش رو لوک وربوزیه گذاشت چون شکل ظاهریش شبیه به پرنده ی کلاغ بودش! شارل تو دوران نوجوانیش علاقه ی خیلی زیادی به هنر های بصری داشتش و تو این دوران پیش فردی به اسم چارلز لپلاتنیه، که از معلم های مدرسه های محلی بود و در پاریس به تحصیل پرداخته بود، به خواندن مباحث هنری مشغول شد. شارل فقط ۱۸ سال داشت که تصمیم به این گرفت، به دور اروپا یه سفر بره و تا با گردش در اون ها، با انواع آثار هنری در کشور های متفاوت آشنایی پیدا کنه. تو این دوران بودش که پیش فردی به اسم آگوست پره تو شهر پاریس مشغول شد به کار کردن. بعد از اون پیش پیتر برنز مراجعه کردش و در شهر برلین به تحصیل کردن و کار کردن پرداختش.  

شهرسازی

  • لوکوربوزیه شهر های آینده رو جوری تصور می کرد که از آسمون‌خراش های بزرگ و همینطور بلند تشکیل شدن.
  • تو هر کدوم از این آسمان‌ خراش ها چند عملکردی، حدود صد هزار نفر کار و زندگی خواهن کرد.
  • تو این ساختمون‌ ها، آپارتمان‌ هایی مسکونی، اداری، فروشگاهی، مدرسه ها، مرکز های تجمع و کلیه احتیاجات یک محله خیلی بزرگ فراهمه.
  • ساکن های این مجتمع‌ ها، از دود و یا سر و صدای ترافیک ماشین ها به دور هستن و به جاش میتونن از آفتاب و دید و منظره زیبایی استفاده کنن.
  • بر اساس این نظریه، دو تا شهر مهم در دهه ی پنجاه میلادی، طراحی و همینطور اجرا شدن.
  • یکی شهر چندیگر هند بود که توسط خود لوکوربوزیه طراحیش انجام شدش.
زندگی نامه لوکوربوزیه

تجربه ی نویسندگی

جالبه که بدونین یکی دیگه از هنر های این معمار و همچنین شهرساز زاده ی سوییسی، نویسندگی هم بوده. جوری که تو بعضی از کتاب هاش از جمله مهم ترین آثار در زمینه ی کاری معماری هستن و الان هم در دانشگاه ها و کالج های معتبر جهان تدریس می شن. همچنین شما را دعوت به مطالعه “زندگی نامه زاها حدید” میکنیم.   از جمله مهم ترین آثار لو کوربوزیه رو میتوان به مورد های زیر اشاره کردش:
  1.  به سوی معماری
  2.  تجزیه و تحلیل لو کوربوزیه
  3.  زیبایی شناسی معماری
  4.  منشور آتن
  5.  به سوی یک معماری نوین (بینش مدرن در معماری)
  6.  شهر آینده (بینش مدرن در شهر سازی)
  به سوی یک معماری نوین: در سال ۱۹۲۳ این کتاب نوشته شدش، تونست به شدت نظر های خوانند ها رو جلب کنه به معماری مدرن. لو کوربوزیه در این کتاب سعی کرده تا کار معمار ها و بنا ها رو با مهندس های مکانیک مقایسه کنه و بیان می کنه که هنوز معماری تو همون جایگاه قدیمیه خودش باقی مونده و اصلا نتونسته هیچ گونه پیشرفتی کنه. اون تو بخشی از کتاب به بررسی کردن ماشین، قطار، کشتی و هواپیما می پردازه و بیان می کنه که سیر تحول مکانیک باعث شده تا چنین وسایلی بروز پیدا کنه، ولی ثابت بودن اصول معماری باعث این شده تا بعد از سال های دراز هم هنوز از دستور های قدیمی برای ساخت بنا ها استفاده شه.  

سال‌ های جنگ

تو جنگ جهانی دوم و اشغال کردن فرانسه توسط آلمان، فعالیت لوکوربوزیه رو هم به عنوان یک سازنده و همینطور مسافر متوقف کردش. علاوه بر این همکاری با «پیر ژانره» که بیست ساله‌ بود هم بعد از پیوستن ژانره به نیروی مقاومت فرانسه همکاری به پایان خودش رسیدش. هرچند که اون برای کار با دولت «ویشی» آماده بودش، در‌ اون زمان تعداد ساختمان‌ های کمی هم در فرانسه ساخته می‌ شدن و فعالیت‌ های اون به نقاشی، نویسندگی و همینطور تفکر خلاصه شدش. فکر های لوکوربوزیه تو این زمان به شکل‌ گیری ایده‌ ی اولیه‌ ی مودولور (Modulor)، مقیاسی از اندازه‌ های هارمونیک که عنصر های معماری رو در تناسب با قامت انسان قرار می‌ داد، منجر شدش. این تئوری آخر سر تو سال ۱۹۵۰ تکمیل شدش و لوکوربوزیه اون رو تو طراحی همه ی ساختمان‌ های بعدیش استفاده کردش و امید به این داشتش که با این کارش به یک مقیاس انسانی برسه. زمانی که جنگ تموم شد، لوکوربوزیه به پیکاسوی معماری تبدیل شده بود و برای شاگرد هاش نماد مدرنیته بودش.  

مهم ترین آثار لو کوربوزیه

  • ویلا ی شواب
  • ویلا ی ژانره
  • کاخ شوروی – ۱۹۳۱
  • مقر سازمان ملل متحد – ۱۹۵۲
  • عبادتگاه رونشام
  • کلیسا ی سنت پیر
  • نمایشگاه فیلیپس بلژیک
  • مرکز هنری کارپینر
  • موزه ی ملی هنر غرب ژاپن
زندگی نامه لوکوربوزیه

درگذشت لوکوربوزیه

در زندگی نامه لوکوربوزیه متوجه میشویم که سرانجام تو تاریخ ۲۷ اوت سال ۱۹۶۵ در سن هفتاد و هشت سالگی موقع استحمام طبی در یک پلاژ غرق شدش و از دنیا رفتش. پیکرش رو در روکوبرن کپ مارتین واقع شده تو کشور فرانسه به خاک سپردن. پیشنهاد ما خواندن مقاله ی مفید “معماری معنوی چیست؟” می باشد.
دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید