زندگی نامه زاها حدید

زندگی نامه زاها حدید

زندگی نامه زاها حدید: تیم حرفه ای وحید صلاحی این بار یک معمار خیلی معروف را به شما معرفی کرده است. آیا تاحالا شده از کنار ساختمان های زیبا، عجیب و یا همینطور با شکوه عبور کنین و فکر کنین که این سازه ایده و طراحی چه کسی هست؟ تاحالا اسم ملکه منحنی رو شنیدین؟

 

زندگی نامه زاها حدید

در زندگی نامه زاها حدید میخوانیم که زاها محمد حدید که به طور مختصرش میشه گفت به زاها حدید معروف شده است متولد روز 31 اکتبر در سال 1950 میلادی بودش که ملیتی عراقی و بریتانیایی داشت و شهرت زیادی در دنیای معماری به دست آورده بود که دلیل داشتن این شهرت، طراحی های منحصر به فردش بود که همین موضوع هم مزید بر علت شد تا اون جایزه پریتزکر (pritzker) رو بدست بیاره و بدل به اولین بانویی شدش که این جایزه رو دریافت میکنه چون تا قبل از زاها حدید، این جایزه فقط اعطا می شد به آقایون.
او همینطور افتخار های زیاد دیگه ای رو تو طول عمر پر افتخارش کسب کرد که از جمله می توان اشاره کرد به جایزه ی معماری بریتانیا به اسم های ” جایزه استرلینگ ” و ” نشان شوالیه Dame .

زندگی نامه زاها حدید وحید صلاحی

همچنین مشارکت داشتن در تشکیل حزب ناسیونال دموکرات عراق از افتخار های پدر زاها حدید هست. بعد از کودتای سال ۱۹۵۸ او به سمت وزیر اقتصاد عراق نائل شد. مادر زاها وجیهه السبونی  از هنرمند های موصلی بود. زاها برادری به اسم فولاد محمد حدید داره که نویسنده هست. آیا میدانید قدیمی ترین ساختمان های تاریخ کدامند؟

 

تحصیلات زاها حدید

در زندگی نامه زاها حدید آمده است که زاها با کمک حمایت های مالی که از طرف پدرش می شدش در دهه‌ ۱۹۶۰ برای ادامه‌ دادن به تحصیل به مدرسه شبانه روزی انگلستان و سوئیس رفت. بعد برای ادامه‌ دادن تحصیل رشته‌ ریاضی دانشگاه آمریکایی بیروت رو انتخاب کردش و تو سال ۱۹۷۲ تونست وارد بشه به دانشکده‌ معماری لندن. استاد های معروفی همچون رم کولهاس، الیا زنگلیس و برنارد شومی استعداد بی نظیر زاها حدید رو پرورش دادن.

در مصاحبه‌ ای با روزنامه گاردین کولهاس و در زندگی نامه زاها حدید، زاها رو «سیاره‌ ای در مدار خودش» توصیفش کرد. زنگلیس استناد دیگر زاها هم در مورد او نظر می دهد:
“زاها حدید از بهترین دانشجویی بودش که به معمار «۸۹ درجه‌ ای» معروف شدش. هیچ چیزی در طراحی‌ های او ۹۰ درجه نبود. زاها چشم‌ اندازی های خاص به محیط داشت. همه ی ساختمان‌ های طراحی‌ شده توسط او به قطعه های خیلی کوچکی تقسیم می‌ شدن.
اون خیلی علاقه‌ ی زیادی به جزئیات نداشتش. برای مثال وقتی حدید یک راه‌ پله رو می‌ کشید، از شدت عصبانیتم به حد انفجار می‌ رسیدم. دید اون روی تصویر های گسترده‌ تر و نما های بازتر متمرکز بود. موقعی که کار به جزئیات می‌ رسیدش، اون می‌ دونست که می‌ تونه بعدا اون ها رو اصلاح کنه و خب حق هم با زاها بودش.

 

آثار زاها حدید

  • مرکز ورزش های آبی لندن که برای المپیک سال 2012 لندن طراحی و ساخته شد
  • مرکز فرهنگی حیدر علی اف باکو
  • موزه هنر میشیگان در ایالات متحده آمریکا
  • سالن اپرای گوانگژو چین
  • آسمون خراش لیزا سوهو
  • مجموعه گلکسی سوهو
  • فرودگاه جدید پکن با نام فرودگاه دکسینگ
  • ساختمان مرکزی بی ام دبلیو در لایپزیگ آلمان
  • ساختمان 520 خیابان 28 ام نیویورک
  • مرکز جوان ها نانجینگ در چین
  • ساختمان one thousand museum میامی آمریکا

 

زندگی نامه زاها حدید

شروع حرفه کاری

زندگی نامه زاها حدید:در سال‌ های اول فعالیت حرفه‌ای طرح‌ های حدید اگر چه جلب توجه می‌کردن، ولی به خاطر اینکه غیرقابل ساخت تشخیص داده می‌ شدن، طرح به مرحله ی اجرا نمی‌ رسیدش. زاها حدید برای فعالیت شغلی پیش اساتید سابق خودش یعنی رم کولهاس و زنگلیس رفتش. دفتر آن‌ ها به اسم «دفتر معماری شهری» در روتردام هلند قرار گرفت. شما را به مطالعه مقاله ی “معماری معنوی چیست؟” دعوت میکنیم.
همکاری داشتن با کولهاس باعث این شدش که زاها بتونه با مهندس معماری معروف یعنی پیتر رایس ملاقات داشته باشه.رایس، نقش زیادی رو در تشویق کردن حدید به ادامه‌ دادن طراحی داشت.
زاها حدید تونست بعد از گذشت مدتی مجوز شهروندیش رو از انگلستان بگیره و در سال ۱۹۷۹، شرکت خودش رو به اسم «دفتر معماری زاها حدید» تأسیس کنه.

در زندگی نامه زاها حدید آمده است که تو همون سال‌ ها در مدرسه معماری لندن (AA) به تدریس مشغول بودش. بعد دانشگاه‌ های هاروارد، کمبریج، شیکاگو، هامبورگ،‌ ایلی‌نوی و کلمبیا هم میزبانش بودن. اعتبار اصلی زاها در این دورانش از تدریس در دانشگاه بودش که کسب کرد. اون از همون سال‌ های ابتداییش وقتی به بازار کار ورودپیدا کرد، اسمش رو با طراحی‌ های انقلابیش معروف کرد.
طراحی های حدید در ژورنال‌ ها و مجله های متنوع معماری منتشر می‌ شدن. اگر چه طراحی‌ های اولیه‌ ی اون با استقبال بالایی مواجه می‌ شد؛ ولی هیچ‌ کدوم از اون ها ساخته نمی‌ شدن. زاها حدید تو سال‌ های ابتدایی خودش طراحی‌ های بزرگ و بلندپروازانه‌ای رو انجام میدادش که ساخته نشدن.
ساختمان Peak در هنگ­‌کنگ از این پروژه‌ ها بود. پروژه‌ ی معروف دیگه، طراحی ساختمان اوپرا در کاردیف بودش. حدید در رقابت کردن معماری این ساختمان تونست پیروز شه؛ ولی ولز دولتش هیچ پولی به اون پرداخت نکردش.

زندگی نامه زاها حدید

تحول در هندسه معماری

زندگی نامه زاها حدید نشان گر این است که خیلی از کارشناس های معماری، زاها حدید رو بنیان گذار تحولی بزرگ در هندسه‌ معماری می دونن که هویتی جدید بهش بخشیده است. با گذشتن زمان معمار ها به طراحی زاها اعتماد کردن و سازه های بی نظیری رو تونستن خلق کنن. مرکز ورزش‌ های آبی لندن برای المپیک ۲۰۱۲ ،سالن اپرای گوانگژو در چین و موزه‌ هنر میشیگان در ایالات متحده‌ آمریکا از نمونه ساختمان های معروفی هستش که طراحیشون با زاها حدید بوده.

 

جوایز و افتخارات

  • دریافت نشان امپراطوری CBE و DBE انگلستان
  • کسب جایزه معماری پریتزکر
  • به دست آوردن جایزه‌ی استرلینگ (۲بار)
  • کسب جایزه ی بهترین طرح در سال 2014 برای طرح موفق حیدر علیف در باکو که یک مرکز فرهنگی بود
  • دریافت لقب بانو از ملکه ی بریتانیا
  • عضو افتخاری در آکادمی هنر آمریکا
  • جز 50 نفر تاثیر گذار دنیا در سال 2010

 

ملکه انحناها کیست؟

زندگی نامه زاها حدید نشان می دهد ساختمان Peak در هنگ­‌ کنگ از پروژه‌ های بلند پروازانه‌ زاها حدید در سال های اولیه فعالیتش می باشد. طراحی ساختمان اوپرا در کاردیف دیگر از ساختمان هایی هستش که حدید اون رو طراحی کرده است. در سال ۱۹۸۸در نمایشگاه طراحی های ساختار شکنانه که در موزه هنر نیویورک برپا شد، زاها در سطح جهانی معرفی شد و همینطور خیلی معروف شد تا جایی که روزنامه گاردین اون رو «ملکه‌ انحناها» نامیدش!

 

زندگی نامه زاها حدید

 

زندگی شخصی زاها حدید و مرگ زاها حدید

زندگی نامه زاها حدید این گونه بیان می کند که زاها حدید 65 ساله در کل طول عمرش هیچ وقت ازدواج نکردش و فرزندی هم نداشته. زاها حدید در روز 31 مارس در سال 2016 به خاطر حمله ی قلبی در بیمارستانی در میامی بستری شدش و متاسفانه بعد از چند ساعت در گذشت. میراث 65 ساله زاها حدید اونقدر قدرتمنده که روزانه میلیون ها نفر آثارش رو می ستاین و از آثار به یاد ماندنیش تاثیر می گیرن.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید