کنسول در سازه ساختمانی چگونه است؟

کنسول در سازه ساختمانی چگونه است؟
در این پست می‌خوانید:

کنسول در سازه: در این بخش از مقالات جدید آموزش معماری در سایت وحید صلاحی به سراغ یکی از عضوهای سازه که در سال های اخیر استفاده از آن ها رواج بیش تری گرفته است رفته ایم. شاید نام کنسول در سازه به گوشتان خورده باشد. کنسول ها نوعی بر آمدگی در سازه می باشد که توسط تیرهایی به ساختمان متصل می شودند. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی دقیق تر کنسول بپردازیم.

کنسول در سازه در واقع بخشی است که با استفاده از تیرهایی به ساختمان اضافه می شود. ابعاد کنسول جزو زی بنای ساختمان نیز به حساب می آید. در واقع کنسول بر هر نوع بر آمدگی ای که از سطح ساختمان آمده باشد و در اجرای آن ستونی موجود نباشد، گفته می شود. اما برای برخی سوال است که پیش آمدگی هایی که از بام، سایه گیر و … آمده است، جزو کنسول حساب می شود و در زیر بنای بنا محاسبه می شود باید گفت که خبر.  

اما سیستم کنسول در سازه به این صورت است که که اگر کنسول را تیری در نظر بگیریم، یک سر آن به تکیه گاه یعنی سازه اصلی متصل است و یک سمت دیگر آن آزاد یعنی رو به بیرون و یا معبر باشد.

کنسول در ساختمان

اما اجرا و اتصال کنسول به سازه روش هایی دارد که به اختصار آن ها را با یکدیگر بررسی می کنیم.

مزایا/معایب تعریف روش اتصال کنسول
-این روش دارای استحکام خوبی می باشد     در این روش می توان با استفاده از اتصال و لچکی از جنس فولاد، ستونه کنسول را به ساختمان وصل کرد. بدنه فلزی
-قالب سازی این نوع کنسول آسان می باشد -احتمال خوردگی در آرماتور ها در وضعیتی که رطوبت و … بالا باشد وجود دارد در این روش می توان لچکی جنس فولادی را داخل بدنه قرار داد و آن را به کنسول متصل کرد. بدنه بتنی

اما اجرای کنسول در سازه ضوابطی دارد که حتما باید رعایت شوند و کارفرما یا پیمان کار مرتکب تخلف نشوند. از مهم ترین پارامترهایی که در اجرای کنسول بسیار مهم است، عرض گذر می باشد. کنسول در صورتی قابل اجرا می بشد که که عرض معبر حداقل 12 متر باشد. در صورتی که عرض معبر کمتر از این مقدار باشد، اجرای کنسول خلاف مقررات و استانداردهای موحود می باشد.

سیستم کنسولی چیست

پیشنهاد ما: مطالعه ی مقاله ی محوطه سازی چیست و چه کاربردی دارد؟

حال در صورتی که شرط اول یعنی دارا بودن معبری با عرض 12 متر، باید بدانیم که عمق کنسول تا چه اندازه می تواند باشد؟

عمق کنسول عرض معبر
در این مواقع بیش ترین اندازه ای که می توان برای عمق کنسول در نظر گرفت، 80 سانتی متر است. 12 تا 20 متر
برای خیابان هایی با چنین معبری حداکثر اندازه ای که برای عمق کنسل در نظر گرفته می شود 120 سانتی متر است. بیش از 20 متر

اما اجرای کنسول در سازه از چه طبقه ای میسر می باشد؟ کنسول می تواند از طبقه ی بالای همکف یعنی طبقه اول اجرا شود و حداقل ارتفاعی که برای احداث کنسول در ضوابط شهرداری تعریف شده است 3.5 متر می باشد. برای ساختمان هایی که در مجاورت بزرگراه ها قرار دارند، احداث کنسول ها ممنوع است.

کنسول ها، پیش آمدگی هایی که هم در ساختمان های مدرن امرزی و هم کلاسیک مورد استفاده قرار می گیرند. کنسول علاوه بر اینکه می توانند مساحت زیر بنا را تغییر دهند. می توانند در نمای ساختمان بسیار تاثیر گذار باشد و محلی برای مانور در نمای ساختمان باشد و بر جذابیت این قسمت از ساختمان اضافه شود.

روش های اجرای کنسول در اسکلت بتنی و نکات مربوطه

پیشنهاد ما: آموزش نحوه اجرای پله ساختمان

کلام آخر

بخشی از ضوابط و مقررات و هم جنین انواع اتصال کنسول در سازه را بررسی کردیم. از آنجایی که کنسول ها امروزه جزو موارد پر استفاده در سازه ها می باشد، لازم است که کاملا بر آن اشراف داشت. کنسول ها یا پیش آمدگی ها ، بخشی است که به سازه اصلی متصل می  شود. احداث کنسول ها در خیابان هایی با عرض گذر کمتر از 12 متر ممکن نیست. سرپیچی از قوانین اجرای کنسول و تخلف از آن برای شما دردسر و جریمه هایی را خواهد داشت.

بنابراین لازم است که تابع قوانین باشید و نماهایی جذاب را برای ساختمان های خود به وجود اورید. امیدواریم این مقاله برای شما مفید بوده باشد و  نظرات خود را درباره کنسول و دیگر مقررات مربوط به آن بیان کنید.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید