تکنولوژی و معماری

تکنولوژی و معماری
در این پست می‌خوانید:

 رابطه ی تکنولوژی و معماری چگونه است؟ ما در این مقاله از سری مقالات آموزش معماری قصد داریم به رابطه ی بین تکنولوژی و معماری بپردازیم .همان گونه که در علوم رفتاری و روانشناسی محیط به اثبات رسیده است محیط و عنصر ها و اجزاء آن بر رفتار ها، کنش ها و واکنش های آدمی تأثیر می گذارند و بخشی از هویت آدمی را شکل می دهند؛ به همین دلیل، تکنولوژی نیز به عنوان بخشی از محیط بر آدمی تأثیر می گذارد و در شکل گیری هویت او نقش به سزایی دارد!

معماری را می توان به چهار بخش اصلی تقسیم کرد :

  •  فرم
  •  عملکرد
  •  تکنولوژی
  • فرهنگ و محتوا

[lwptoc]

تکنولوژی، استفاده از فناوری های روز در جهت ساخت یک بنا می باشد. مواد و فناوری‌ های جدید باعث به وجود آمدن چالش‌های طراحی جدید و روش‌های ساخت و ساز در طول تکامل ساختمان شده است؛ بخصوص از زمان پیدایش صنعت در قرن نوزدهم. تکنولوژی و معماری با عنصر های  مختلف یک ساختمان و تعاملات آن در ارتباط است و با پیشرفت علم ساختمان همکاری نزدیکی دارد.

تکنولوژی و معماری

تکنولوژی و تغییر شکل ساختمان ها:

تکنولوژی سنتی به روشی باعث رویش خوب فرهنگ بومی ترسیم و فکر شده است و تکنولوژی مدرن نشانه بینش علمی جدیدی از جامعه می باشد.

تکنولوژی سنتی فقط از طریق تداوم سیستم استاد _ شاگردی که ارتباط با استادان را می طلبد تضمین میشود ولی تکنولوژی مدرن از طریق سازمان های صنعتی و آموزشی توسعه و پیشرفت یافته است.

علاوه بر تفاوت های مذکور، نحوه به کارگیری و دخالت تکنولوژی های سنتی و مدرن در معماری نیز دگرگون شده و تکنولوژی مدرن زمینه ساز تغییراتی در هویت و محتوای فضا ها و عناصر معماری گردیده است. تکنولوژی در فرهنگ لغت ، ابزاری تکنیکی برای رسیدن به اهداف عملی است. تعریف های جدیدتر از تکنولوژی به این امر اشاره می کند که نباید تکنولوژی را محدود کرد و آن را با ابزار و ماشین یکی پنداشت.

معماری

پیشنهاد ما: مطالعه مقاله دکوراسیون داخلی مدرن

تاثیر تکنولوژی بر فرآیند طراحی:

تاثیر تکنولوژی بر بحث طراحی می تواند از طریق 2دیدگاه متفاوت بررسی شود:

  • کارایی: طراحی می تواند در زمان کمتر، با هزینه کمتر و به راحتی انجام شود. سیستم ها تاثیر بسیار زیادی بر این جنبه از طراحی دارند.
  • افزایش کیفیت:  تکنولوژی می تواند کیفیت طراحی را افزایش دهد

 

 

تکنولوژی پلی میان فاصله ها:

جدا از تهیه ابزارهای مناسب، تکنولوژی باید بتواند میان ابزارها و رسانه های مختلف ارتباط مناسب و خوبی ایجاد و به طراح کمک کند تا از هدر رفتن اطلاعات در امان باشد. طراحان می توانند طرح های دستی خود را از روی یک برگه کاغذ شروع کنند و بعد از انجام این کار طرح واره ها را جهت بهتر دیدن آنچه که در ذهن او بوده است  به یک برنامه مدلسازی سه  بعدی منتقل نمایند.

بعد از تغییراتی که روی تصاویر می دهند،آن ها دوباره کشیدن طرح های خود را بر روی کاغذ ادامه می دهند و البته بعد از این کار آن ها دوباره برنامه مدلسازی سه بعدی نیاز خواهند داشت و با به کارگیری تصاویر مرتبط کارش و یا کارهای قبلی انجام شده است. به هرحال تکنولوژی می تواند فاصله ی بین برنامه های دو بعدی و سه بعدی را حذف نماید. بین برنامه های حسی و عددی و یا بین ترسیمات دقیق و طرح های دست آزاد و در نهایت بین مراحل مختلف طراحی!

تکنولوژی پلی میان فاصله های معماری

تکنولوژی مدرن:

تکنولوژی مدرن در زمینه های مختلف معماری معاصر ایران ، از تفکر گرفته تا فرآیند طراحی و ساخت و در اثر نهایی حضور جدی دارد و آثار خود را در فضا ها و اشکال معماری معاصر نمایان ساخته، اما از تأثیرات آن غفلت شده وبه آن به شکل ابزاری خنثی و بی اثر نگاه  شده و این درحالی است که اثر تفکر تکنولوژی مدرن حتی بر شیوه آموزش معماری نیز آشکار است. لذا مباحثی که پیرامون تکنولوژی و سازه مناسب در برخی از آثار، مخصوصا در معماری معاصر غرب مطرح می گردد دلیلی بر پذیرش مبانی نظری آن نبوده بلکه تاکییدی بر چگونگی هم آوایی تکنولوژی و سازه با معماری در راستای مبانی مورد نظرشان می باشد و هدف،پیدا کردن شیوه دست یافتن به چنین مقصودی و می باشد.پیشنهاد می شود جهت دریافت دوره های آموزشی تیم صلاحی دیزاین و رسیدن به درآمد دلاری میتوانید دوره ی آموزش اتوکد ، دوره ی طراحی نما ، دوره ی کارآموزی مجازی ، دوره ی طراحی داخلی و غیره مشاهده نمایید.

 

تکنولوژی در معماری معاصر ایران:

در معماری کشور ما ایران تا زمانی که معماری و تکنولوژی با یکدیگر همگام بوده این روند کاملا نامحسوس به جلو پیش می رفت و در زمان هایی این روند با یکدیگر هم خوان نبوده و در زمان هم خوان کردن با دگرگونی هایی در معماری ایران روبرو شده ایم.

تاریخ پیدایش، اواخر قاجارمی باشد و انتقال سریع تفکرات و ایده ها از خصوصیت جامعه مدرن می باشد، چرا که جامعه مدرن بر مبنای سرعت انتقال اطلاعات پایه گذاری شده است و این تبادل اطلاعات  در نهایت موجب تعادل فرهنگ و الگوی معماری می شود. امروزه با کسب اطلاعات دقیق و مطالعه میتوان فهمید بازار کار معماری در ایران چگونه است؟

تهران به عنوان پایتخت ایران و نقطه اتصال ایران به اروپا مسولیت پیچیده ای در بسط معماری به عهده داشته است. معماری مدرن ایران انتقال فرهنگ فریبنده غرب به جامعه درون گرای ایرانی بود و در این راستا با توجه به  تکنولوژی های جدید و پیش افتاده حصار شهرها تخریب شد و بافت های آنها به اشکال هندسی تحول یافت.

معماری معاصر

کلام آخر:

تکنولوژی معماری می‌تواند به عنوان طراحی فنی و خبرگی بکار رفته در استفاده و ادغامتکنولوژی های ساخت‌ و‌ ساز در روند طراحی ساختمان خلاصه شود. یا به عنوان توانایی تجزیه و تحلیل، ترکیب و ارزیابی عوامل طراحی ساختمان به منظور تولید راه حل‌ های کار آمد و موثر طراحی فنی با رعایت ضوابط اجرا، تولید و تهیه شود. که در مقاله معماری داخلی ساختمان چیست؟ میتوانید بیشتر با معماری و تکنولوژی آشنا شوید.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید