پست پروداکشن چیست؟

پست پروداکشن چیست؟
در این پست می‌خوانید:

پست پروداکشن چیست؟ با سری مقالات آموزش معماری در خدمت شما هستیم. اگر در حوزه معماری فعالیت داشته باشید حتما نام پست پروداکشن را بارها شنیده اید زیرا از واژه هایی است که با آن زیاد سر و کار دارید. اما برای اینکه دقیقا بدانید پست پروداکشن چیست در ادامه با ما همراه باشید تا به شرح آن بپردازیم. پست پروداکشن مجموعه عملیاتی است که میتوانید روی خروجی ها و رندرهای خود اعمال کنید تا پرزانته بهتری از طرحتان را ارائه کنید.

[lwptoc]

تکنیک پست پروداکشن

اما سوال اصلی اینجاست که اصلا پست پروداکشن چیست؟ و چه کاربردی در معماری دارد ؟ پست پروداکشن در واقع مهارتی است که شما می توانید با استفاده از آن به کارهای خود جلوه ی بسیاری دهید. اگر شما از کار خود رندر گرفته باشید میتوانید با استفاده از نرم افزار فتوشاپ به پیاده کردن تکنیک پست پروداکشن بپردازید. هم چنین میتوانید مقاله ” کاربرد فتوشاپ در معماری” را مطالعه کنید.

شما میتوانید پس از خروجی ای که از نرم افزارهای تری دی مکس، رویت، اسکچاپ و دیگر برنامه ها می گیرید، تصویر خام آن را وارد نرم افزار فتوشاپ کنید و به بهبود و تصحیح رنگ، نور و… آن بپردازید. پست پروداکشن نه تنها در معماری بلکه در دیگر شاخه های هنری مانند سینما، انیمیشن و … کاربرد دارد و برای بخشیدن جلوه طبیعی به آثار از آن استفاده می کنند.

پست پروداکشن چیست؟

پیشنهاد ما: شرکت در دوره ی طراحی نما

باید بدانید که هر چقدر طرح شما به لحاظ بصری و گرافیکی جذاب تر باشد، بیشتر در ذهن ماندگار می شود. حافظه تصویری انسان معمولا ماندگاری بیشتری نسبت به دیگر حواس دارد. از پست پروداکشن به عنوان عملیات و پرداخت نهایی طراحی یاد می کنند. ممکن است هم چنین شما در عملیات رندرینگ مسائلی را فراموش کرده باشید یا اینکه مایل باشید که تغییراتی را در آن ایجاد کنید. این کار را می توانید در مرحله پست پروداکشن اصلاح کنید و تغییر دهید. در واقع شما با عملیات پست پروداکشن می توانید سرمایه ای را به سمت خود بکشانید و اطمینان مشتری و کارفرما را به خود جلب کنید.

 

مزایای پست پروداکشن

اگر برایتان مهم است طرح نهایی ای که ارائه می کنید، بسیار با کیفیت و جذاب باشد ، نباید از این تکنیک غافل شوید. پست پروداکشن ، بعنوان یک شغل تخصصی در خارج از ایران بازار کار خوبی دارد در دفاتر مهندسی و معماری فردی با این تخصص حدود 18 هزار دلار در سال درآمد دارد. علاوه بر آن سرعت نرم افزار فتوشاپ نیز با دیگر برنامه های رندرینگ قابل قیاس نیست. اضافه و کم کردن متریال و تعویض آنها در فتوشاپ با سرعت خوبی انجام می شود و نیاز به صرف زمان زیادی نیست.

 

اهمیت پرزانته

امروزه که رقابت در بازار معماری داغ شده، ایده های معماری نیز همزمان در حال رشد و شکوفایی است. معماران می کوشند تا طرح های خود را به شیوه های جذابتری ارائه  کنند تا بتوانند پروژه ها را از آن خود کنند. چه بسیار طراحانی که با استفاده از این تکنیک توانستند از دیگر رقبا سبقت بگیرند. اگر می خواهید معمار و طراح خوبی باشید باید بدانید که پست پروداکشن چیست و چگونه می توانید با آن به جذابیت های خروجی کارتان اضافه کنید.

اهمیت پرزانته

عوامل طبیعی

در پست پروداکشن شما میتوانید تغییر فصل را بر روی طرحتان اعمال کنید. همچنین با افزودن عوامل طبیعی مثل آسمان، آب ، مه و …. می توانید به طرح خود جلوه طبیعی دهید. میتوانید زمینه کار خود را مرطوب یا خشک جلوه دهید. شاید لازم باشد که شب را تبدیل به روز کنید یا بالعکس و بخواهید که طرح خود را در شب و یا روز نیز نمایش دهید.

 

افزودن آبجکت

میتوانید آبجکت های مختلف را به طرحتان اضافه کنید، مواردی مثل : فیگورهای انسانی ، درخت، مبلمان، عوامل طبیعی و … هم چنین تصاویر png و وکتوری نیز می تواند برای کار شما بسیار مناسب باشد و آن ها را به قسمت های مختلف طرح خود بیفزایید.

 

نورپردازی

اگر دقیق تر بخواهیم بگوییم که پست پروداکشن چیست باید در ابتدا پرسشی مطرح کنیم، آیا به نورپردازی های طرح های معماری دقت کرده اید؟ تاثیر آن را روی طراحی و خروجی تا چه حد می دانید؟  شاید شما بخواهید که ساختمان یا بنایی را هنگام نور شب طراحی کنید و یا محوطه ای را نورپردازی کنید. این کار در سایر برنامه های سه بعدی ساز میتواند حجم و مدت کار شما را افزایش دهد ، اما در فتوشاپ و با تکنیک پست پروداکشن می توانید این کار را به زیبایی و ظرافت انجام دهید. میتوانید نورهای نقطه ای و برجسته را روی کار خود اعمال کنید.

آموزش صفر تا صد پست پروداکشن

تصحیح رنگ

می توانید با استفاده از تصحیح رنگ، طرح خود را از حالت خام خارج کنید و رنگ های طبیعی و جذابتری به آن اضافه کنید. میتوانید در تیرگی و روشنی تصویر خود مانور دهید و آن را کنترل کنید. پیشنهاد ما خواندن مقاله ” فتوشاپ چیست ؟

 

متریال

از دیگر کارهای جذابی که میتوان در پست پروداکشن و با استفاده از نرم افزار فتوشاپ انجام داد، تکسچر و متریال سازی است. می توانید روی مدل های خود جنس و متریال کار را مشخص کنید . با تغییر رنگ متریال می توانید بر جذابیت های طرح خود بیفزایید. در برنامه های سه بعدی ساز و معماری معمولا انجام این کار و خروجی گرفتن از چند مصالح و متریال زمان بسیار زیادی را می گیرد اما در فتوشاپ این کار زمان زیادی را نمی گیرد و نیاز به خروجی سنگین و طولانی نیست.

از مهم ترین ویژگی های پست پروداکشن این است که میتوان آن را در طراحی شیت های معماری بکار گرفت. در شیت های معماری به راحتی میتوانید با این تکنیک زمینه و رنگ تصاویر را تغییر دهید و به دلخواه خود تغییرات را اعمال کنید.

پست پروداکشن چیست ؟ چه کاربردی در معماری دارد ؟

کلام آخر

در دنیای پر رقابت معماری امروز، لازم است که بدانیم پست پروداکشن چیست و اهمیت آن را در معماری درک کنیم، با پست پروداکشن شما میتوانید جلوه بصری کار خود را دو چندان کنید و کارفرما را متقاعد کنید که طرح شما تمام جزئیات و ویژگی ها را در برگرفته است. هر چه طرح شما ویژگی های بصری جذاب و بهتری را در بر داشته باشد، در ذهن ماندگارتر است و خواهان بیشتری خواهد داشت. امیدواریم از خواندن این مقاله لذت برده باشید. نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

دیدگاه‌ها ۰
ارسال دیدگاه جدید